Page 7 of 37 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 551

Thread: νέος μπούρζουμ - δε γουάητ γκάντ

High on Life VirusXI's Avatar

Πόσο πιο λάιτ μπορείτε να πάρετε έναν τύπο που αν δεν είχε γίνει διάσημος γιατί μπήκε φυλακή και αν έμενε δίπλα σας θα τον κοπανάγατε/βρίζατε/φτύνατε/ή έστω θα γράφατε στα ΗΑΡΣ 'δίπλα μου μένει ένας γαμημένος κωλοφασίστας, γαμώ το/την <whatever> του". Κ να χε γίνει όλο αυτό το hype με αφορμή τη μουσική του πάει στο διάολο - κ μη μου πείτε ότι στην πλειοψηφία ο μύθος του δε χτίστηκε με την εκάστοτε μαλακία που έγραφε πχ το χάμμερ για το τι δήλωσε ή πότε έκλασε ο Βικέρνες μέσα στη φυλακή.
    Παράλληλα είναι κιε δολοφόνος. Φραγκοφονιάς κιόλας.
    Παράλληλα βλέπεις ότι με αυτόν και αντίστοιχους άρειους στόκους επιρρεάζονται τόσα πιτσιρίκια κιε βλέπεις στα ίντερνετς ελίτ εθνικιστικές ομάδες άρειων μπλακμεταλλάδων. Που επίσης θες να κοπανήσεις/whatever.
    Και παράλληλα ποστάρεις στο θρέντ του ΞΗΓΑ και λες για σαμποτάζ και να πσοφήσει ο λύτης κ τέτοια.
    Κιόμως είσαι ελαφρύς και λάητ όταν μιλάς για τον supermotherfuckin Βικέρνες. Κ τον θεοποιείς/υπερασπίζεσαι τη θεοποίηση του στα ίντερνετς ή με άλλα λόγια επεκτείνεις την προπαγάνδα του, έστω διαφημίζοντας το ότι θα κυκλοφορήσει μουσική ή γελώντας με το νέο του ρατσιστικό σχόλιο. Κ δεν ανέφερα πουθενά για το αν σ'αρέσει η μουσική του ή όχι, αλλού είναι η αντίφαση.

Αυτά λέει ο Αμνήζιακ πάνω κάτω, και με βγαλε απ'τον κόπο να φτιάξω αφίσα ΞΗΓΑ για μελλοντικό λάηβ Burzum που σκέφτηκα διαβάζωντας τα πρώτα κιόλας ποστς.
    Και ο Warlord δίνει ένα ωραίο παράδειγμα.

■■

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Quote Originally Posted by Agoraphobic_S.I. View Post
    Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στο Βαργκ και έναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα όπως ο Άδωνις ή έναν οργανωμένο αρχηγό φασιστικής ομάδας όπως ο Μιχαλολιάκος, δεν είναι δικό μου το πρόβλημα. Όπως και αν θεωρείς το Βαργκ ίδιου μεγέθους υποκινητή βίας όπως τους άλλους 2. Γενικά αν ισοπεδώνεις ρε παιδί μου.
    Σόρρυ αν δεν καταλαβαίνω κάτι, αλλά μπορείς να μου δώσεις ένα "όριο επιρροής" πάνω από το οποίο οι ρατσιστικές αντιλήψεις έχουν νόημα και είναι κατακριτέες και επικίνδυνες; Αν κατάλαβα καλά, αυτό που λες είναι "ο Χ επηρρεάζει 100 άτομα ενώ ο Ψ 1000, άρα ο Ψ πρέπει να ψοφήσει ενώ ο Χ είναι ΑΘΩΟΣ";

Επίσης λες ότι θα σε πείραζε αν ο Βικέρνες προπαγάνδιζε τις ιδέες του μέσω της μουσικής του. Ο ΞΗΓΑΣ πώς ακριβώς προωθεί την ασφαλίτικη του ιδιότητα μέσω των συναυλιών του; Βάζει κάτι στις αφίσες; Φακελώνει όσους πηγαίνουν στο λάιβ; Πώς ακριβώς βγάζει τον ασφαλιτισμό του στις συναυλίες που διοργανώνει;
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω τις απόψεις μου.

Θεωρώ το Βαργκ μεγάλο μαλάκα. Και για τις ιδέες του και για τη δολοφονία και για τις εκκλησίες και για όλα. Εκτιμώ απεριόριστα τη μουσική που έχει γράψει ως Μπουρζουμ αλλά ως εκεί. Δε θεοποιώ ούτε τον ίδιο ούτε τη μουσική του, άλλωστε αυτός ο φετιχισμός ποτέ δεν μου ταίριαζε. Απομυθοποίηση πάνω απ' όλα.

Αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι αν αγοράσω ένα σιντι του Μπουρζουμ θα είναι σαν να πήγαινα σε λαηβ του ΞΗΓΑ. Για μένα δεν έχει καμία σχέση, από τη μία διαχωρίζω τη μουσική από τις ιδέες όταν δεν συμπίπτουν (δηλαδή όταν η μουσική δε γίνεται φορέας ιδεών), από τη άλλη αρνούμαι να γίνω πελάτης ενός θεάματος που οργανώνει ένας μπάτσος.

Τόσο παράλογο ακούγεται;

Κοίτα πώς έχουν τα πράγματα :

1. Ο Βικέρνες είναι ναζιστής αλλά βγάζει μη ναζιστική μουσική.
    2. ο ΞΗΓΑΣ είναι ασφαλίτης αλλά κάνει μη ασφαλίτικες συναυλίες.

Οπότε αυτό που λες εσύ είναι "αισθάνομαι μια χαρά να γίνομαι πελάτης του θεάματος ενός ναζιστή αλλά αρνούμαι να γίνω πελάτης του θεάματος ενός μπάτσου".

Λέω κάτι λάθος;

Και ξαναρωτάω :
    α) Αν ο ΞΗΓΑΣ έφερνε τον Βικέρνες για λάιβ, αν είχες τη μια και μοναδική ευκαιρία της ζωής σου να δεις όλα αυτά τα γαμηστερά κομμάτια παιγμένα ζωντανά, θα πήγαινες;
    β) Αν το νέο άλμπουμ του Βικέρνες έβγαινε από εταιρεία μπάτσου, θα το αγόραζες;

Γενικά τι διαφορετικό από το "μπάτσος > ναζιστής" λες και δε το καταλαβαίνω;

royally fucked animae's Avatar

Eμένα μου αρέσει που πολύ βρίσκουν ενδιαφέρουσα μια προσωπικότητα η οποία αλλάζει απόψεις πιο συχνά και από ότι τα σώβρακα του, ενώ αν έγραφε ένας τέτοιος τύπος εδώ μέσα και τι δεν θα είχε ακούσει.
    Kill the wise one!

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

ερώτηση κρίσεως όμως:
    Ο νέος μπούρζουμ δίσκος δεν έχει καμία ιδεολογική φόρτιση. οκ.
    Και διαχωρίζουμε τον δημιουργό από την τέχνη του. οκ κι εδώ.
    Και ας πούμε ότι είναι και δισκάρα που γονατίζει τον πλανήτη. οκ κι εδώ.
    Αν κυκλοφορούσε από την Totenkopf Propaganda ή οποια άλλη nsbm εταιρεία θα τον αγοράζατε?

(Μη βιαστείτε να με πείτε άκυρο, ξέρουμε πόσο καιροσκόπος φιλοχρήματος είναι ο βαργκ, και αυτές οι εταιρείες φράγκα έχουν. εδώ υπέγραψαν οι varathron.)

εντιτ. α πάνω κάτω το ίδιο λέει κι ο αμνήσιακ. λολ. αργώ.
    Last edited by Leech; 22-11-2009 at 14:56.

agit-spam attack Agoraphobic_S.I.'s Avatar

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Κοίτα πώς έχουν τα πράγματα :

1. Ο Βικέρνες είναι ναζιστής αλλά βγάζει μη ναζιστική μουσική.
    2. ο ΞΗΓΑΣ είναι ασφαλίτης αλλά κάνει μη ασφαλίτικες συναυλίες.

Οπότε αυτό που λες εσύ είναι "αισθάνομαι μια χαρά να γίνομαι πελάτης του θεάματος ενός ναζιστή αλλά αρνούμαι να γίνω πελάτης του θεάματος ενός μπάτσου".

Λέω κάτι λάθος;

Και ξαναρωτάω :
    α) Αν ο ΞΗΓΑΣ έφερνε τον Βικέρνες για λάιβ, αν είχες τη μια και μοναδική ευκαιρία της ζωής σου να δεις όλα αυτά τα γαμηστερά κομμάτια παιγμένα ζωντανά, θα πήγαινες;
    β) Αν το νέο άλμπουμ του Βικέρνες έβγαινε από εταιρεία μπάτσου, θα το αγόραζες;

Γενικά τι διαφορετικό από το "μπάτσος > ναζιστής" λες και δε το καταλαβαίνω;
    Aν ο ΞΗΓΑΣ ή ο οποιοσδήποτε διοργανωτής έφερνε τον Μπουρζουμ για λαιβ απλά δε θα πήγαινα, γιατί τη συγκεκριμένη μουσική δεν μ' αρέσει να την ακούω ζωντανά. Οπότε είναι λίγο άκυρο το παράδειγμα, όσον αφορά εμένα. Αλλά γενικά δε θα πήγαινα σε κανένα λαηβ του ΞΗΓΑ, ακόμα κι αν έφερνε την αγαπημένη μου μπάντα ξερωγω.

Τα λαηβ είναι διαφορετικά από τα σιντι γιατί έχουν να κάνουν, εκτος από τη μουσική, με τους ανθρώπους τους οποίους παίζουν και αυτούς που διοργανώνουν. Ενώ στο σιντι ακούς μόνο τη μουσική. Όπως σαμποτάρουμε την αλτεργκραου γατί γαμιέται και μας κοροιδεύει ενώ φέρνει γαμάτες μπάντες για λάιβ, έτσι σαμποτάρουμε τον ΞΗΓΑ ακόμα κι αν φέρνει ζοντομ που γουστάρουμε κάργα να δούμε. Αυτό.

Επίσης, αν ο νέος δίσκος Μπουρζουμ έβγαινε από εταιρία μπάτσου, θα το έκρινα όπως όλα τα υπόλοιπα σιντι. Από την τιμή.
    Έτσι κι αλλιώς κανείς μπάτσος δεν διαφέρει από τον οποιονδήποτε στυγνό καπιταλιστή της μεγάλης πολυεθνικής.

Senior Member

Αμνήζιακ νομίζω πώς κιεσύ κάνεις λίγο ότι δε καταλαβαίνεις γιατί θες να παραδεχτεί κάποιος επιτέλους 'ΝΑΙ ΕΧΩ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ'.

Όμως αυτά τα δυό μέτρα και τα δυό σταθμά ιδίως σε ζητήματα ηθικής και ιδίως εκεί που μπλέκεται και τέχνη και συναισθηματισμός είναι και πολύ ανθρώπινο να υπάρχουν και ιδιαίτερα δύσκολο να καταπολεμηθούν με απλούς συλλογισμούς.

Η ύπαρξη, η δράση και η ιδεολογία του Βίκερνες με κάνουν να νιώθω περίεργα. Όταν δεν ξέρω που σταματάει ο εθνορομαντισμός και η 'εφηβική τρέλα', που αρχίζει το μάρκετινγκ και που χώνεται η μούρλα σε όλα αυτά είμαι όντως ένας πολύ μπερδεμένος άνθρωπος. Όταν αυτός ο Βικερνες (που ήδη με έχει προβληματίσει σαν άτομο) παράγει μουσική που μου προκαλεί άλλους τόσους αισθητικούς προβληματισμούς, μαζί με νοσταλγία, μαζί με εικόνες, μαζί με ένα 'έτσι θα πρεπε να παίζεται αυτό' (που το βλέπεις και στην πράξη πόσο επιδρά), όταν με κάνει ξανά ψιλοπαιδάκι χαμένο στο δάσος με ένα filosofem, γίνομαι ένας ακόμα πιο μπερδεμένος αλλά και λίγο πιο ευτυχισμένος και καλύτερος άνθρωπος! Δεν θα δώσω λεφτά έμμεσα ή άμεσα σε αυτό τον άνθρωπο, θα σταθώ (επι)κριτικός αν χρειαστεί απέναντι στην όποια διαστρεβλωμένη και αντιανθρωπιστική πλευρά του, αλλά δεν θα τον σβήσω, δεν θα τον πώ καθυστερημένο, δεν θα τον εξομοιώσω με τον ξήγα γιατί δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος, η 'ηθική' μου είναι πολύ σχετική και αυτά τα ρητορικά κολπάκια βίκερνες ναζιστής ξήγας ασφαλίτης δε μου λένε τίποτα, όπως πολύ λίγα πράγματα μου λέει και το φασίστες και οι κόκκινοι και οι μπλέ άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.

Έχουμε σταθεί πολύ σε αυτό το τόπικ στην ηθική συνέπεια, σχεδόν σα να αγνοούμε ότι ζούμε σε ένα κόσμο οπου ελάχιστη σημασία έχει ποιόν θα κατακρίνεις και με ποιόν θα συμφωνήσεις μέσα από ένα φόρουμ, και όπου στην τελική επίσης ελάχιστη σημασία έχει αν θα κράξεις τον ξήγα και τον μπούρζουμ. Κολλάμε εκεί λοιπόν αντί να κοιτάμε πώς απορροφήσουμε όλα αυτά τα ενδιαφέροντα ερεθίσματα που έχει να προσφέρει ΑΚΟΜΑ και η 'σκοτεινή' πλευρά, να τα συμβιβάσουμε κάπως μέσα μας, να υπάρξει ζύμωση (έστω και μέσα απαυτά τα 'δύο μέτρα και δύο σταθμά') και να μη σταματήσουμε ποτέ να σκεφτόμαστε, καταλήγοντας σε απλοποιήσεις και ρητορικά κολπάκια στο er και στο κάθε er.

το α' πληθυντικό δεν ξέρω ποιόν αντιπροσωπεύει αλλά ακουγόταν ωραίο!

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

και νόμιζα ότι μόνο η μπάλα μπορεί να κάνει σοβαρούς ανθρώπους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν παράλογα πράγματα με ταχυδακτυλουργικά επιχειρήματα.

μπήκα στη μέση Shrinebuilder's Avatar

νομίζω ότι αν ο Ξήγας ήταν ναζιστής και ο Vikernes μπάτσος πάντως, δε θα ήταν πολυ διαφορετικά τα πράματα, right?
    But I'm a creep, I'm a squirtle.

τὸν Τᾶφο τὸν Πανάγιο στὸ Ἰσραῆλ γαμάω
    καὶ στῶν Ῥαββίνων τὰ ὄστὰ χούνω καὶ κατουρνάω

Agoraphobic και το σιντί που αγοράζεις οι ίδιοι άνθρωποι που το παίζουν λάιβ το έχουν φτιάξει. Δεν είναι μόνο η μουσική. Είναι και οι μουσικοί και η δισκογραφική (σε αντιστοιχία με το διοργανωτή λάιβ) και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Λόκι, δε προσπαθώ να δείξω ανωτερότητα ή κάτι τέτοιο και να κάνω τον Agoraphobic να παραδεχτεί ότι η ιδεολογία του μπάζει σε αντίθεση με τη δική μου (λολ) και επίσης -μιας και ακόμα μόνο ρωτάω και δεν έχω πει τι πιστεύω εγώ (καλός μαλάκας)-, να τονίσω ότι θεωρώ εντελώς διαφορετικό πράγμα το να κατεβάσεις το άλμπουμ και να το ακούσεις και να γουστάρεις από το να το αγοράσεις. Μια μικρή λεπτομέρεια που για μένα κάνει τη διαφορά. Γιατί με το να το αγοράσεις τον στηρίζεις έμπρακτα τον εκάστοτε βλάκα, ενώ αν απλά ακούσεις το άλμπουμ και μείνεις εκεί, δεν έχει καμιά διαφορά από το να μη το ακούσεις καθόλου (με βάση τη στήριξη που προσφέρεις).

Α, τι σχέση έχει το μέρος που γίνεται η συζήτηση (ένα φόρουμ) με τη συζήτηση αυτή καθαυτή; Τι διαφορά θα είχε αν κάναμε αυτή τη συζήτηση σε μια καφετέρια; Σκοπός δεν είναι να βγουν αλήθειες που θα ακουστούν παραέξω ή κάτι τέτοιο, αλλά η συζήτηση σαν συζήτηση και μόνο.

Ξαναλέω για άλλη μια φορά, δε μου προκαλεί καμία εντύπωση το ότι κάποιος ακούει Μπούρτζουμ και βιώνει ασύλληπτα συναισθήματα κτλ (οκ μου προκαλεί, αλλά για άλλους λόγους), αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί κατακρίνει αυτούς που πάνε σε συναυλίες ενός μπάτσου. Γιατί, καταλαβαίνοντας το προσωπικό του κόλλημα με τη μαγεία της μουσικής και όλες τις "υποχωρήσεις" που μπορεί να κάνει γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός, δεν δείχνει την ίδια κατανόηση με τους υπόλοιπους που έχουν την κάψα να δουν την αγαπημένη τους μαλακία λάιβ;

Δεν έχω καταλάβει ακόμα το "δικαιολογείσαι να ακούς Μπούρτζουμ αλλά δε δικαιολογείσαι να πας σε συναυλία του ΞΗΓΑ" και δεν είμαι εγώ αυτός που μπερδεύει την ιδεολογία με την τέχνη αλλά αυτοί που κάνουν τα παραπάνω σχόλια. Γιατί ένας δίσκος δε γίνεται να ταυτίζεται με ιδεολογίες και πράξεις ενώ μια συναυλία μπορεί;

High on Life VirusXI's Avatar

το θέμα που έθεσα εγώ είναι ότι ενώ γίνεται θέμα για τον χ μπάτσο/ναζιστή/καθυστερημένο που ζει δίπλα μας, στην υπόθεση του μπούρζουμ δέχονται κάποιοι να συνεχίσουν το hype, όχι ακούγοντας/απολαμβάνοντας τη μουσική που παράγει, ούτε αγοράζοντας την (που είναι ένα θέμα κιαυτό και το συζητάτε). αλλά εκθειάζοντας τη προπαγάνδα του, παράλληλα με την γαμωσύνη της μουσικής του - εφ'όσον όλοι ξέρουμε πως η φήμη του για τα πιστεύω του, για διαφόρους λόγους, πάει πακέτο με την μουσική του φήμη στους αποδέκτες της εκάστοτε πληροφορίας (οπαδοί ή νέοι οπαδοί).

■■

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post

Ξαναλέω για άλλη μια φορά, δε μου προκαλεί καμία εντύπωση το ότι κάποιος ακούει Μπούρτζουμ και βιώνει ασύλληπτα συναισθήματα κτλ (οκ μου προκαλεί, αλλά για άλλους λόγους), αυτό που με παραξενεύει είναι γιατί κατακρίνει αυτούς που πάνε σε συναυλίες ενός μπάτσου. Γιατί, καταλαβαίνοντας το προσωπικό του κόλλημα με τη μαγεία της μουσικής και όλες τις "υποχωρήσεις" που μπορεί να κάνει γιατί άνθρωπος είναι κι αυτός, δεν δείχνει την ίδια κατανόηση με τους υπόλοιπους που έχουν την κάψα να δουν την αγαπημένη τους μαλακία λάιβ;
    Γιατί είναι μαλάκας! Ντάξει ρε Αμνέζιακ, από πόσους να πούμε έχεις πάρει το παράδειγμα εσύ και ο Βάιρους για να λες αυτοί γενικά και αορίστως? Λοιπόν, εγώ θα σου πω αυτό που θες να ακούσεις (και βασικά καλά κάνεις από μία άποψη) ότι ο Ξηγάς είναι το εύκολο θύμα επειδή και στα αρχίδια μας οι συναυλίες του (των περισσοτέρων που σχολίασαν για τα λάιβ του) και στα ρχίδια μας και η περσόνα του η οποία κανένα ενδιαφέρον διαθέτει και καμιά άμυνα δε πρόκειται να λάβει αντιθέτως με αυτή του βικέρνες. Ναι, οι άνθρωποι αντιδρούν περισσότερο με βάση το συμφέρον τους: όσοι αγαπούν burzum τείνουν να ξεχνάνε: εγώ δεν θα είχα πιάσει ηλεκτρική κιθάρα αν δεν υπήρχαν οι burzum (χοντρό λίγο αλλά για να με νιώσεις) σίγουρα δε θα αντιμετωπίσω το ένα στην ίδια βάση με το άλλο. Αλλά από την άλλη δεν είμαι και τόσο μαλάκας για να μιλάω για θεούλη βικέρνες και σημαντικές ιδεολογίες και τέτοια.

Στους ανθρώπους που θέλουν να λαβαίνουν υπόψη τις πράξεις τους και το εφφέκτ στην κοινωνία που έχουν (αυτοί που τη μία τους κατηγορείτε ως ηθικολόγους και την άλλη παίρνετε αυτή ακριβώς τη θέση - δεν έχω καταλάβει ακριβώς) υπάρχει μία γραμμή - αυτή στην οποία αναφερόμουν στον σταμ - πέρα από την οποία πρέπει να βάλεις ένα φρένο στην ιδεολογία σου και στην αφοσίωση σου στους άλλους για να μη ξεχάσεις να ζήσεις και τη ζωή σου. Ε αν είναι τόσο σημαντικό το Filosofem για σένα ρε αδελφέ, πάρτο να ησυχάσουμε, να βλέπεις το άρτογουερκ να διαβάζεις τους στίχους στις χειμωνιάτικες χιονισμένες νύχτες ξέρω γω (όπως έχω κάνει και γω άλλωστε). Αλλά μέχρι ένα σημείο, μετά φτάνει με τις εκπτώσεις: ο καθένας με τα σημαντικά του. Οι Ξηγάδες και οι Ταάκε και οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούνε. Για μένα τουλάχιστον.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Rad Child Nasum's Avatar

Εχω διαβασει ολο το θρεντ και εχουνε γραφτει ορισμενες καλες αποψεις.
    Ερωτηση:
    Αν ο Φραγκοφονιοκαουντ Γκριζνακ Βαργκ Βικερνες οφ δε Νταρκ Φορεστ εμενε διπλα σας και εσεις ειχατε παππου Ινδο,θα μελετουσατε το σκοταδι που κρυβεται μεσα στη ψυχη του το οποιο εκφραζει μεσω της μουσικης του η θα φοβοσασταν για τη ζωη σας?

Απ'οσο ξερω και ο Πλευρης ειναι φανταστικος σκακιστης αλλα δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει οτι τον θαυμαζει για τις σκακιστικες του ικανοτητες.
    Мама Люба давай, давай, давай

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by Nasum View Post
    Απ'οσο ξερω και ο Πλευρης ειναι φανταστικος σκακιστης αλλα δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει οτι τον θαυμαζει για τις σκακιστικες του ικανοτητες.
    Δεν είναι , άλλο παίζω σε ομάδα σκάκι και άλλο είμαι φανταστικός σκακιστής. Και αυτός δεν είναι , είναι ο τυπικός φασίστας , ξέρει πως παίζετε και το παίζει πολύ καλός παίχτης.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ