Page 7 of 12 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 172

Thread: Nick Hornby

Senior Member

ε προσπάθησε να το αρχίσεις και θα καταλάβεις!

αντιπαθητικός χαρακτήρας, αντιπαθητικό γράψιμο-και-καλά-στο-μυαλό-δεκαεξάχρονου αλλά τελείως πολίτικαλι κορέκτ, δηλαδή ο τύπος είναι αυτό το είδος που εμφανίζεται μόνο στην τέχνη, δεν είναι τελείως φλώρος αλλά δε βρίζει ποτέ, δεν βλέπουμε άμεσα τη σεξουαλικότητα του και τα απωθημένα του κλπ. υποθέτω ότι ο τύπος το γραψε όντως για παιδιά αλλά και πάλι, δε δικαιολογείται τόσο γυάλισμα.

άντε βρε νούμερο. tamagothi's Avatar

Επίσης μπορείς να πετάξεις και το A Long Way Down.
    Es el sonido de su mundo derrumbándose/Es el del nuestro resurgiendo
    El día que fue el día, era noche/Y noche será el día que será el día

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    αλλά τελείως πολίτικαλι κορέκτ
    Χμ αυτό είναι ενοχλητικό και στα Fever Pitch και High Fidelity εν μέρει. Δηλαδή μέσα στην όλη τελειότητα τους είναι ξενερωτικό να διαβάζεις για το πόσο σοκαριστική είναι η βία στα γήπεδα και άλλα τέτοια κλισέ. Από την άλλη, ίσως το ότι γράφτηκαν πριν τόσα χρόνια να τον δικαιολογούν λιγάκι, από την άποψη ότι τον καιρό που τα διάβασα εγώ είχα ήδη στην πλάτη μου 15 χρόνια επιπλέον πρηξίματος για τη βία και διαφημίσεων του ΟΠΑΠ.

Οπότε πείτε με ποιο να ξεκινήσω, μη μου τα πετάξετε όλα πλιζ!
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Senior Member

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    αλλά τελείως πολίτικαλι κορέκτ
    Χμ αυτό είναι ενοχλητικό και στα Fever Pitch και High Fidelity εν μέρει. Δηλαδή μέσα στην όλη τελειότητα τους είναι ξενερωτικό να διαβάζεις για το πόσο σοκαριστική είναι η βία στα γήπεδα και άλλα τέτοια κλισέ. Από την άλλη, ίσως το ότι γράφτηκαν πριν τόσα χρόνια να τον δικαιολογούν λιγάκι, από την άποψη ότι τον καιρό που τα διάβασα εγώ είχα ήδη στην πλάτη μου 15 χρόνια επιπλέον πρηξίματος για τη βία και διαφημίσεων του ΟΠΑΠ.

Οπότε πείτε με ποιο να ξεκινήσω, μη μου τα πετάξετε όλα πλιζ!
    fever pitch δεν έχω διαβάσει οπότε δεν κατάλαβα ακριβώς, δεν περιγράφει τη βία στα γήπεδα αλλά λέει ότι είναι σοκαριστική; τι;

το χαη φιντέλιτι ήταν πολίτικαλι κορέκτ μεν αλλά μέσα απ'το κεφάλι ενός νευρωτικού, δηλαδή μπορεί ο χόρνμπι να μην ήθελε να μας περιγράψει πως γαμούσε ο ρομπ την αμερικάνα αλλά το δικαιολόγησε καλά!

γκεστάλ nothingman's Avatar

δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο πολιτικαλι ινκορρέκτ θα μπορούσε να είναι το High Fidelity, που σε ενόχλησε κιόλας. για το Fever Pitch δε, μιλάμε για αυθεντική αγγλική βία γηπέδων ενώ εσύ έχεις στο μυαλό σου σχετικά ακίνδυνες καγκουριές παοκτσήδων. με απογοήτευσες, έγινε νοικοκυραίος τρανός από ένα σημείο και μετά αλλά αυτό το σημείο σε κάθε περίπτωση τοποθετείται μετά το High Fidelity. για τα δύο πρώτα του βιβλία όμως, κανένας μη_υπάνθρωπος σε αυτή την πλάση δεν έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις ή παράπονα.
    από τα υπόλοιπα διαβάζεις το 31 Songs (πως σου ξέφυγε αυτό δλδ), το About a Boy και το Polysyllabic Spree. τα υπόλοιπα όταν βαριέσαι και η άλλη σου επιλογή είναι το τιβιζάπινγκ.
    σε γενικές γραμμές και για να τελειώνουμε, προβληματίσου.
    ~
    "Why didn't it kill him?" she said.
    "Unforgivably sloppy workmanship at the hand grenade factory," I said.
    ~

Εγώ έχω διαβάσει μόνο τρία (Fever Pitch, About A Boy, A Long Way Down) και το μόνο που θα πρότεινα σε άνθρωπο (Fever Pitch) το έχεις ήδη διαβάσει, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω με άλλο τρόπο, παρά λέγοντας να πετάξεις το A Long Way Down όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν μπορείς πάρε ένα τηλ στα ΕΛΤΑ να μην το φέρουν καθόλου.

edit: Α και το 31 songs καλό είναι, μαλακία έκανες.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

(απ' το High Fidelity και το How to be good έχω καταλάβει πως) είναι ιδιοφυία στο να μπαίνει στο μυαλό και τους προβληματισμούς του μέσου ανθρώπου (και στο βαθμό που αυτός βρίσκεται μέσα στον καθένα μας) και με όμορφο χιούμορ κι απολαυστική γραφή να κάνει μια περαντζάδα. Δε θα σου αλλάξει τη ζωή, θα το κλείσεις μ' ένα χαμόγελο και μια ελαφράδα nevertheless
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Από την άλλη, στο A Long Way Down πχ λείπει το χιούμορ κι η απολαυστική γραφή κι αν θέλουμε να διαβάσουμε αποκλειστικά τους προβληματισμούς του "μέσου ανθρώπου" υπάρχουν ένα σωρό μπλογκζ!

Δεν έχω βρει κανένα με την ιδιοφυώς παρατηρητική ματιά του Χόρνμπυ, που εντοπίζει, αναλύει, καυτηριάζει, τα χώνει, τα λέει, πάντα πολύ απολαυστικά, ιν μάι εκσπίριανς.

Senior Member

Quote Originally Posted by Dythor View Post
    Δεν έχω βρει κανένα με την ιδιοφυώς παρατηρητική ματιά του Χόρνμπυ, που εντοπίζει, αναλύει, καυτηριάζει, τα χώνει, τα λέει, πάντα πολύ απολαυστικά, ιν μάι εκσπίριανς.
    δε νομίζω να διαβάζει κανείς το χόρνμπι για την καυστικότητα του ε, ιδίως στο χαη φιντέλιτυ όλη η πίκρα βγαίνει απ'το ότι είναι ψιλοκακόμοιρος ο πρωταγωνιστής!

για τα άλλα έχουμε ουελμπέκ απ'τη μια για τα Ανθρώπινα, Ροθ απ'την άλλη για τα ακαδημαϊκά, ο νίκ μας παίζει μπάλα σε άλλο γήπεδο θαρρώ.

Πάντα υπό το πρίσμα του πιασάρικου που δίνει το βλέμμα του μέσου ανθρώπου μωρέ, τα 'χω πει παραπάνω αυτά!

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Quote Originally Posted by nothingman View Post
    δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο πολιτικαλι ινκορρέκτ θα μπορούσε να είναι το High Fidelity, που σε ενόχλησε κιόλας. για το Fever Pitch δε, μιλάμε για αυθεντική αγγλική βία γηπέδων ενώ εσύ έχεις στο μυαλό σου σχετικά ακίνδυνες καγκουριές παοκτσήδων. με απογοήτευσες
    Ρε άντε γαμήσου που θα μου πεις ότι με ενόχλησε κιόλας. Καραγκιόζη. Όχι ότι δε με ενόχλησε, αλλά ο βαθμός ενόχλησης σε σύγκριση με την ηδονή είναι ανεπαίσθητος.

Α, δεν αναφέρεται τόσο στη βία στα αγγλικά γήπεδα, όσο σε εκείνους τους αγώνες που είχαν πεθάνει καμιά 30αριά άτομα (ακόμα χειρότερα δηλαδή) και δε με ενόχλησε το ότι ανέφερε το προφανές, ότι τον πείραξε δηλαδή, αλλά ότι αφιέρωσε 2 ολόκληρες παραγράφους από ένα βιβλίο 250 σελίδων για να το σχολιάσει. Θα μπορούσε να το κάνει σε μια παράγραφο.

.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

γεροντοκόρη με γάτες Weiss's Avatar

για τα άλλα έχουμε ουελμπέκ απ'τη μια για τα Ανθρώπινα

θλίβομαι.

Senior Member

Quote Originally Posted by Weiss View Post

για τα άλλα έχουμε ουελμπέκ απ'τη μια για τα Ανθρώπινα

θλίβομαι.
    υπερβολή από μέρους μου προφανώς, πολλούς έχουμε για τα ανθρώπινα, εσύ γιατί θλίβεσαι;

nihil pop metamelia3's Avatar

κι εμένα με ενοχλεί λίγο η διατύπωση και ας μην ξέρω τον ουελμπεκ. "Ροθ για τα ακαδημαϊκα"; =SSSSSSS Τι είναι ρε παιδιά η λογοτεχνία, καμια μπίζνα με έναν στα λογιστικά, έναν για αφεντικό, έναν στον αργαλειό, έναν στις τουαλέτες κι έτοιμος ο πούκης;

όσο για τον χόρνμπυ, οκ, δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική έχοντας διαβάσει δύο ωραία χαλαρά βιβλιαράκια, μια χαρά για να αντικαταστήσουν ένα τιβιζάπινγκ πάει κάποιος και αγοράζει ολόκληρη την βιβλιογραφία του, ούτε το γιατί κατακρίνουμε έναν συγγραφέα που ουδέποτε έδειξε να έχει τέτοιες ανησυχίες επειδή δεν είναι ανορθόδοξος.
    this is radio freedom.