Page 13 of 23 FirstFirst ... 31112131415 ... LastLast
Results 181 to 195 of 333

Thread: Σοσιαλισμός στα εξάρχεια

Λόκι, σου λέει ότι και η αστυνομία όπως λειτουργεί είναι σύμπτωμα της μαλακίας της κοινωνίας, όχι ότι οι μπάχαλοι δεν είναι σύμπτωμα.
    Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    συνειδητοποιείς ότι όσο τα πράγματα και η ανθρώπινη φύση είναι όπως είναι η αστυνομία θα είναι πάντα διεφθαρμένη ε;
    Αν αυτό ίσχυε θα ήμασταν ακόμα στις σπηλιές ε. Εκτός αν το λες όπως το λένε οι αναρχικοί, που πιστεύουν ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο καπιταλισμός και ο ανταγωνισμός και ότι σε μια αναρχική κοινωνία θα εκλείψουν όλα αυτά και τα παιδάκια θα σταματήσουν να θέλουν τα παιχνίδια των άλλων παιδακίων.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Εκτός αν το λες όπως το λένε οι αναρχικοί, που πιστεύουν ότι για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίει ο καπιταλισμός και ο ανταγωνισμός και ότι σε μια αναρχική κοινωνία θα εκλείψουν όλα αυτά και τα παιδάκια θα σταματήσουν να θέλουν τα παιχνίδια των άλλων παιδακίων.
    Διόρθωσις: κυρίως οι μαρξισταί το λέμε αυτό.

Μπα, από αναρχικούς το έχω ακούσει σε πολύ τραγικότερο βαθμό, γιατί πχ στο προβάλουν σαν επιχείρημα και για το ότι δε θα χρειάζεται αστυνομία. Τουλάχιστον η αριστερά έχει πιο επιτεύξιμο σχέδιο.

Milf & Cookies sabbattack's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    Γενικώς βρείτε μου έναν άνθρωπο που φοβάται να κατέβει εξάρχεια λόγω αναρχικών/τοξικομανών αυτές τις ημέρες, γιατί θέλω να τον ρωτήσω πόσο πια ενοχλείται από τα ειδεχθέστατα κακουργήματα των παραπάνω ανθρώπων στις γύρω περιοχές, ενώ στις ήρεμες περιοχές των Μενάνδρου, Στ.Παντελεήμονα, πέριξ της Αχαρνών, Βικτώρια, ποτέ δεν απασχόλησε κανέναν "το νοικοκύρεμα".
    τραβάω ένα μεγάλο οφτόπικ εδώ γιατί μου άρεσε το ποστ του κάρχαρτ. Δε το έκανα quote ολο καθαρά για θέμα χώρου και tl;dr. Αν μου επιτρέπετε, θα ηθελα να τραβήξω τη συζήτηση στο θέμα "που αισθάνομαι ασφαλής". Σαν κοινωνική παρατήρηση και μόνο, τα πράγματα δε βλέπω να βελτιόνονται. Και ζω καθημερινά και τα εξάρχεια, κ το Μεταξουργείο και τον Παντελεήμονα και ffs, ζω δίπλα στις εργατικές του Ν.Κόσμου.

Γενικά λόγω nuevo mundo και κωλογειτονιάς κλπ κλπ, έχω τρέξει άπειρες φορές, δεν έχω προλάβει να τρέξω κάποιες άλλες, γενικά λεφτά στη κάλτσα κλπ. Πίστεψε με, δεν είναι χειρότερα τα εξάρχεια, πιο ενοχλητικά είναι. Επίσης ελοχεύει ο κίνδυνος της γελοιότητας (που το έχω δει ζωντανά) να στην πέσουν για να σε ψυρίσουν, να αντισταθείς και να καταλήξεις να υπερασπίζεσαι τις προθέσεις σου από καθυστερημένους μεσολογγίτες "άσε τα ζάκια γαμημένε φασίστα". Αυτό μόνο έχω να προσάψω στο "γκέττο" των εξαρχείων. 10 χρόνια και βάλλε που συχνάζω στα πέριξ τους δεν έχω δει τρομακτικές αλλαγές, είναι σαν την ιστορία του Ηροδότου. Κάνει κύκλους και οι ίδιες καταστάσεις εναλλάσονται. Έκρηξη σε αστυνόμευση, έκρηξη σε ζάκια.

Πιστεύω, όσο κ αν είμαι ο σάμπατακ κλπ κλπ, πως είναι έξυπνο από πλευρά κυβέρνησης να φτιάχνεις "γκέτο" από το πουθενά, γιατί είναι ευκολότερα διαχειρίσιμο στις εκρήξεις του και εκτός από φακέλωμα, λύτες κλπ κλπ μπορείς και να δίνεις μια αίσθηση γαμάουα σε αυτούς που αρκούνται στο να είναι μεσολογγίτες, οπότε τους κρατάς εκεί. "Κάνω κάτι τώρα, πίνω μπυρα στα εξάρχεια κ μιλάω για τα μουνιά τους μπάτσοι". Σούπερ.

ΠΡΙΝ πέσετε να με φάτε, σκεφτείτε 2 λεπτά αν γνωρίζετε τέτοιους τύπους. Δεχτείτε το, υπάρχουν. Ο "Πρωτεσίλαος" του Δεκέμβρη σας ήταν ένας τέτοιος, εγώ τουλάχιστον αυτό θα πιστεύω και, οκ, ο πεθαμένος δεδικαίωται.

Καρχαρτ, σκέψου τι ήταν το Ψυρρη πριν πέσουν απειρα λεφτα πανω. Ναι, αυτο ήταν γκέττο με όλη τη σημασια της λεξης. Κοιτα τι εγινε τωρα. 2 χερια μπογια απο πανω, γκομενες και δαπιτες και ο καφες 5 ευρω. Πληρωνουνε ομως ατομα αυτο το πραγμα. Ομοιως το γκαζι. Μια θεωρια ισως να θελει το ιδιο για τα εξαρχεια. Μια αλλη εγραψα απο πανω.

Δε ξερω πραγματικα που καταληγω με ολα αυτα, ειμαι ο σαμπατακ, καθυστερας και δε βαζω και τονους γιατι βαριεμαι...

tl;dr: δεν ειναι τα ζακια και οι περιθωριακοι τα αιτια για τα εξαρχεια, αλλου ειναι χειροτερα. Τι πρεπει να γινει ομως γι αυτά τα χειροτερα;

Senior Member

αναρχικός δεν είμαι σίγουρα, για το μαρξιστής δεν είμαι σίγουρος, επίσης δεν έχω ιδέα τι θα γίνεται με την αστυνομία στον κομμουνισμό, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι έτσι όπως είμαστε τώρα το σύστημα το ίδιο θρέφει την διαφθορά (και των μπάτσων, μεταξύ άλλων), το ξέρω ότι είναι κάπτεν όμπβιους αυτό, αλλά δεν νομίζω ότι το όραμα του βικ για την κοινωνία περιλαμβάνει κομμουνισμό, η έμμεση απορία μου ήταν ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΥΡΙΕ θα έχεις ανθρώπινη αστυνομία;

Ρε παιδί μου, και στην Ολλανδία καπιταλισμό έχουνε, αλλά το πρώτο πράγμα που είδα ήταν καταχώρηση της αστυνομίας σε εφημεριδούλα που έλεγε "αν σας ειρωνευτούν για το σεξουαλικό σας προσανατολισμό πάρτε μας στο τάδε τηλέφωνο". Προφανώς και ήταν κυρίως για τουριστικούς λόγους, αλλά και πάλι. Υπάρχουν διαβαθμίσεις, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

σαμπατάκ, είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια στα εξάρχεια έχουν πέσει ήδη γαμώ τα φράγκα σε σχέση με παλιότερα, έχουν ανοίξει πολλά μαγαζά, floca στην πλατεία, τράπεζα δίπλα στο underground, και η κατάσταση στην περιοχή είναι μια στάλα πιο εκπολιτισμένη στο καθαρά entertaining μέρος της. Από ότι ήταν πριν δέκα χρόνια για παράδειγμα, όταν και πρωτοπήγα, όταν και πρωτοείδα τι είναι αυτά τα Εξάρχεια. Και η διαφορά τους με Ψυρρή/Γκάζι (στα οποία δεν αντέχω να βρίσκομαι λεπτό τις βραδινές ώρες) είναι πως στα Εξάρχεια έχει (όχι τώρα πρόσφατα) επικρατήσει μια ιδεολογική ταύτιση περιοχής-χαρακτηρισμού. Όποιος πήγαινε Γκάζι/Ψυρρή πριν δυο χρόνια ήταν εγκληματίας, αλλά επειδή εμείς "ποτέ δεν πηγαίνουμε εκεί, δεν πάνε να σφαχτούν", όποιος πηγαίνει τώρα είναι "κανονικός άνθρωπος, άντε, τι περιμένετε, φτιάχτε Mall παντού". Γενικώς τα Εξάρχεια είναι ένα ιδιαίτερο μέρος, είναι λιγότερο φανταχτερό από όσο του προσδίδουν οι έξω, αλλά τεράστια μερίδα επισκεπτών λατρεύουν να αυτοορίζονται και να πασχίζουν να προσδώσουν ερεθίσματα/ιστορία/Ιδέα στο μέρος, με ακριβώς την ίδια λογική που πχ όλοι σφάζονται να προσδώσουν αναγκαστική προγονική ιδιότητα στον μεγαλέξαντρο για να πάρουν το όνομα της μακεδονίας της ξακουστής. Το πρόβλημά μου δεν είναι (πολύ) το τι είναι τι. Δεν με απασχολούν οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι ή μη. Δεν με απασχολούν οι ανύπαρκτοι τελειωμένοι στη μεσολογγίου ή το μπλέξιμο των δεκάδων μορφών λαϊκής κουλτούρας που θα συναντήσεις εκεί. Δεν ενοχλούν την σωματική μου ακεραιότητα οι ναρκομανείς, με ενοχλεί που οι άνθρωποι αρρωσταίνουν έτσι. Δεν με ενοχλεί που αποτελεί χώρο έκφρασης ιδεών και προσωπικότητας για κάποιους.

Με ενοχλεί όμως να γίνονται εκατό προσαγωγές την μέρα Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να τρώει κόσμος ξύλο Γιατί Έτσι, με ενοχλεί να μου ζαλίζουν οι ΜΑΤς (με ειρωνικά σχόλια, απειλές, βλέμματα, ΥΠΑΡΞΗ) καθόλη την περπατητή μου άνοδο σε όλη την ακαδημίας, με ενοχλεί να ακούω από κοινές γνώμες περί γκέτων, ενώ δεν τις ενόχλησε (στα αλήθεια) ποτέ, κανένα άλλο γκέτο. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για πρεζάκια, όταν στις τηλεοράσεις βλέπουν τον κάθε show biz ποτισμένο στην κόκα και λαζόπουλος και γιέα. Ενοχλούμαι ιδιαιτέρως να ακούω για εγκλήματα, κλεψιές και οτιδήποτε τέτοιο, όταν ξερω γω, ξανά πασοκ/νδ. Ενοχλούμαι επίσης να γενικεύω τόσο ξεδιάντροπα, αλλά το κάνω προς χάριν της ενόχλησής μου.

Και με ενοχλούν οι μπάτσοι. Είναι υπάρξεις κενού νοήματος, που βαράνε. Δεν μου αρέσουν αυτές οι υπάρξεις. Δηλαδή υπάρχουν παντού, στα πανεπιστήμια, στα εξάρχεια, στα φόρουμς, αλλά δεν βαράνε στο έτσι, δεν σκοτώνουν παιδιά απαραίτητα. Και δεν περιμένουν τους εκάστοτε Forf Prefects να δουν "μέχρι που θα τραβηχτεί η κατάσταση", λες και ως εδώ μπορούν να την δικαιολογήσουν αν κάποιος τους εξηγήσει τέσσερα γιατί.
    Last edited by carheart; 13-10-2009 at 20:29.

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    ΡΠροφανώς και ήταν κυρίως για τουριστικούς λόγους, αλλά και πάλι.
    προφανώς; για δειξουν καλο προσωπο στους τουριστες; κι αμα παρει κανα ντοπιος θα του πουνε "αντε γαμησου παλιοαδερφη;"

εσυ ισοπεδωσες τωρα
    Vielen Dank für alles was mal war

R U OK Esteban's Avatar

δράγκονλορντ, ποιοι αναρχικοί ή μαρξισταί σου μιλήσαν για απώλεια αστυνόμευσης σε ουτοπικό πολίτευμα;

Δεν αναγνωρίζεται ο θεσμός της πολιτοφυλακής από αυτούς τους τοιούτους;

Milf & Cookies sabbattack's Avatar

carheart για μια φορά συμφωνούμε απόλυτα.

Μισώ με βαθύ μίσος (λολ ευφράδεια) τους Μπάτσοι όπου κ να τους συναντάω. Από τον καθυστερημένο που με είδε με μπουκαλάκι νερό στο αμάξι κ ήθελε να μου κόψει κλήση για κινητό μέχρι τους ΜΑΤς που νοιώθουν ότι σε γαμάνε γιατί ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΡΙΟΛΗ ΚΑΤΣΕ ΚΑΤΩ.

Ίσως εμένα (λόγω παιδικών τραυμάτων κλπ κλπ) με ενοχλεί εξίσου η επικινδυνότητα ενός μέρους, αλλά ΝΑΙ ρε πούστη μου δεν είναι και το αντρο της ακολασίας εκεί, ξαφνικά έπιασε τον κόσμο ο πόνος για τον ΚΙΝΔΥΝΟ. Ξαναζούμε ατάκες "τι ήθελε ο 15χρονος στα Εξάρχεια, εκεί είναι επικίνδυνοι".

Λύση δε βλέπω, γιατί η εξίσωση "μπάτσοι σε κάθε γωνία = μείωση εγκληματικότητας" είναι βαθειά ριζωμένη στα κεφάλια των ιθυνόντων, αλλά δυστυχώς η αστυνομική παρουσία έχει καθαρίσει λίγο τις καταστάσεις, τουλάχιστον στο μακρυνό nuevo mundo που ζώ εγώ. Είναι εντελώς καθυστερημένο όμως να πηγαίνεις να το κάνεις για τσαμπουκά στα εξάρχεια. Πιστεύω πως προσπαθούν να εντείνουν τα πράγματα, μαζί με παραπληροφόριση και aganaktismenoi polites και θα ήμουν ίσως αρκετά υπερβολικός για να πω "νέο γκάζι, σε 3-4 χρόνια στα εξάρχεια σας". Ίσως απλά για να σπάσουν το τσαμπουκά σε τωρινούς 16χρονους; Δε ξέρω.

R U OK Esteban's Avatar

Απλά λόγω σοσιαλισμού βάζουν εμπρός το πλάνο "αξιοκρατία και ίση αντιμετώπιση μπλα μπλα" και δεν θα μπορούσαν να βρουν πιο user friendly έδαφος από μια "αμαρτωλη περιοχή" όπως τα Εξάρχεια.

Ίσως στο μέλλον δούμε και τηλεοπτικές συλλήψεις "μεγαλέμπορων" στην Ομόνοια.

Μπόρα είναι θα περάσει.

Έχουμε και δηλώσεις. Αυτοί οι "κάτοικοι", όλα τα λεφτά.

R U OK Esteban's Avatar

πινκς στον Χρυσοχοϊδη λοιπόν

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

ο αστυνομικός της γειτονιάς

Ότι έλεγε ο Dragonlord, πλέον θα μας βγαίνει απόλυτα αυτό το όμορφο φήλινγκ της γειτονιάς κι όχι της μεγαλούπολης, με τον αστυνομικό της μέσα - φάση γαλατάς.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Vic Ford Prefect's Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    Και δεν περιμένουν τους εκάστοτε Forf Prefects να δουν "μέχρι που θα τραβηχτεί η κατάσταση", λες και ως εδώ μπορούν να την δικαιολογήσουν αν κάποιος τους εξηγήσει τέσσερα γιατί.
    Μάλλον εύκολη λύση είναι το όνομά μου, αλλά του πούστη, για να δούμε. Εξήγησέ μου λοιπόν, τι εννοείς εδω;
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Tags for this Thread