Ενδιαφέρουσα η συζήτηση και χαίρομαι που δεν ξεφεύγει σε flame, ναι είμαστε πολιτισμένοι!
Εγώ απλά θέλω να θέσω το θέμα υπο ένα πιο γενικό πλαίσιο. Αυτά που λέγαμε για τους νόμους κι ο φίλος Dythor μου'πε ότι τα βρήκα απόα ΠΑΝΩ κλπ. Ναι, οι νόμοι υπάρχουν. Και εννοείται ότι τους αξιολογούμε (ως σκεπτόμενα όντα κλπ κλπ), αλλά θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και το πνεύμα και τη χρησιμότητά τους.
Παράνομη η κλοπή λοιπόν. Γενικά και παντού. Μαχαίρι. Αν δεν ήταν όμως μαχαίρι, τι; Πού θα βασιζόταν όλο αυτό; Στην αντίληψη του καθενός; Τι θα γινόταν τότε; ΟΚ εσείς εδώ θέτετε για τον εαυτό σας κάποια πλαίσια και ειλικρινά να πιστέψω ότι τα τηρείτε, αλλά τι θα πούμε για τον οποιονδήποτε; Κάποιον ο οποίος δεν έχει φραγμούς ούτε καν για να σηκώσει το μπακάλικο του κυρ-Θύμιου;
Να πάμε και λίγο πιο πέρα; Απαγορεύεται να οδηγάς μεθυσμένος λέει. "Όχι" λεω εγώ, με 3 μπύρες είμαι ΟΚ, το ελέγχω. Άρα να μην υπάρχει ένα όριο αλκοόλ για όλους και με βάση αυτό να γίνεται αλκοτέστ, να δηλώνει ο καθένας πόσο αντέχει και να πάμε με αυτό. Να φύγουν τότε και τα όρια ταχύτητας (αφού ο καθένας μπορεί να κρίνει πόσο πρέπει να τρέχει), να επιτρέπεται η χρήση κινητού στο τιμόνι κλπ κλπ. Και γενικά λοιπόν η νομοθεσία να είναι εντελώς custom, να εφαρμόζουν όλοι μόνο ό,τι θέλουν και να ελπίσουμε το κριτήριό τους να είναι σωστό. Good luck with that.