Page 9 of 20 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 293

Thread: Κλοπές thread

Senior Member

ε ρε μάριε προφανώς και ισχύει απ'την άποψη οτι κλέβεις ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ. από εκεί το κρίνω ως 'κακό' ή όχι, η πράξη αυτή καθεαυτή δεν νομίζω να φορτίζεται ηθικά. μαυτό το κριτήριο λειτουργώ, δεν με νοιάζει να μποϋκοτάρω, δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση ότι κάνω καμιά επαναστατική πράξη.

alan turing hyatari's Avatar

Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    Quote Originally Posted by hyatari View Post
    a sorry. sto mathima antieksousiastiki 101 mas eipe o kathigitis oti i idioktisia einai episis kako prama. mallon tha leipes ekeini ti mera.

de thelo na mou eksigiseis pou diaforopoiountai i idioktisia kai to emporio. tha mporouses na eksigiseis pos auti i diaforopoiisi kanei ti mia praksi ok kai tin alli mi-ok. alla tha protimousa na min to kaneis giati apla de me endiaferei. apo "ideologikis" pleuras kathe eidous klopi mou einai apla adiafori, kathoti de simainei tpt mesa sta plaisia tou euryterou systimatos an esy kai o loki klepsete makaronia kai sas poun agiannides orestides.
    δεν ξέρω πως πάει και χώνεται αυτή η 'ιδεολογική πλευρά' διαρκώς μέσα, δεν είδα να γράφει κανείς ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΡΙΚΣΩ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
    nai vre manoula mou glykia, den eipa oti to kanete gia na riksete ton kapitalismo. sto diaxorismo pou kanete stirizomai. "einai ok na klevoume to mall, den einai ok na klevoume ton kyr-thymio giati einai paidi tis ergatikis taksis". e lol. opoiodipote eidos emporiou einai vasiko stoixeio tou kapitalismou. klepse kai ton kyr-thymio. ki autos vgazei kerdos kai malista aisxro timologontas ta proionta tou opos ta timologei. klepse kai ti mixani tis X giati tin agorase apo ergostasio pou douleuoun oi aplirotoi kinezoi. katalavainomaste? tespa arketa.

Senior Member

Quote Originally Posted by LokiTricksterGod View Post
    a sorry. sto mathima antieksousiastiki 101 mas eipe o kathigitis oti i idioktisia einai episis kako prama. mallon tha leipes ekeini ti mera.

de thelo na mou eksigiseis pou diaforopoiountai i idioktisia kai to emporio. tha mporouses na eksigiseis pos auti i diaforopoiisi kanei ti mia praksi ok kai tin alli mi-ok. alla tha protimousa na min to kaneis giati apla de me endiaferei. apo "ideologikis" pleuras kathe eidous klopi mou einai apla adiafori, kathoti de simainei tpt mesa sta plaisia tou euryterou systimatos an esy kai o loki klepsete makaronia kai sas poun agiannides orestides.
    δεν ξέρω πως πάει και χώνεται αυτή η 'ιδεολογική πλευρά' διαρκώς μέσα, δεν είδα να γράφει κανείς ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΡΙΚΣΩ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
    nai vre manoula mou glykia, den eipa oti to kanete gia na riksete ton kapitalismo. sto diaxorismo pou kanete stirizomai. "einai ok na klevoume to mall, den einai ok na klevoume ton kyr-thymio giati einai paidi tis ergatikis taksis". e lol. opoiodipote eidos emporiou einai vasiko stoixeio tou kapitalismou. klepse kai ton kyr-thymio. ki autos vgazei kerdos kai malista aisxro timologontas ta proionta tou opos ta timologei. klepse kai ti mixani tis X giati tin agorase apo ergostasio pou douleuoun oi aplirotoi kinezoi. katalavainomaste? tespa arketa.
    άμα βρεθώ στην ανάγκη θα τον κλέψω και τον κυρ θύμιο! μέχρι στιγμής δεν έχω βρεθεί ευτυχώς. καταλαβαινόμαστε πάντως.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

akoma pio asteios einai o diaxorismos klopi-apo-magazi/klopi-apo-atomo. poia arxi kathista to proion pou einai sto rafi tou magaziou pio "kapitalistiko" (lol) apo to proion pou exei idi agorastei apo to idio rafi (=akoma perissoteri diakinisi kefalaiou => megalyteri stiriksi tou kapitalismou/katanalotismou=> akoma pio dikaiologimeni klopi symfona me ta kritiria sas)?
    Σίμπα βασιλιά των λιονταριών φίλε μου καλέ, φίλε μου Παύλε Χαικάλη το ιδεολογικό στήριγμα μιας πράξης (κλεψάς, εν προκειμένω) επεισέρχεται μερικές φορές με διαφορετικούς από έναν τρόπους. Εν προκειμένω κανείς δεν υποστηρίζει ότι κάνει ό,τι κάνει για να ρίξει Capitalismus και άλλες τέτοιες αηδίες. Αν ήταν έτσι το πράγμα αφ' ενός θα έκλεβε και γι' άλλους φαντάζομαι, θα οργάνωνε μποικοτάζ ή ομαδικά ντου κι ένοπλες ληστείες, γενικότερα θα 'ταν λίγο ακραία σύμπτωση να συμπίπτει το άμεσο προσωπικό του και μόνο όφελος με τον ταξικό του αγώνα.

ΟΜΩΣ (χα) αυτό δεν σημαίνει ότι η πράξη αυτή είναι αδικαιολόγητη απλώς λόγω επειδή δεν είναι μαχητική, αν εγώ θέλω να αποκτήσω κάτι και μπορώ να το κάνω αφ' ενός χωρίς να χάσω λεφτά, αφ' ετέρου χωρίς να πάρει το μουλτιράμα δεν βλέπω λόγο να μην το κάνω. Βλέπει κανείς; Να μας πει ο hyatari.

Επίσης, η συλλογιστική σου είναι σωστή όσον αφορά στη διακίνηση κεφαλαίου και σου μιλάω ως ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ τώρα, όχι ως ντύθορς. Μου φαίνεται τόσο αστείο να συμβαίνει αυτό που περιγράφεις και κατακρίνεις κι εσύ όσο το να κατηγορεί κάποιος μια γκόμενα με τακούνι 3.000 οβρώ ότι "στηρίζει τον καπιταλισμό" όταν ο ίδιος δουλεύει και... αγοράζει πράγματα! Αλλά είπαμε, κανείς (ελπίζω) δεν έχει την εντύπωση ότι αυτή του η πράξη είναι αμιγώς ιδεολογική ή ότι χτυπάει κανά σύστημας.

Α, κάτι τελευταίο που θέλω να λάβεις υπόψη σε σχέση με την προηγούμενη παράργαφος. Αν το εμπόριο είναι ΚΑΚΟ, το χρήμα είναι ΚΑΚΟ και η ιδιοκτησία είναι ΚΑΚΗ και διαφωνείς μ' αυτά τότε η κλεψιά μέχρι εκεί είναι ΟΚ. Όμως μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ώριμα παιδιά μορφωμένα και μπορούμε να δούμε και λίγο παρακάτω, στο ποιός και πόσο άμεσα ζημιώνεται από μια κλεψιά στο καρφούρ και ποιός και πόσο άμεσα ζημιώνεται από μια κλεψιά στον κυρ Θύμιο που μπορεί να περιμένει να ζήσει άρρωστο πατέρα και δεκαπέντε τυφλά αδέρφια από ένα σακουλάκι τσίτος ή τέλος πάντων απ' όλα τα σακουλάκια τσίτος που του 'κλεψαν ποτέ εσύ και οι κωλοπαιδαράδες οι φίλοι σου. Καταφτόν τον τρόπο η μια κλεψά είναι οκέη (πλήρως) κι η άλλη όχι (πλήρως). Δηλαδή η μία είναι ΟΚ και η άλλι είναι αντί-ΟΚ. Δηλαδή εεε...

Τέλος πάντων και πάντα με αγάπη!
    Last edited by Dythor; 12-10-2009 at 14:06.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

e mauto se leo tosi ora omos. oti den exeis anagki na klepseis otidipote. kai to epixeirima "klevo apo kei pou tha kano ligoteri zimia" ego den to dexomai giati apla den exei noima, opos eksigo tosi ora. esy (kai osoi alloi symfonoun) pisteueis oti exei, opos episis eksigeis tosi ora. ki ekei entopizetai i diafonia mas, stin opoia fysika exo dikio, alla ta parapano lefta pou menoun stin tsepi sou sou piezoun ton egkefalo kai den mporeis na to deis! auta!

edit : ston loki auta e.

dythor, ksanadiavase ti exo grapsei kai svise to post sou.

Έκανα έδιτ το ποστ μου γιατί οι σκέψεις μου πέφτουν κατακλυσμιαία στον εγκεφαλικό φλοιό μου και μερικές φορές υπάρχει αυτή η ανάγκη, συγκεκριμένα πρόσθεσα μια παράργαφος, την τελευταία. Ξαναδγιάβασέ το και πες μου.

Πάντως δεν έχω την εντύπωση ότι κάνω λιγότερη ζημιά, στην περίπτωση της πολυεθνικής κάνω ζημιά εκεί που θέλω να κάνω, στην άλλη όχι.

kai gia kano mia teliki souma kai na sas apoxairetiso tha po to eksis:

i opoiadipote klopi apo megalokatastima, to mono pou mas apoferei einai na mas meinoun kapoia lefta stin tsepi, apoktontas tautoxrona ena agatho pou theloume, to opoio kostizei tin proanaferomeni posotita lefton. sa na leme, ok den mporo na kano kati gia tin ypertimisi ton proionton, toulaxiston as soso kana fragko apo tin tsepi mou. to opoio mou fainetai antistoixo me to "ok afou den mporo na glitoso to strato, as valo meso na peraso oso ginetai pio anodyna". kai gia na prolavo autous pou tha petaxtoun na kanoun logo gia akyri sygkrisi tha prostheso auto : kai stis dyo periptoseis paizeis me ta ergaleia tou systimatos prospathontas na to koroidepseis/ksegelaseis. an eseis eiste ok (ithika) mauto emena de mou peftei logos.

εγώ είμαι πάντως! νοτ δατ γιου κερντ του ανσερ σε ό,τι είπα!

και τέλος πάντων ρε φίλε δεν καταλαβαίνεις γιατί υπερισχύει του καπιταλιστικού αντικτύπου το ότι δεν μπορώ να δω τον ψιλικατζή που ζει τη ζωή του με τους ίδιους όρους που τη ζω κι εγώ με το ροκφέλερ; γιατί ο άλλος είναι ο σύστημας! φφς!
    Last edited by Dythor; 12-10-2009 at 14:14.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση και χαίρομαι που δεν ξεφεύγει σε flame, ναι είμαστε πολιτισμένοι!

Εγώ απλά θέλω να θέσω το θέμα υπο ένα πιο γενικό πλαίσιο. Αυτά που λέγαμε για τους νόμους κι ο φίλος Dythor μου'πε ότι τα βρήκα απόα ΠΑΝΩ κλπ. Ναι, οι νόμοι υπάρχουν. Και εννοείται ότι τους αξιολογούμε (ως σκεπτόμενα όντα κλπ κλπ), αλλά θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και το πνεύμα και τη χρησιμότητά τους.
    Παράνομη η κλοπή λοιπόν. Γενικά και παντού. Μαχαίρι. Αν δεν ήταν όμως μαχαίρι, τι; Πού θα βασιζόταν όλο αυτό; Στην αντίληψη του καθενός; Τι θα γινόταν τότε; ΟΚ εσείς εδώ θέτετε για τον εαυτό σας κάποια πλαίσια και ειλικρινά να πιστέψω ότι τα τηρείτε, αλλά τι θα πούμε για τον οποιονδήποτε; Κάποιον ο οποίος δεν έχει φραγμούς ούτε καν για να σηκώσει το μπακάλικο του κυρ-Θύμιου;
    Να πάμε και λίγο πιο πέρα; Απαγορεύεται να οδηγάς μεθυσμένος λέει. "Όχι" λεω εγώ, με 3 μπύρες είμαι ΟΚ, το ελέγχω. Άρα να μην υπάρχει ένα όριο αλκοόλ για όλους και με βάση αυτό να γίνεται αλκοτέστ, να δηλώνει ο καθένας πόσο αντέχει και να πάμε με αυτό. Να φύγουν τότε και τα όρια ταχύτητας (αφού ο καθένας μπορεί να κρίνει πόσο πρέπει να τρέχει), να επιτρέπεται η χρήση κινητού στο τιμόνι κλπ κλπ. Και γενικά λοιπόν η νομοθεσία να είναι εντελώς custom, να εφαρμόζουν όλοι μόνο ό,τι θέλουν και να ελπίσουμε το κριτήριό τους να είναι σωστό. Good luck with that.

57% not burnt μπιζαριος's Avatar

το να μην πληρωνω στα ΜΜΜ ειναι κλεψιά?
    υπομονή

Senior Member

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    Ενδιαφέρουσα η συζήτηση και χαίρομαι που δεν ξεφεύγει σε flame, ναι είμαστε πολιτισμένοι!

Εγώ απλά θέλω να θέσω το θέμα υπο ένα πιο γενικό πλαίσιο. Αυτά που λέγαμε για τους νόμους κι ο φίλος Dythor μου'πε ότι τα βρήκα απόα ΠΑΝΩ κλπ. Ναι, οι νόμοι υπάρχουν. Και εννοείται ότι τους αξιολογούμε (ως σκεπτόμενα όντα κλπ κλπ), αλλά θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε και το πνεύμα και τη χρησιμότητά τους.
    Παράνομη η κλοπή λοιπόν. Γενικά και παντού. Μαχαίρι. Αν δεν ήταν όμως μαχαίρι, τι; Πού θα βασιζόταν όλο αυτό; Στην αντίληψη του καθενός; Τι θα γινόταν τότε; ΟΚ εσείς εδώ θέτετε για τον εαυτό σας κάποια πλαίσια και ειλικρινά να πιστέψω ότι τα τηρείτε, αλλά τι θα πούμε για τον οποιονδήποτε; Κάποιον ο οποίος δεν έχει φραγμούς ούτε καν για να σηκώσει το μπακάλικο του κυρ-Θύμιου;
    Να πάμε και λίγο πιο πέρα; Απαγορεύεται να οδηγάς μεθυσμένος λέει. "Όχι" λεω εγώ, με 3 μπύρες είμαι ΟΚ, το ελέγχω. Άρα να μην υπάρχει ένα όριο αλκοόλ για όλους και με βάση αυτό να γίνεται αλκοτέστ, να δηλώνει ο καθένας πόσο αντέχει και να πάμε με αυτό. Να φύγουν τότε και τα όρια ταχύτητας (αφού ο καθένας μπορεί να κρίνει πόσο πρέπει να τρέχει), να επιτρέπεται η χρήση κινητού στο τιμόνι κλπ κλπ. Και γενικά λοιπόν η νομοθεσία να είναι εντελώς custom, να εφαρμόζουν όλοι μόνο ό,τι θέλουν και να ελπίσουμε το κριτήριό τους να είναι σωστό. Good luck with that.
    http://www.nizkor.org/features/falla...ery-slope.html περίπου.

Mary Ann Cotton enitharmon's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast
    Οι ηθικολόγοι του φόρο μην ποστάρετε, υπολογίστε πόσο κοστίζει το λειτουργικό σας και ο φάκελος /downloads στο δεσκτο σας.
    φασισμός στο ερ μου;
    δε μπορω να το βουλωσω, σορρυ
    το θεμα του download μουσικης το εχουμε συζητησει διεξοδικα, μην επιμένεις!

το μανιφεστο το ειχες κατεβασμενο ή ακομα κι αν δεν το ειχες, μπορεις να το κατεβασεις. το βουτηξες σε βιβλιο επειδη;

στα υπολοιπα γενικα ο,τι ειπαν parasight και hyatari.

γενικα, πως οριζετε την ηθική της κλοπής;

καλκι, τι δε θα σηκωνες;

dythor, ωραια μαλακια το "σκεφτηκες αν οι κανονες που σου εχουν επιβαλει ειναι σωστοι". spoken like a true επαναστατης. μηπως διαμορφωνεις τους δικους σου κανονες και ηθικη αναλογα με το τι ειναι βολικο;

συνειδητοποιηστε καποια στιγμη οτι ειστε απο τα χειροτερα θυματα καταναλωτισμου και υλισμου. δε μπορειτε αμα δεν εχετε ο,τι και ο διπλανος, αλλα αφου τα λεφτα δεν τρεχουν απο τα μπατζακια, το αποκταμε αλλιως. και την ελλειψη θελησης να πεις απλα "οχι", τη βαφτιζουμε "εναντια στους κανονες που μας εχουν επιβαλει / ετσι κι αλλιως τα μεγαλοκαταστηματα δεν εχουν αναγκη λολ"

κουκουναρι λεει ο αλλος. οταν βουτηξεις κανα μπουκαλακι χαβιαρι φωναξε μας να φαμε

μπιζαριε, ναι, ειναι κλεψια

Vielen Dank für alles was mal war

Όχι πάντα, μερικές φορές για να ΓΑΜΗΣΩ μόνο.

dythor diavasa to post sou me prosoxi. paravlepontas to poly pithano gegonos apo mia klepsia sto karfour na zimiothei i proletaria tamias pou exei na threpsei ta paidia tou kyr-thymiou, ta ypoloipa pou les einai asxeta mauta pou leo ego.

ΟΜΩΣ (χα) αυτό δεν σημαίνει ότι η πράξη αυτή είναι αδικαιολόγητη απλώς λόγω επειδή δεν είναι μαχητική, αν εγώ θέλω να αποκτήσω κάτι και μπορώ να το κάνω αφ' ενός χωρίς να χάσω λεφτά, αφ' ετέρου χωρίς να πάρει το μουλτιράμα δεν βλέπω λόγο να μην το κάνω. Βλέπει κανείς; Να μας πει ο hyatari.
    an pragmatika niotheis toso megali anagki na apoktiseis kati apo to multirama de thelo na se kano parea oute na milame. krata to kompiouter sou krata kai ta lefta sou, makria kai agapimenoi kai xaroumenoi!

ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝΕ ΜΕ ΑΙΜΑ

Υ.Γ.: Κάπου σου εξηγώ γιατί πιστεύω ότι η μία πράξη είναι οκέη και η άλλη όχι. Αυτό ήταν και το βασικό σου ερώτημα αν δεν κάνω λάθος.