Results 1 to 15 of 8424

Thread: PC & Games Offtopic thread

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Son of the Northstar Once_Emperor's Avatar

Default Cuda

Quote Originally Posted by Cloud View Post
    Τι CUDA κι αρχίδια ρε; Πες μου ένα σοβαρό λόγο που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο (για να σε προλάβω αν πεις video transcoding το κάνουν και οι ati).
    Physx; Μία από τα ίδια, ζήτημα να υπάρχουν 3 καλά games που το εκμεταλλεύονται.
    Eπειδή δε νομίζω να χρειάζεται δικό του τόπικ και για να μην γράφουμε στο τοπικ του Raven, ας συνεχίσουμε εδώ. Μy 2 cents είναι πως το cuda αν το προωθήσουν σωστά (και Νvidia είναι αυτή, μπορεί να το κάνει) είναι το επόμενο 'big thing'. Όταν εδώ και 3-4 χρόνια έχουμε μείνει στα 3GHz ως μέγιστη επεξεργαστική ισχύ, κάπως πρέπει να προχωρήσει το θέμα μέχρι να γίνει το επόμενο άλμα και να πέσουν οι επεξεργαστές κάτω από τα 40nm.

E, το Cuda της Nvidia νομίζω ότι θα το καταφέρει αυτό. Ήδη βγαίνουν nvidia workstations (Tesla νομίζω τα λέει) με πολλές VGA πάνω οι οποίες εκμεταλλευόμενες τα πολλά cores που έχουν (όταν το κοίταζα, η 2xx series της nvidia είχε >200 cores σε κάθε VGA) αναλλαμβάνουν να εκτελούν υπολογισμούς αντί της CPU. Matlab και άλλες τέτοιες εφαρμογές ήδη επωφελλούνται από το Cuda και ήδη έχει μπει στην stable του 'gcc' υποστήριξη για να κάνεις compile χρησιμοποιώντας και τα core της κάρτας γραφικών. Επόμενο βήμα της nvidia είχε ανακοινώσει ήταν να βγάλει VGA που θα έχει x86 cores, που σημαινει ότι ακόμα και mainstream εφαρμογές θα μπορούν να τα εκμεταλλεύονται χωρίς να χρειάζονται μεγάλες αλλαγές.

Κλασσικό παράδειγμα για αυτό ότι αυτή τη στιγμή ο πιο γρήγορος MD5 cracker παίζει με Cuda και αφήνει πολύ πίσω όλους τους άλλους.

edit: τόση ώρα προσπαθούσα να το ποστάρω και μου έβγαζε 403 error. έβαλα το 'gcc' σε ' ' και έπαιξε...περίεργα πράγματα!
    edit2: βρήκα γιατί το έκανε αυτό με το . Λεπτομέρειες εδώ.
    Last edited by Once_Emperor; 02-09-2009 at 16:08.
    We revel in our time.