Quote Originally Posted by Helm View Post
Για Slough Feg να καταλάβεις τι παίζει αξίζει να ακούσεις κάποια στιγμή Brocas Helm, κάνα καλό NWOBHM ξέρω γω Savage, Tygers of Pan Tang και φυσικά Thin Lizzy, αλλά και πάλι μην περιμένεις να μοιάζουν και ακριβώς, ευτυχώς δηλαδή.
χεχ, ίσως δε μου φαίνεται αλλά την έχω την προπαίδειά μου στο χεβιμεταλ απο τότε που τσαλαβουτούσα για να βρω μπάντες σα τους μαιηντεν και πιο μεγάλος. Τους έχω ακούσει και τους ungol και τους brocas και τους manilla road και τους omen και το nwobhm μου και τα αγαπάω αυτά. Αλλά πχ δεν είπα τυχαία για το traveller και όχι για όλα τα slough feg, και γι' αυτό είπα η βάση να είναι το bastard και όχι γενικά oi hammers. Γιατί είναι λεπτή η ισορροπία μεταξύ του πιο "κοντά στις ρίζες" χεβι των slough feg στα πρώτα τους αλλά και του πιο progressive/70's χεβι στο οποίο απομακρύνθηκαν οι hammers στα επόμενα. Γι' αυτό ψάχνω πράγματα στην τομή αυτών των δύο.

Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν Hammers of Misfortune. Ο λόγος που δεν παίζουν άλλοι σαν αυτά πολλοί είναι επειδή αυτό το ωσμωτικό Heavy Metal των Hammers of Misfortune δεν θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί πριν 20 ή 10 χρόνια, είναι ενημερωμένο από το σύνολο του HM και η γενναιότητα που οδηγεί στο τα-παίζουμε-όλα-αλλά-ήμαστε-και-true μπορούσε να προκύψει επίσης μόνο μετά από αυτόν τον μεταμοντέρνο οχετό των 90's και early 00's. Οπότε αν θέλεις άλλες μπάντες τέτοιες, φτιάξε μια. Πες αν βγει καλή, ε. Πολλοί άλλοι ανά τον κόσμο μαντεύω είναι ακριβώς στην ίδια διαδικασία τώρα οπότε ξαναρωτά σε 2 χρόνια από τώρα.
Αυτό το φοβόμουν ότι θα μου το πει κάποιος, και νομίζω ότι εσύ σε έχω ξαναδεί να το αναφέρεις κάποια στιγμή παλιότερα. Γι' αυτό και σκέφτηκα να το περιορίσω σε μπάντες που παίζουν μετά το 2000, ώστε να υπάρχει η ώριμη εμπειρία των παλιών πραγμάτων στον ήχο αλλά και μια πιο "νεωτερική" διάθεση χωρίς να πάμε σε κροσσοβερ μονοπάτια. Για μένα μπάντες όπως οι circle πχ (ενίοτε, μέσα σε όλα) κάνουν κάτι τέτοιο αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά πιο μακριά (..). Δεν θα φτιάξω χεβιμεταλ μπάντα, θα ξαναρωτήσω σε δύο χρόνια αλλά μέχρι τότε νομίζω ότι αυτό το τοπικ και γενικά μπορεί να είναι χρήσιμο για την ερώτησή μου. Άλλωστε το bastard βγήκε κοντά δέκα χρόνια πίσω, δέκα χρόνια είναι πολύς καιρός!