Page 50 of 96 FirstFirst ... 40484950515260 ... LastLast
Results 736 to 750 of 1429

Thread: Ubuntu.

Senior Member

Quote Originally Posted by bon View Post
    μάλιστα. ευχαριστώ πολύ!!!

ρε συ cloud ξέρεις τι πα να πει hal.dll ?
    (ποιο ύπουλο και από μύξα στο πόμολο που λέγανε παλια)

αυτό το κωλοαρχειάκι είχε καταστραφεί από τα win και δεν μπορούσα να μπω μέσα
    μου είχε ξανασυμβεί αλλά είχα τρέξει μια διαδικασία (νομίζω η διαδικασία που φορτώνει τα αρχεία πριν το φορμάτ )με το installation disk των xp και είχε λυθεί
    όμως τώρα δν λυνότανε με καμία παναγία ε και για αυτό έκανα φορμάτ

το ξέρω ότι τα φορμάτ δεν συνίσταται αλλα καλοκαιριάτικα βαριόμαστε πολύ
    To hal σημαίνει Hardware Abstraction Layer και στην ουσία επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες συσκευές από εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη ειδικής γνώσης των εκάστοτε πρωτόκολλων της κάθε συσκευής. Δηλαδή είναι ο τρόπος με τον οποίο τα XP επικοινωνούν με το H/W.

Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρεις για το πώς μπορείς να το φτιάξεις:
    http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm

Γενικώς εμφανίζεται όταν παίζει dual boot με προγενέστερες εκδόσεις Windows. (Άλλωστε ότι έχει να κάνει με windows είνα γτπ.)

Αυτά.

Senior Member cloud's Avatar

Quote Originally Posted by Captain Howdy View Post
    Γενικώς εμφανίζεται όταν παίζει dual boot με προγενέστερες εκδόσεις Windows. (Άλλωστε ότι έχει να κάνει με windows είνα γτπ.)
    Καλά μην το λες, γιατί στο δικό μου dual boot το μόνο HAL πρόβλημα εμφανίστηκε στο linux

Πουλο απο δω μεσα bon's Avatar

Quote Originally Posted by bon View Post
    μάλιστα. ευχαριστώ πολύ!!!

ρε συ cloud ξέρεις τι πα να πει hal.dll ?
    (ποιο ύπουλο και από μύξα στο πόμολο που λέγανε παλια)

αυτό το κωλοαρχειάκι είχε καταστραφεί από τα win και δεν μπορούσα να μπω μέσα
    μου είχε ξανασυμβεί αλλά είχα τρέξει μια διαδικασία (νομίζω η διαδικασία που φορτώνει τα αρχεία πριν το φορμάτ )με το installation disk των xp και είχε λυθεί
    όμως τώρα δν λυνότανε με καμία παναγία ε και για αυτό έκανα φορμάτ

το ξέρω ότι τα φορμάτ δεν συνίσταται αλλα καλοκαιριάτικα βαριόμαστε πολύ
    To hal σημαίνει Hardware Abstraction Layer και στην ουσία επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες συσκευές από εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη ειδικής γνώσης των εκάστοτε πρωτόκολλων της κάθε συσκευής. Δηλαδή είναι ο τρόπος με τον οποίο τα XP επικοινωνούν με το H/W.

Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρεις για το πώς μπορείς να το φτιάξεις:
    http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm

Αυτά.
    ωραίος
    βασικά και εγώ σε αυτήν την σελίδα μπήκα , αλλά αμα σου πω ότι δεν δούλευε το κουμπί R για να με πετάξει στην κονσόλα για να ρίξω τις εντολές θα με πιστέψεις ?

χίλιες δύο αλχημείες έκανα , όμως θεωρώ ότι η καλύτερη διαδικασία είναι αυτή που βάζεις το cd των win , μπουτάρεις από εκεί και το αφήνεις να φορτώσει κάποια αρχειάκια (βάζει και το hal νομίζω) την ώρα που μπαίνει στο μενού για το partitioning. αλλά αυτή τη φορά σε εμένα δεν δούλέψε

Senior Member

Quote Originally Posted by cloud View Post
    Καλά μην το λες, γιατί στο δικό μου dual boot το μόνο HAL πρόβλημα εμφανίστηκε στο linux
    Το θέμα είναι ότι μπορεί να είχε πρόβλημα διότι μπορεί να μην σου αναγνώριζε κάτι από το H/W (σύνηθεσ φαινόμενο σε linux). Το θέμα όμως με τα Windows δεν είναι ότι δεν το αναγνώριζε, είναι ότι πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο σκατο-λάθος των ηλιθίων που έφτιαξαν αυτό το άχρηστο λειτουργικό!

Blade Runner SpiritCrusher's Avatar

Οκ αγαπάμε το Ubuntu αλλά μη λέμε και μαλακίες ε. Μια χαρά ήταν τα XP. Όσο τα είχα ήμουν 5 χρόνια χωρίς φορμάτ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
    <menumission> otan fas klwtsia sth mapa pou 8a sou meinei a3exasth 8a to prosexeis to stomataki sou kalutera peoroufhxtra
    <menumission> eunouxismenh orka

raz smash Abruzzi's Avatar

εχει καταφερει κανεις να τρεξει football manager 2009 σε ubuntu μεσω wine or smth;

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ίσως σε βοηθήσει η database τους:

http://appdb.winehq.org/objectManage...ation&iId=8597

Το gold είναι αρκετά αισιόδοξο, σημαίνει ότι πιθανώς θα είσαι ok.

raz smash Abruzzi's Avatar

ωραια θα το τσεκαρω μολις κατεβει αν και βλεπω μιλανε για steam version

μαυτο το winetricks που λενε οτι χρειαζεται για να περασεις directx εχεις ασχοληθει καθολου;

Senior Member Harbinger of Death's Avatar

Είναι ένα script που κατεβάζεις και απλά τρέχεις. Μετά έχει υποτυπώδη μενού κτλ. Με γουγλισμό το βρίσκεις εύκολα.
    http://frontierpsycho.tumblr.com/

Quote Originally Posted by saloth sar View Post
    Το αποκουμπι του κρετινου, του φασιστα και του καθε μαλακα ειναι η προστασια της γυναικας, οταν και αμα σταματουν να τις θεωρουν ολες πουτανες και δυο-τρεις τρυπες για γαμησι μοναχα.

Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Senior Member cloud's Avatar

Μου θύμισε αυτό http://www.ichthux.com/

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

OK, όχι ubuntu specific, γενικά ψάχνω να κάνω κάτι συγκεκριμένο και θέλω τα φώτα σας. Μην ανοίγω νέα threads και να μην χαθεί σε κανά off topic thread.

Ψάχνω για browser(και το lynx μου κάνει ακόμα - δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί του), που να μπορώ από το command line να ανοίγω μια συγκεκριμένη σελίδα και ότι εμφανίζει και καλά ο browser να το κάνει append σε ένα text file(το κείμενο μόνο προφανώς).

Βασικά η ιδέα είναι να βγάλω αυτόματα ένα τεράστιο text file με κατεβατές σελίδες(που βγαίνουν μέσω κάποιου script, απλά αλλάζω ένα variable στο url - αθάνατη php) που μετά θα το επεξεργαστώ με awk κλπ, για να κρατήσω συγκεκριμένες πληροφορίες χωρίς να κάθομαι να τα τσεκάρω ένα ένα με το μάτι/χέρι.

Σε firefox το έψαξα λίγο και όσο και αν προσπάθησα άκρη δεν έβγαλα(ως προς το append to file, το >> δεν δουλεύει προφανώς ). Είμαι διατεθημένος μέχρι και τον μισητό opera να εγκαταστήσω αν έχει τέτοιες δυνατότητες ή άλλον browser.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

Spider Jerusalem Deggial's Avatar

Το wget γιατί δε σου κάνει;
    No trees were killed to send this message, but a large number of electrons were terribly inconvenienced.

Metal Without Mercy Ruthless's Avatar

Βασικά ψάχνοντας και το lynx έχει μια επιλογή να κάνει τα πάντα dump σε ένα output file, αλλά ούτε εκείνο μου κάνει τελικα.

Ξέχασα να αναφέρω πως τα δεδομένα αυτά για να τα δεις πρέπει να έχεις κάνει ένα login πρώτα, και δυστυχώς κάθε νέο lynx που τρέχω θέλει login ξανά από την αρχή(ενώ στον firefox πχ αν έχω μπει, απλά ανοίγει κατεβατά νέα tabs κρατώντας το υπάρχων session).

Προφανώς το wget δεν θα μου κάνει επίσης.

Πρέπει να βρω κανέναν πιο high end browser.
    Behold the Urkraft - behold the sacred force!
    We strike with the wrath of the rightful
    We wield the invincible puritan blade
    Behold the Fire - behold the Force!
    We command the iron batallions
    In the dawn of this new iron age

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Ruthless View Post
    Προφανώς το wget δεν θα μου κάνει επίσης.
    Γιατί;

Το wget κάνει login, κρατάει sessions και δουλεύει και cookies, γενικώς κάνει τα πάντα. Δεν ξέρω τι εννοείς "κείμενο μόνο" αλλά όπως και να 'χει αφου ξέρεις awk μπορείς στην χειρότερη των περιπτώσεων να το βάλεις να κόβει τα tags για να πάρεις μόνο καθαρό κείμενο.