Διακοπές στο χωριό=όχι πρόσβαση στο internet, οπότε τα σχόλιά μου είναι πλέον (και για ευτυχία πολλών) λιγοστά.
Δεν ξέρω τι έχει προηγηθεί στη συζήτηση, απλά γράφω κρίνοντας από τον τίτλο "smoking ban update''.
Δεν είμαι ούτε καπνιστής ούτε αντικαπνιστής, απλά δεν καπνίζω. Πιστεύει κανείς από δω, όμως, πως τέτοιο μέτρο θα πιάσει στην Ελλάδα; Ευτυχώς (όπως το βλέπω εγώ) κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Μπορεί το Δεκέμβρη στο δρόμο να μην είχαν κατέβει αρκετοί, όμως πάω στοίχημα πως αν δοκιμάσουν από χειμώνα να εφαρμόσουν σοβαρά και καθολικά την απαγόρευση όσοι δεν εξαγριώθηκαν με τη δολοφονία του Αλέξη θα βγουν και θα σπάνε τράπεζες με σύνθημα "ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ". Είναι στη νεοελληνική νοοτροπία το να υπάρχει η μέγιστη αντίδραση όταν η βολή και η συνήθεια θίγονται. Δεν είναι τυχαίο (και το 'χω δει με τα μάτια μου) που νοικοκυραίοι, κάθε άλλο παρά αντικρατιστές, σχίζουν τις κλήσεις που τους κόβουν οι δημόμπατσοι για παράνομο παρκάρισμα και τους δέρνουν κιόλας όταν εκείνοι αντιδρούν. Ας είμαστε πραγματιστές...στην Ελλάδα αυτό το μέτρο ...ασχολίαστο...
Πήγα με φίλους να πιούμε ένα ποτάκι σε καφετέρια μη καπνιζόντων, ρωτάμε τη σερβιτόρα αν μπορεί κάποιος να καπνίσει και μας είπε ΝΑΙ βάζοντας τα γέλια.
Το μέτρο είναι απλά για γέλια. Εδώ δεν είναι Αμερική, που περνάνε νόμοι επίσημα σε πολιτείες "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ". Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε!