ρε τσιμεντο να πουμε, δεν υπαρχει περιπτωση να βγεις εξω απ' το σπιτι σου και να μην αλληλεπιδρασεις με αλλους ανθρωπους.
ε κι ομως οχι. γιατι οι καλοθρεμμενοι αστοι μηδενιστες που λες παρακατω ειναι η πλειοψηφεία της καλλιτεχνικής δημιουργίας απ' τον μεσαίωνα και μετά.Ναι. Ban το thread.και θεωρεις οτι ολη η μεχρι σημερα τεχνη εγινε με επικοινωνιακους σκοπους;
θανατος σ' αυτους λοιπον! αυτο λεω κι εγωΑπο τους καλοθρεμμένους άχρηστους αστούς μηδενιστές. Ban το thread.δηλαδη το μοντελο της "εσωτερικης συνειδησης" του καλλιτεχνη και της "τεχνης για την τέχνη" απο που προέκυψαν;
θες δε θες, το να την ορισεις ως οτιδηποτε παραπανω απο παραγωγη καλαισθησιας πανω στην ζωη, εφικτη απο οποιονδηποτε το επιθυμήσει, σ' αυτον τον ορισμο οδηγει. δεν επεσαν απ' τον ουρανο τα μουσεια και τα περιοδικα.Δεν όρισε κανείς έτσι την τέχνη.ναι, μια βολτα στο παρκο, πρεζα ομορφη, ένας διάλογος ή ένα πήδημα ειναι πολυ πιο σημαντικα κι επιτυχημενα επικοινωνιακα απο μια τεχνη-συστημα αξιας εγκλωβισμενη σε μουσεια, γκαλερι, συναυλιακους χωρους, εκδοτικους οικους, περιοδικα, γκαλα και γκραντ οπενινγκ παρτις στην οποια εν τελει δεν εχω προσβαση είτε γιατι δεν την παλεύω οικονομικά, είτε γιατι σιχαινομαι την φιεστα και το μικροσταρ συστεμ ή γιατί απλά το περιεχόμενο δεν μου λέει τίποτα σ' αυτο το περιτύλιγμα. δεν ειναι ιδιαιτερο προνομιο καλλιτεχνων και δεν εμπεριεχει νοηματα κι αληθειες. πραττειν ειναι και θα έπρεπε να ειναι απενοχοποιημενο και συλλογικο.
δες την τελευταια απαντηση στον σπυρο σ' αυτο το ποστεσύ το πήγες στο άλλο άκρο, προφανώς οι εμπειρίες με την τέχνη αποκτούν αξία και μέσω της καθημερινής αλληλεπίδρασης, αλλιώς καταντάει ένα σολιψιστικό πράγμα, σα κλειστό κύκλωμα που δεν χωράει τίποτα άλλο πέρα απ'τον πομπό δέκτη και ανακυκλώνεται διαρκώς, δε μιλάω γι'αυτό!
επίσης εσύ τσινάς με την αρτηριοσκληρωτική έννοια του 'ανώτερου' όπως τη χρησιμοποιούν κριτικοί τέχνης, διαμορφωτές (καλλιτεχνικών) συνειδήσεων και δρώμενων, απ'αυτούς του χειρότερου είδους, και εκεί συμφωνώ κι εγώ, αλλά εξαρχής δε μίλησα για κάτι τέτοιο.