Page 30 of 67 FirstFirst ... 20282930313240 ... LastLast
Results 436 to 450 of 1005

Thread: Smoking ban update

lcsgp FIXXXER's Avatar

Rage For Order, ρε ανθρωπε ειμαι θετικα προκατειλημμενος απεναντι σου και λογω νικνειμ και λογω προτερου εντιμου βιου με κανονικα και ομορφα ποστς, αλλα δε βοηθας οταν δεν εχεις παρει μια (1) θεση στο θρεντ ως τωρα και το μονο που πετας ειναι η ατακα του ελληναρα που χρησιμοποιουσαμε στην τριτη γυμνασιου για να θιξουμε τον εγωισμο του αλλου και να τον πουμε "φλωρο".

ώρα νουάρ \μ/

Senior Member rage for order's Avatar

Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Rage For Order, ρε ανθρωπε ειμαι θετικα προκατειλημμενος απεναντι σου και λογω νικνειμ και λογω προτερου εντιμου βιου με κανονικα και ομορφα ποστς, αλλα δε βοηθας οταν δεν εχεις παρει μια (1) θεση στο θρεντ ως τωρα και το μονο που πετας ειναι η ατακα του ελληναρα που χρησιμοποιουσαμε στην τριτη γυμνασιου για να θιξουμε τον εγωισμο του αλλου και να τον πουμε "φλωρο".
    απλά σπαμμάρω δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να πω. επειδή με τον stam λέμε και χοντράδες επίτηδες, ε είπα την μαλακιούλα μου

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Quote Originally Posted by carheart View Post
    και ο boris.san που θα χει καπνίσει και όλες τις μάρκες.
    αχαχαχαχαχα
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Πουλο απο δω μεσα Boris-san's Avatar

Εμπεδωστε το.Ο Σταμ δεν ειναι κνιτης.
    Εγω καπνιζω κοντα 2 πακετα τη μερα.Στα παπαρια μου για την απαγορευση εχουμε πιο σοβαρα πραμματα να κανουμε.Τσιαρς
    Δεν εχω παει διακοπες ακομα,πλησιαζουνε
    Τα λεμε:και να θυμαστε παντα οποτε ειστε ηρεμοι για να τσαντιζεστε:

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ
    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΚΚΕ

Φχαριστω το Νασουμ για τη δορθωση.Γεια σας και παλι

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Ε ναι. Κόβουμε και το χέσιμο αν δεν έχει ταξικό χαρακτήρα.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Δεν εννοω αυτο,δεν εχω αντιμετωπισει καποιο προβλημα μεχρι τωρα.Αμα ειναι καθομαι εξω.Το χειμωνα ισως αρχισω τα γαμωσταβριδια

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ
    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΚΚΕ

Α και εχω καπνισει το πολυ 5 μαρκες εβερ

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ
    ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΚΚΕ

Senior Member atom_smasher's Avatar

όποτε έχουμε μια συζήτηση όμως, μπαίνουν τα εαακιτάκια και τα κνιτάκια και την χέζουν.

να λέτε καλά που έχει πάει διακοπές και ο boris.san που θα χει καπνίσει και όλες τις μάρκες.
    ή κανεις καθυστερημενος...
    1) e4, c5
    2) Νf3

κοίτα που θίχτηκε ο ΑΤΟΜ SMASHER.

καλά, δεν είσαι καθυστερημένος, ήμουν ταραγμένος και δεν ήξερα τι έλεγα!

Senior Member atom_smasher's Avatar

Σε παρακαλω με μικρα μονο γιατι οσο να ναι κραταω ενα καθυστerημενο λοου προφαιλ τοσα χρονια. μην το χαλασω τωρα στα γεραματα.
    amneziak βλεπεις να προχωραει η συζητηση ? οχι γιατι αν βλεπεις να μου δανεισεις την οπτικη σου. ασε που εδω δεν συζηταμε για να καταληξουμε καπου καπως. απλα δηλωνουμε τις αποψεις μας και μπινελικωνουμε τους αντιθετους. ετσι δεν παει? ή εχω καταλαβει λαθος κατι τοσα χρονια? τεσπα. παω σε αλλο θρεντ γιατι σας κουρασα και με κουρασατε. αν θελετε να σας πω παντως πως εδω λειτουργει ευεργετικα για ολους το μετρο. μεχρι 10τμ καπνιζουν ομως. οχι 70. Και οι μεν εχουν καθαρο αερα, και οι δε χωρους να καπνισουν σε καποια ακρη ή γκομενακια να γνωρισουν και να ναι κουλ, εξω.
    1) e4, c5
    2) Νf3

Quote Originally Posted by Coroner View Post
    Προφανώς η αλλαγή δε θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, αν ισχύσει η απαγόρευση και ο κόσμος συμπεριφερθεί ανάλογα, τότε σίγουρα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα μπει και στο μυαλό κάποιων να ανοίξουν μαγαζιά μη καπνιστών αντίστοιχα με αυτά που απευθύνονται σε καπνιστές, ώστε να τραβήξουν τον κόσμο που δε τη παλεύει. Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαγαζιά για μη-καπνίζοντες ο υποψήφιος πελάτης θα πρέπει να ζυγίσει τη επιθυμία του να πάει στο εν λόγω μαγαζί με την απέχθειά του προς τον καπνό (στη περίπτωση κατάλληλου εξαερισμού τα πράγματα γίνονται ευκολότερα για άλλους, ωστόσο πάμε στο τεχνοκρατικό του πράγματος). Εγώ π.χ. που δε καπνίζω και με ενοχλεί ο καπνός, άμα υπάρχει καλό μεταλάδικο εκεί που είμαι στα παπάρια μου κιόλας για τον καπνό για ένα βράδυ.
    Ναι, μόνο που και μέχρι σήμερα επιτρεπόταν στους μαγαζάτορες να φτιάξουν μαγαζιά μη καπνιστών. Οι μόνοι που το έκαναν σε όλη την Ελλάδα ήταν τα στάρμπαξ, κι αυτά επειδή είναι έτσι η φιλοσοφία του μαγαζιού απ'έξω. Αυτό αποδεικνύει αυτά που λέω περί συνήθειας και συμβιβασμού των μη καπνιστών, άρα μηδενική πιθανότητα αποτσιγαροποίησης όσων μαγαζιών επιτρέπεται από το νόμο. Δυστυχώς, μόνο με νόμο επιβάλλονται τέτοιες αλλαγές. Θα το δείτε σε έξι μήνες από τώρα, με τα κυάλια θα βλέπουμε τα μαγαζιά κάτω των 73τμ όπου θα απαγορεύεται. Θα μπορούσε έστω να υπάρχει ένα όριο, πχ το 50% των μαγαζιών, με αυτά όπου θα επιτρέπεται το κάπνισμα να πληρώνουν περισσότερους φόρους (αφού θα έχουν περισσότερα κέρδη), αλλά όχι, "ας αποφασίσει απλά ο μαγαζάτορας". Ε το κάναμε αυτό τόσα χρόνια και δε δούλεψε, πώς να το κάνουμε.
    Το πρόβλημά μου είναι πως το μέτρο (αν και με βολεύει) είναι όσο λάθος χρειάζεται ώστε να μη χρειάζεται το αίσχος της καταγγελίας συμπολίτη σου. Επίσης μιλάμε με υποθετικά σενάρια πάνω σε υπαρκτά ζητήματα. Δεν έχω δεν ποτέ κανέναν να καπνίζει σε χώρο που απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα, και το ίδιο θα συνέβαινε (και προφανώς θα συμβεί και τώρα), ΑΝ αυτό το μέτρο εφαρμοζόταν σε σωστές βάσεις.

Είπα παραπάνω τα προβλήματά μου με την καταγγελία αυτή καθεαυτή, ακόμα και για ΟΛΟΣΩΣΤΟΥΣ νόμους, στους οποίους οι τελευταίες κυβερνήσεις της χώρας δεν έχουν και σοβαρό ιστορικό.
    Να ρε, υπάρχουν ακόμα νέα πράματα στο τραπέζι, δε χρειάζεται να κάνουμε μόνο κύκλους. Λοιπόν, διαφωνώ εντελώς μ'αυτή τη λογική, το "όλοι αλληλέγγυοι να κρυβόμαστε από το κράτος λολ". Το κράτος ΔΕΝ θα έπρεπε να είναι ένας μπαμπούλας, το κράτος θα έπρεπε να είμαστε εμείς. Δεν είναι στρατός κατοχής κι αντίπαλος, κι αν λειτουργεί συχνά έτσι δεν πρέπει εμείς να το νομιμοποιούμε αντιμετωπίζοντάς το έτσι, πρέπει να το οικειοποιηθούμε ξανά. Υποθέτω δηλαδή ότι αν σου ανοίξουν το σπίτι και τα πάρουν όλα δε θα ρουφιανέψεις τους συμπολίτες σου - ακόμα κι αν θεωρείς ολόσωστο το νόμο που λέει ότι αυτό απαγορεύεται, όπως λες - γιατί ε και η κυβέρνηση μας κλέβει. Αν σου ανοίξουν το σπίτι και το κεφάλι επίσης θα σταθείς αλληλέγγυος στους συμπολίτες σου απέναντι στον κοινό εχθρό, το κράτος και την αστυνομία. Επίσης να παρατήσεις το πανεπιστήμιο του κράτους, πλακάκια θα τα κάνουμε τώρα, να νομιμοποιούμε τους θεσμούς του κράτους που μας κοροϊδεύει χρησιμοποιώντας τους; Ε όχι. Θα μου πεις άλλο το ένα και άλλο το άλλο, αλλά αν όντως πιστεύεις αυτά που γράφεις τότε ή τα εφαρμόζεις παντού ή πουθενά. Το να επικαλείσαι αλληλεγγύη ενάντια στο κράτος μόνο όπου είναι εύκολο είναι, well, εύκολο. Αν κάποιος με κλέψει, θα τον καταγγείλω. Αν κάποιος καταπατά το δικαίωμά μου να αναπνέω καθαρό αέρα για να βγάλει παραπάνω φράγκα, θα τον καταγγείλω. Κι αυτό γιατί δεν είμαι ο midnight να πάρω την παρέα μου και να βρούμε το δίκιο μας με το αίμα του μαγαζάτορα. Στην πρώτη καταγγελία άλλωστε γίνεται απλώς σύσταση. Ε, αν συνεχίσει να μαλακίζεται ας πληρώσει πρόστιμο. Δε θα κάτσω να ρουφάω καπνό ως κίνηση αλληλεγγύης σε κανέναν αρχίδα άπληστο μαγαζάτορα. Αν ήξερα έναν τετραψήφιο και για τις μπόμπες, θα είχα πάρει πάμπολλες φορές - αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το αποδείξεις όσο ο καπνός. Το ότι για σένα δεν είναι αρκετά σημαντικό το θέμα για να ασχοληθείς με καταγγελίες κλπ το καταλαβαίνω, να το κατακρίνεις γενικότερα δεν το καταλαβαίνω. Ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του και, στην τελική, έναν τετραψήφιο παίρνεις, δεν ανεβαίνεις με τα πόδια στο όρος Σινά για να ζητήσεις τη Θεία Οργή.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Quote Originally Posted by atom_smasher View Post
    μεχρι 10τμ καπνιζουν ομως. οχι 70.
    Να, μέχρι 10 τμ δε θα είχα ούτε εγώ πρόβλημα. Ναι, εγώ που θέλω να πηγαίνω "σε ΟΠΟΙΟ μαγαζί γουστάρω". Αλλά όταν τα μισά και βάλε μαγαζιά θα γίνουν αποκλειστικά καπνιστών και τα υπόλοιπα θα είναι μισά-μισά, ε, κάποιο λάθος υπάρχει στο νόμο.

μπε το μαύρο πρόβατο Coroner's Avatar

Υπάρχουν μαλακισμένοι νόμοι με πολύ πιο σοβαρές συνέπειες για τη ζωή μας, αλλά ελάχιστα, ακόμα και σε αυτό το φόρουμ, έχουμε ασχοληθεί.

Επίσης, αν σε μια τρύπα γίνεται της πουτάνας από καπνό, επειδή έτσι αποφάσισε το αφεντικό της, αν δεν υπάρχει εξαερισμός και αν έχω τόσο πρόβλημα με αυτό, τότε να πάει να γαμηθεί. Για ποιό λόγο να αφήσω τα λεφτάκια μου εκεί; Στη τελική, η επιλογή είναι το μοναδικό όπλο, κοινό για όλους. Ακόμα και όσοι καπνίζουν μπορούν να απορρίψουν ένα μαγαζί που έχει ντουμανιάσει και να προτιμίσουν ένα άλλο με αξιοπρεπή εξαερισμό. Η ζωή δε σταματάει αν δε μπορούμε να πάμε σε έναν τεκέ στη τελική, και όταν ο ιδιοκτήτης δε θέλει να είναι σωστός μία (εξαερισμός, ποτά κτλ κτλ) τότε εγώ δε θέλω να πάω δέκα στο μπουρδέλο του.

Πραγματικά, θα χαιρόμουν αν δεν υπήρχε καπνός πουθενά, αλλά αυτό που με απασχολεί δεν είναι αν αυτός ο νόμος είναι σωστός ή λάθος. Με νοιάζει και με τσαντίζει να με θεωρούν ζώο και ηλίθιο στη πλειοψηφία των θεμάτων που με απασχολούν.
    ...when worms are granted wings, angels have to crawl...

Το ότι ενδιαφέρεσαι για ένα θέμα δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για άλλα εξίσου σημαντικά. Αν και να σου πω, από μία άποψη δεν υπάρχουν και πολλά θέματα πιο σημαντικά από την υγεία. Όπως και να έχει, δεν έχουμε αναρχοκαπιταλισμό για να έχει δικαίωμα το "αφεντικό" της τρύπας να την κάνει τεκέ. Απλά δεν έχει το δικαίωμα, δεν είναι το σπίτι του, είναι ένα μαγαζί που λειτουργεί για να προσφέρει κάποιες υπηρεσίες σε όλους. Αν εσένα δε σε ενδιαφέρει να πας στο μαγαζί του, εμένα μπορεί να με ενδιαφέρει, γιατί μπορεί να παίζει ωραία μουσική, γιατί μπορεί να γίνει ένα λάιβ που θέλω να πάω κλπ. Επίσης αν το πάμε και στις μπόμπες, ε να μην πηγαίνουμε όπου σερβίρουν μπόμπες ως διαμαρτυρία - δηλαδή να μην πηγαίνουμε σχεδόν πουθενά. Αυτό που λες μπορεί να λειτουργήσει όταν τα μαγαζιά-τεκέδες-μπομποπωλεία κλπ είναι ένα στα δέκα, όταν είναι σχεδόν όλα δε γίνεται. Είναι σα να λες ότι δε θα πάρεις γάλα που έχει πάνω από 90 λεπτά το λίτρο, οκ δε θα πάρεις δέλτα, δε θα πάρεις έβγα, δε θα πάρεις όλυμπος, δε θα πάρεις αλφαβήτα, ε κάποιο πρέπει να πάρεις αν θες να πιεις γάλα.