Page 14 of 24 FirstFirst ... 41213141516 ... LastLast
Results 196 to 210 of 355

Thread: Άσυλο, ξύλο, αλητείες

Προφανώς ο Amnesiac. (φίλε μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις, you ROCK!) δεν αναφέρεται σε φτασμένους ηλικιακά "δημοκρατικούς" ή "αναρχοαυτόνομους" τύπους, αλλά σε κάποιο εύπλαστο ακόμα νεανικό μυαλό.

Ένος τέτοιου, με κατάλληλες λέξεις, μπορείς να του γεμίσεις το κεφάλι με δεκαπέντε πράγματα που Ίσως το κάνουν να το σκεφτεί καλύτερα το θέμα, από προσωπική μου εμπειρία δεν είναι σπάνιο, δεν είναι και κανόνας βέβαια.

Ε αν δεν πιάσει, το ξύλο δεν θα τον αλλάξει, θα τον κάνει να το βουλώσει σε μια καλή περίπτωση, πράγμα που ενίοτε αποτελεί το κύριο ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Γενικώς είναι αλήθεια πως ένας άνθρωπος αλλάζει από μόνος του, αν το αποφασίσει ο ίδιος και μόνο, και όσο μεγαλώνει με μαλακίες στην κεφάλα, τόσο πιο αδύνατο είναι να τον αλλάξει κάποιος τρίτος, με το ενδεχόμενο της αυτοαλλαγής να παίρνει την ίδια πιθανότητα.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

ναι αλλά με αυτά δε διαφωνούμε εμείς οι συνετοί, για τα φρικιά δεν ξέρω. το θρεντ είχε σε αυτή τη φάση ως θέμα αν γενικότερα μπορείς να αντιμετωπίσεις τους επικίνδυνους πούστηδες με ξύλο.

τι εννοείς "εμείς οι συνετοί".

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    ναι αλλά με αυτά δε διαφωνούμε εμείς οι συνετοί, για τα φρικιά δεν ξέρω. το θρεντ είχε σε αυτή τη φάση ως θέμα αν γενικότερα μπορείς να αντιμετωπίσεις τους επικίνδυνους πούστηδες με ξύλο.
    Και λέγω, φυσικά και μπορείς αλλά μαζικά, στοχευμένα και αποτελεσματικά με μια στρατηγική σκέψη, όχι έτσι.

Ας πούμε και σαν έσχατη λύση, αλλά εμπειρικά δεν έχει και πολύ νόημα, ιστορικά δεν έχουν αντιμετωπιστεί ποτέ αλλιώς αποτελεσματικά.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    Σκέψου απλά αν από την μεταπολίτευση και πέρα που άρχισαν ας πούμε να σχηματίζονται τα πρώτα φασιστικά κινήματα (μη με φάτε, όποτε τέλος πάντων) αν αυτοί αντιμετωπίζονταν με αγάπη και προδέρμ και διάλογο μόνο πως θα ήταν η κατάσταση σήμερα. Σκέψου αυτοί να κάνανε διαδηλώσεις και τραμπουκισμούς και ότι θέλουνε χωρίς καμία αντίδραση από αλλού. Ίσως να μην είχαμε χίτλερ ακόμα, αλλά θα ήταν η κατάσταση η ίδια? Την πορεία στη Ρώμη του Μουσολίνι την ξέρεις και πως μετά όλοι φοβόντουσαν να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους?
    Χμ για να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβω και γω : Αυτό που είπες σημαίνει ότι κάποιοι (αρκετοί) δε γίνονται χρυσαυγίτες ή έστω είναι πιο μαζεμένοι επειδή υπάρχει ο φόβος του να φάνε ξύλο από αναρχικούς; Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη συμβολή των αναρχικών στο να περιορίζουν τους χρυσαυγίτες δια της μεθόδου της βίας.

Δε ξέρω, εντύπωση μου είναι ότι κάποιος χρυσαυγίτης που θα φάει ξύλο από αναρχικούς (ειδικά αν του την πέσουν 15) θα γίνει ακόμα πιο πορωμένος και πιθανότατα θα κάνει και πράγματα που δε θα έκανε αν δεν είχε αυτή την προσωπική εμπειρία.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι ένας 19χρονος χρυσαυγίτης που τρώει ξύλο θα χαλαρώσει και θα δει τα πράγματα διαφορετικά.

Σχετικά με το διάλογο που υποτιμάτε όλοι, δεν είπε κανείς ότι αν πας σε μια παρέα νεοναζί και τους μιλήσεις θα καταλάβουν το λάθος τους και θα γίνουν γαμάτοι κτλ, το πιθανότερο είναι να σε πουν ανθέλληνα και να σε σπάσουν στο ξύλο, κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Αλλά αν υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να αλλάξει απόψεις ένας 19χρονος αν τον πιάσεις και του μιλήσεις όσο είναι νωρίς, με τον να το σαπίσεις στο ξύλο δεν έχεις καμία ελπίδα.

Αφελή και ρομαντικά αυτά που λέω, αλλά όσο η πραγματικότητα δε μου δείχνει ότι η κατάσταση βελτιώνεται με τη βία, θα συνεχίσω να τα πιστεύω και να ακούω radiohead.
    ναι, η κατάσταση πιθανώς βελτιώνεται με τη βία. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να φας ξύλο, πολύ ξύλο δηλαδή, αλλά αυτό που γίνεται όταν τρως ξύλο είναι ότι φοβάσαι και χέζεσαι. Πιθανόν μετά θα το πάρεις αντιδραστικά και θα πορωθείς, ιδιαίτερα αν είσαι χρυσαυγίτης και τάφ γκάι γενικά ας πούμε, αλλά άμα φας δεύτερη φορά ξύλο και τρίτη φορά ξύλο, θα σου φύγει η μαγκιά και θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και άσε ωχ τώρα να ζήσουμε τη ζωούλα μας να πιάσουμε δουλειά να βρούμε καμιά γκόμενα επειδή δε λέει να τις τρώω μιά ζωή. Και αυτή η μέθοδος δυστυχώς φαίνεται να είναι η πιο πετυχημένη για να συνετίσεις έναν φασίστα, μιας και δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Ότι έλεγα πριν, αν θες να τους αλλάξεις τα μυαλά, χτύπα τα. Δυχτυχώς, πάντα βέβαια. Οπότε ας βάλουμε να ακούσουμε όλοι μία το οκέι κομπιούτερ. υγ. άσε ρε ντάιθορ δολοφόνε.
    Δεν έχω φάει ποτέ ξύλο γιατί είμαι αξιαγάπητος!!

Πάντως στα παιδικά μου χρόνια κάποιος που έτρωγε ξύλο φώναζε και την παρέα του αντί να επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ίσως να λειτουργούν διαφορετικά τα πράγματα σαυτούς τους χώρους, ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά δε το νομίζω, όταν υπάρχει και ακραία ιδεολογία στη μέση.

Dythor σου απάντησα, είπα ότι μιλάμε για τις πρακτικές που ακολουθούνται και όχι για την ιδεολογία, ναι, προφανώς και μπορώ να διακρίνω τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ ενός αναρχικού και ενός χρυσαυγίτη.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Ναι, και φυσικά είναι πολύ σοφό να κρίνεις απομονωμένα τις πρακτικές αυτές και να λες "εντάξει μωρέ, μια λέξη αλλάζει, κτήνη όλοιι", χωρίς να εξετάζεις τους λόγους που το λέει αυτό ο ένας και ο άλλος.

Και η Πυθία ένα κόμμα άλλαζε αδερφέ.
    Last edited by Dythor; 28-06-2009 at 20:32.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Χμ για να το πούμε πιο απλά για να το καταλάβω και γω : Αυτό που είπες σημαίνει ότι κάποιοι (αρκετοί) δε γίνονται χρυσαυγίτες ή έστω είναι πιο μαζεμένοι επειδή υπάρχει ο φόβος του να φάνε ξύλο από αναρχικούς; Μιλάω αποκλειστικά και μόνο για τη συμβολή των αναρχικών στο να περιορίζουν τους χρυσαυγίτες δια της μεθόδου της βίας.

Δε ξέρω, εντύπωση μου είναι ότι κάποιος χρυσαυγίτης που θα φάει ξύλο από αναρχικούς (ειδικά αν του την πέσουν 15) θα γίνει ακόμα πιο πορωμένος και πιθανότατα θα κάνει και πράγματα που δε θα έκανε αν δεν είχε αυτή την προσωπική εμπειρία.

Δε μπορώ να φανταστώ ότι ένας 19χρονος χρυσαυγίτης που τρώει ξύλο θα χαλαρώσει και θα δει τα πράγματα διαφορετικά.

Σχετικά με το διάλογο που υποτιμάτε όλοι, δεν είπε κανείς ότι αν πας σε μια παρέα νεοναζί και τους μιλήσεις θα καταλάβουν το λάθος τους και θα γίνουν γαμάτοι κτλ, το πιθανότερο είναι να σε πουν ανθέλληνα και να σε σπάσουν στο ξύλο, κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρει το δρόμο τους και δεν αλλάζουν έτσι εύκολα. Αλλά αν υπάρχει έστω και μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να αλλάξει απόψεις ένας 19χρονος αν τον πιάσεις και του μιλήσεις όσο είναι νωρίς, με τον να το σαπίσεις στο ξύλο δεν έχεις καμία ελπίδα.

Αφελή και ρομαντικά αυτά που λέω, αλλά όσο η πραγματικότητα δε μου δείχνει ότι η κατάσταση βελτιώνεται με τη βία, θα συνεχίσω να τα πιστεύω και να ακούω radiohead.
    ναι, η κατάσταση πιθανώς βελτιώνεται με τη βία. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να φας ξύλο, πολύ ξύλο δηλαδή, αλλά αυτό που γίνεται όταν τρως ξύλο είναι ότι φοβάσαι και χέζεσαι. Πιθανόν μετά θα το πάρεις αντιδραστικά και θα πορωθείς, ιδιαίτερα αν είσαι χρυσαυγίτης και τάφ γκάι γενικά ας πούμε, αλλά άμα φας δεύτερη φορά ξύλο και τρίτη φορά ξύλο, θα σου φύγει η μαγκιά και θα επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, και άσε ωχ τώρα να ζήσουμε τη ζωούλα μας να πιάσουμε δουλειά να βρούμε καμιά γκόμενα επειδή δε λέει να τις τρώω μιά ζωή. Και αυτή η μέθοδος δυστυχώς φαίνεται να είναι η πιο πετυχημένη για να συνετίσεις έναν φασίστα, μιας και δεν καταλαβαίνουν από λόγια. Ότι έλεγα πριν, αν θες να τους αλλάξεις τα μυαλά, χτύπα τα. Δυχτυχώς, πάντα βέβαια. Οπότε ας βάλουμε να ακούσουμε όλοι μία το οκέι κομπιούτερ. υγ. άσε ρε ντάιθορ δολοφόνε.
    Πάντως στα παιδικά μου χρόνια κάποιος που έτρωγε ξύλο φώναζε και την παρέα του αντί να επικρατήσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ίσως να λειτουργούν διαφορετικά τα πράγματα σαυτούς τους χώρους, ειλικρινά δεν ξέρω. Αλλά δε το νομίζω, όταν υπάρχει και ακραία ιδεολογία στη μέση.
    Το ξύλο που τρως όταν υπάρχει ακραία ιδεολογία στη μέση είναι λίιιιιγο πιο βαρύ πάντως από αυτό που δίναμε και τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια, στα οποία φαντάζομαι δε μας έπαιρνε 3 μήνες να συνέλθουμε από αυτό. Οπότε έχει και τον ανάλογο χρόνο κάποιος τα τα σκεφτεί λίγο πιο καλά τα πράγματα!!!
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Dythor φυσικά και είναι σοφό. Οι ιδεολογίες υπάρχουν και τις ξέρουμε αλλά δε μπορούν να δικαιολογήσουν κάθε είδους πρακτική. Οι πρακτικές είναι γεγονότα και όλα τα γεγονότα μπορούν να κριθούν, ακόμα και αν από πίσω τους υπάρχει κάτι βαθύτερο. Και οι χρυσαυγίτες ιδεολογία έχουν.

Quote Originally Posted by carheart View Post
    τι εννοείς "εμείς οι συνετοί".
    οι μη midnight.

Το ξύλο που τρως όταν υπάρχει ακραία ιδεολογία στη μέση είναι λίιιιιγο πιο βαρύ πάντως από αυτό που δίναμε και τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια, στα οποία φαντάζομαι δε μας έπαιρνε 3 μήνες να συνέλθουμε από αυτό. Οπότε έχει και τον ανάλογο χρόνο κάποιος τα τα σκεφτεί λίγο πιο καλά τα πράγματα!!!
    Ναι προφανώς, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, ακόμα κι αν ο ίδιος γυρίσει στο χωριό του και γίνει αγρότης, στάνταρ τα χρυσαυγιτοφιλαράκια του θα το δουν αλλιώς το όλο πράγμα. Αν τώρα η λύση είναι να τους σκοτώσουμε όλους, τι να πω. Είναι λίγο Λερναία Ύδρα το πράγμα. Πάντα θα υπάρχει και ο "οι πούστηδες οι αναρχικοί σκοτώσαν τον αδερφό/φίλο/γκόμενο μου, θα τους δείξω εγώ". Αν το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα πάμε σε πυρηνικές φυσικές και δε τα ξέρω αυτά, εγώ είμαι τεταρτοδεσμίτης.

Αν είναι να πάμε σε πυρηνικές φυσικές, μπορούμε να σκοτώσουμε και τους αναρχικούς όλους.

Ναι προφανώς, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει, ακόμα κι αν ο ίδιος γυρίσει στο χωριό του και γίνει αγρότης, στάνταρ τα χρυσαυγιτοφιλαράκια του θα το δουν αλλιώς το όλο πράγμα. Αν τώρα η λύση είναι να τους σκοτώσουμε όλους, τι να πω. Είναι λίγο Λερναία Ύδρα το πράγμα. Πάντα θα υπάρχει και ο "οι πούστηδες οι αναρχικοί σκοτώσαν τον αδερφό/φίλο/γκόμενο μου, θα τους δείξω εγώ". Αν το προχωρήσουμε ακόμα παραπέρα πάμε σε πυρηνικές φυσικές και δε τα ξέρω αυτά, εγώ είμαι τεταρτοδεσμίτης.
    καλά, για να τελειώνουμε λοιπόν επειδή θα καταλήξουμε να γράφουμε πραγματεία για τη χρήση της βίας στους ακραίους ιδεολογικούς χώρους του 21ου αιώνα, τα ζητήματα και οι δυναμικές που απασχολούν τους χώρους, αντιεξουσιαστικούς, ακροαριστερούς ετς, οι οποίοι αντιτίθονται με τους φασίστες απαιτούν σίγουρα σε ορισμένες περιπτώσεις να πέσει χέρι εδώ και τώρα, διότι τίθενται ζητήματα φυσικής ύπαρξης και απάντησης και πρόληψης εκεί που υπάρχει σίγουρα κίνδυνος. Δε μπορώ να πω εγώ στον Μίντναιτ και στον Rage for Order να μη πλακώνουν φασίστες επειδή δε ξέρω σε τι φάσεις έχουνε εμπλακεί και τι φάσεις ίσως γίνουν αύριο και μεθαύριο. Από την άλλη ναι, η βία είναι πάντοτε η έσχατη λύση και δημιουργεί απάντηση η οποία και φέρει ανταπάντηση και τα λοιπά, αλλά αν κάποιος πιστεύει ότι τέτοια ζητήματα μπορούν να λυθούν μόνο ειρηνικά είναι το τουλάχιστον αφελής. Βία εκεί που πρέπει και είναι αναγκαίο λοιπόν, και ας ελπίσουμε αυτοί που την εξασκούν να κρίνουν σωστά. Πάω και γω για διάβαζμα.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Quote Originally Posted by Phantom Duck View Post
    Μη γράφετε όλοι μαζί, δεν προλαβαίνω να μοιράζω ΣΟΦΙΑ σε όλους ταυτόχρονα.

Πώς δε διαφωνείς. Το θέμα ξεκίνησε με τον ξυλοδαρμό ενός 19χρονου χρυσαυγίτη και ΔΕ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΣΟΥΤΣΕΚΑΚΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ.

ντόινγκ, συμφωνώ στο ότι το ξύλο δε θα τον αλλάξει, θα τον βουλώσει απλά. και στηρίζω το βούλωμα του 19χρονου γιατί μπλαμπλα, διαφωνώ με το ότι έγινε όπως και όπου έγινε.

Πάντως, θα αποχωρήσω καιγω με κάτι παρεμφερές μαυτό που είχα πει και στα "Δεκεμβριανά" και την όλη μανούρα με τους μπάτσους.

Εγώ που είμαι φιλήσυχος πολίτης και πάω στην πλατεία Συντάγματος να πιω το φρεντοτσίνο μου, βλέπω πιο συχνά απότι παλιά φλάιερς της Χρυσής Αυγής, συνθήματα στους τοίχους της Χρυσής Αυγής, προεκλογικές παπαριές της Χρυσής Αυγής, καμιά φορά ακόμα και Χρυσαυγίτες μαζεμένους! Αυτά ρε παιδιά παλιά δε τα έβλεπα τόσο πολύ, ίσως επειδή κατοικούσα στο Μαρούσι και δεν κατέβαινα Σύνταγμα τόσο συχνά, δεν ξέρω, επίσης μου κάνει εντύπωση που και μπάτσους βλέπω περισσότερους και "σκούπες" περισσότερες και ελέγχους περισσότερους, με όλο το θάρρος και το σεβασμό, εκτιμώ αυτά που κάνετε για μένα και για τους μετανάστες, αλλά μήπως κάτι πάει στραβά στον αγώνα κατά του φασισμού;

(Είμαι ο Amnesiac. και μόλις τελείωσα.)