Άργησα να δω το τόπικ, λέω μπορεί να είναι καμιά βλακεία λόγω title και δεν το άνοιξα. Πάντως βασικά μιλάτε για κάτι χωρίς λόγο. Γουστάραν οι άνθρωποι να βγάλουν ένα τραγούδι τους σε 15 ακόμα γλώσσες(πέρα της αγγλικής) ως φόρο τιμής προς τους οπαδούς τους που είναι πιστοί όλα αυτά τα χρόνια. Το κάναν και στο παρελθόν σε μικρότερο βαθμό(Herz Aus Stahl κανείς?), απλά είχαν πει θα το κάναν κάποτε για όσες περισσότερες μπορούσαν.
Και φυσικά δεν είναι πυρηνική φυσική ότι το να αλλάξεις την γλώσσα σε ένα τραγούδι, ειδικά αν το κάνεις 15 φορές, είναι δύσκολο να κρατήσεις το τραγούδι κοντά στο αγγλικό. Και η πιο εύκολη επιλογή τους ήταν μια μπαλαντούλα. Ε μην περιμένετε και το Blood of my Enemies ή το Oath έτσι; Είναι καλή γενικά για μπαλάντα; Όχι, μάλλον είναι το χειρότερό τους low tempo κομμάτι(συγκριτικά με κάτι Master of the Wind πχ).
Το κάναν για τα φράγκα; Δε νομίζω να περιμένουν φράγκα ειδικά από το 2ο σιντί ενός EP τους. Ειδικά ενώ σε λιγότερο από μήνα βγαίνει το album, που εκεί είναι τα φράγκα. Και όποιος τα σκάσει θα τα σκάσει για το Let the Gods Decide ή για το God or Man ξέρω γω, σίγουρα όχι για τον Πατέρα ή το Baba ή οτιδήποτε. Ή να το κάναν για να γίνουν γνωστοί; Δε νομίζω να έχουν οι Manowar ανάγκη περισσότερη αναγνωρησιμότητα. Την καύλα τους κάναν οι άνθρωποι και τήρησαν την υπόσχεση που είχαν δώσει στους οπαδους τους. Και τα λόγια τους πως γι'αυτούς οι οπαδοί είναι το σημαντικότερο πράγμα.
Πόσες μπάντες από αυτές που ακούτε και αγαπάτε εσείς έχουν κάνει κάτι παρόμοιο για τους οπαδούς τους; Ή μήπως τους γράφουν στα αρχίδια τους, βγάζουν ότι βγάζουν και "σιγά μην κουραστούμε λίγο παραπάνω ρε παιδιά για όσους μας ακούν, ας το λήξουμε εδώ";
Long story short, μαγκιά τους που κάναν κάτι που τόσοι και τόσοι άλλοι κιοτεύουν να κάνουν(ή δεν ασχολούνται καν). Αλλά τι να περιμένεις από οπαδούς Mastodon ή Isis ή ότι ακούτε αυτές τις μέρες τέσπα;![]()