Είναι χαζό να φορτώνεις το σύστημά σου με πράγματα άχρηστα, μόνο και μόνο για να τρέχεις εφαρμογές του kde. Επιλογή κάνεις εξαρχής και πας gnome ή kde ανάλογα με το τι θες(οκ, κάποιοι καίγονται πολύ και πάνε για απλά gtk πραγματάκια κι αν). Mόνο το kate μου λείπει εμένα πραγματικά στο gnome.

Ο exaile! ως music player δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το amarok πιστεύω. Από τους υπόλοιπους gnome players κερδίζει σίγουρα. Δηλαδή και το Listen που για μένα ήταν ο πιο σοβαρός του ανταγωνιστής ως amarok clone είναι πολύ βαρύ. Σίγουρα μου φάνηκε περίεργο που είχα συνηθίσει στο compact foobar που είχα στα windows, αλλά σχεδόν ποτέ δεν βλέπω το παράθυρο του exaile εγώ, μια ζωή στο tray είναι, εκτός από όταν χώνω albums στο playlist. Επίσης έχει την υπέροχη επιλογή να βγάζει με plugin το cover κάπου στο desktop, όπως θες εσύ. Κάτι πολύ χρήσιμο αν θες να το ομορφύνεις, δεδομένου ότι κάτι cid(conky images display) δεν δουλεύουν(οσο προσπάθησα να το κάνω να δουλέψει).

Για τα πολύ απλά εφετζίδικα πράγματα πάντως, απλά compiz και conky φτάνουν πιστεύω. Τα docks δεν τα συμπάθησα ποτέ μου εγώ για κάποιο λόγο. Ε από αυτά μόνο το conky ίσως σε ζορίσει λίγο στην αρχή γιατί έχει ηλίθιο τρόπο διάταξης, αλλά το συνηθίζεις. Αυτό το υπέροχο thread βέβαια θα σου δώσει όση βοήθεια θες και αρκετά έτοιμα config αρχεία για να τα τροποποιήσεις(γιατί αν πας να το κάνεις μόνος σου από την αρχή θα χαθείς). Αν θες σου στέλνω και το δικό μου .conkyrc για να μην παιδεύεσαι.