οκ.
ατομ ο στονερας ειναι σοβαρο παιδι,τι παρεες περιμενες να εχει?
εσενα ρε στονερα πως σου εκατσαν καλα τα σαικεντελια,συνηθως παιζει ταχυτητα απο πισω.
αξεχαστες στιγμες περασαμε και στις αρχες των 00ς στο "νεβερλαντ",οπου τα ζαμπονακια φιλουσαν τα τσιμεντα μετα απο εξαντλητικους χορους.
Barry Prudom-He's Public Enemy No1.
το Dirty Sanchez έχω ακόυσει μόνο αλλά ας κόψουμε το οφ τόπικ..
μαλακία είναι.. όχι οι ζέκε, το οφτόπικ. οι ζέκε γαμάν
ον τόπικ λοιπόν, δεν περίμενα ποτέ ότι αυτή η μουσική θα με χαλάρωνε αλλά έγινε κ αυτό..!
μπορεί να φταίει που δεν έχω κουμπωθεί ποτές
I must have some booze. I demand to have some booze
M'αρέσει το thread, θα σας κάνω λίγο spam. Νομίζω αν δεν είστε φράχτες μπραχαμιώτες δεν υπάρχει λόγος να το εξειδικεύσετε σε psy, η trance έχει πλάκα και είναι (ψιλο)ευρύ είδος.
Τα ακόλουθα για παράδειγμα είναι δύο ενδιαφέρουσες progressive trance δουλειές. Δεν υπάρχει ψυχεδέλεια, τα bpm είναι κατα κανόνα χαμηλότερα εως και downtempo, οι παραγωγές είναι αισθητά πιο φροντισμένες απο ένα random psy lp:
Ticon - 2AM
www.myspace.com/ticonmusic
Antix - Wanderers
http://www.myspace.com/antixfiord
ένα '80's electro νοσταλγικό τρακ:
Στον αυτόν ήχο (για prog trance λέμε ακόμα), οι κατ' εμέ ισχυρότεροι, έχουν αναφερθεί μερικές φορές και στο ER:
Vibrasphere - Archipelago, Εxploring the Tributaries.
Ακούτε για αρχή τα δύο αυτά αριστουργήματα, στη συνέχεια δισκογραφία. Στις πρώτες δουλειές καθαρή psytrance, στην συνέχεια εξελίσσουν τον ήχο τους σε ένα εξαιρετικό μίγμα progressive, psychedelic και ambient trance. Παγωμένα synths, πανέμορφη ατιμόσφαιρα. Βάθος, στήσιμο και καθαρότητα στον ήχο που θα ζήλευε ο οποιοσδήποτε στην ευρύτερη ηλεκτρονική.
Δείτε πως αναπτύσσεται αυτό. Το σουηδικό κύμα διαβρώνει τας σουηδικάς ακτάς. Προτεινόμενο και για τις δικές μας:
phthoggon (sic), μην βιάζεσαι να πεις ανοησίες, ρίξε μια ματιά στο δεύτερο cd του opus iridium που σου λέει ο άλλος. Τσέκαρε μια το roster της ultimae και δες σοβαρούς κύριους του παγκόσμιου αμπιεντς να βρίσκονται και εκεί, όπως ο Hol ο Baumann. Δεν είναι τυχαία δίπλα στους Aes Dana.
cancer, πες τους για ace ventura.
Πάρτε και ένα trance&bass (sic) δωράκι:
Last edited by ikonoklast; 03-06-2009 at 15:21.
ε ναι. αυτο ηθελα να μαθω. αν υπαρχουν καποιοι καθαροι.
1) e4, c5
2) Νf3
MIXALI: http://en.wikipedia.org/wiki/Trance_genres
to oti de sou aresei ena eidos kai kata sinepeia den exeis asxoli8ei de simainei oti molynei ton oro psyxedeleia h einai psixedeleia mono giautous pou trwne tripakia. ki emena de maresoun polla 8ewroumena mnimeia tou kraut kai ta 8ewrw simeia anaforas otinanismou kai parafwnias alla ti na ginei etsi einai h zoi. 8a sou elega na akouseis to shpongle pou postaristike (kai den einai kan trance, apla ta meli einai oi pappoudes tis skinis raja ram kai hallucinogen) kai na mou peis an sou fanike psixedeleia h oxi. kai genika rixte tou mia matia osoi NTAFIDES eiste ozric fans.
atom smasher nai iparxoun kai "ka8aroi" tipoi pou akoune trance, einai ali8eia.
o ace ventura einai israilinos alla paizei progressive psy, den trelainomai proswpika pera apo orismena kommatia alla akouste prota tous vibrasphere pou eipe o ALLOS.
ntistorsio na stin kanw ti sillogi re paidi mou alla min perimeneis na enimerw8eis apo auti gia kainouries kiklofories alla perissotero gia to proswpiko mou gousto. to opus iridium nomizo se kaliptei arketa.
o ovnimoon einai apo ti xili kai auto einai ena album arketa antiproswpeutiko tis skinis tis latinikis amerikis. psy/progressive 8a to elega, taxitites psy ixos progressive. o,ti prepei gia kalokairaki!! (2008 )
ikonoklats, ti sxesh exeis me mpraxami?
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Μμ, τσέκαρα τον Hol τον Baumann από ότι κομμάτι βρήκα youtube και σοζ, αυτό δεν είναι ambient, δεν είναι ambient το new age pop με ατμόσφαιρα και pads. Πίσω στον κύριο Brian Eno για λεπτομέρειες! Όπως και όλοι αυτοί στην Ultimae, η τουλάχιστον αν είναι άμπιεντ, είναι το άμπιεντ των τρανσάδων. (πως λέμε η κλασική μουσική των μεταλλάδων). Οι Carbon Based Lifeforms πάντως είναι καλοί. Και γενικά για να μη μακρυγορώ θα κάνω κάνα θρεντ με τρου άμπιεντ να γράφω μόνος μου να μη σας πρήζω! Κατα τ' άλλα δεν με ενθουσίασαν αυτά που πόσταρες, αλλά σίγουρα υπάρχουν και καλές μουσικές στην όλη φάση. Αλλά είναι σα να μου λέει ο μινμιν το blackmetal είναι σκατά, και γω να του λέω όχι ρε, υπάρχουν και οι Deathspell Omega. Οκ, και?
"we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"
χεχ, έπρεπε να το περιμένω ότι θα με τσιγκλίσεις. Σου έχω πει ότι έχεις ένα άγχος να προστατέψεις ή να αφορίσεις ταμπέλες και να περιχαρακώσεις το "true". Το σχήμα "new age pop με ατμόσφαιρα και pads" είναι τόσο αφηρημένο που κάποιος εξίσου εύκολα το φοράει φερ' ειπείν στον Roach, στον Rich, σε δουλειές του Εno ακόμα αν είναι κάφρος, ε, και τι κατάφερε; Δεν θέλω να μπω σε κάτι τέτοιο, απλώς ανέφερα ορισμένα πράγματα που νομίζω είναι ενδιαφέροντα για όποιον στρέφει το βλέμμα και στην pop ηλεκτρονική γενικά. Δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κάποιος το blackmetal ή την trance απέναντι σε κάποιον που λέει ότι είναι σκατά, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει ποιοτική ομοιογένεια σε καμία ταμπέλα. Οι Carbon Based Lifeforms είναι πιο pop (με όρους μουσικής δομής κι όχι τόσο αισθητικής εδώ) και πιο κοντά σε αυτό που απλοποιείς απο ότι ο Βaumann που ενίοτε πατάει και στο minimal glitch πχ. Άκου απο εδώ το Hours για παράδειγμα. Είναι βλακεία να βγάζεις το αλφαβητάρι του eno για να μπορείς να πεις ambient το μεν ή το δε. Όπως και να 'χει είναι ανέξοδο, κάνε το thread για την ambient και θα το παρακολουθήσω κι εγώ με πολύ ενδιαφέρον.
Mormengil, είμαι νεοκοσμίτης.
Οντοπικ, βέβαια, το vicious delicious των infected mushroom είναι ένας δίσκος που όποιος διαβάζει το thread πρέπει να έχει ακούσει. Cheesy, αβανταδόρικο, ξεδιάντροπα crossover αλλά τόσο καλό.
Erm, Γενικά οι Mushroom γαμάνε οτιδήποτε μπορεί να αναφερθεί εδωμέσα οπότε δεν τους ανέφερα καν. Μαζί με juno reactor.
Ikono ρωτάω γιατί μένω σχεδόν μπραχάμι![]()
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Μπα, δε θα έλεγα ότι είναι θέμα τρου, απλά δε μ' αρέσει να θεωρούνται όλα ίδια και να μπαίνουν στις ίδιες κατηγορίες, μ' αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις (μη μου πεις να το κοιτάξω, σε πρόλαβα). Ας πούμε, ακόμα και σε αυτό μου έστειλες του Baumann (που ήταν πολύ ωραίο) το beat είναι εντελώς dominant, συγκριτικά με το glitch που κάνει ένας αμπιεντάς όπως ο Shuttle 358 πχ, φαίνεται ότι ο πρώτος προέρχεται από τη dance σκηνή και έχει αυτή τη λογική, ενώ ο άλλος από πιο abstract πράγματα. Κατα τ' άλλα ναι ε ναι δε να συνεχίσω να κάνω παραδείγματα με πρότζεκς που έχω ακούσει 2-3 κομμάτια στο γιουτούμπ γιατί θα χάσω τη μπάλα και θα με νικήσεις και δε το θέλουμε αυτό. Οπότε μένουμε και συμφωνάμε ότι το κάθε είδος έχει από πολλά πράγματα μέσα και πατάνε και πόδι στην περιοχή του άλλου, απλά υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που είναι σπέσιαλ ας πούμε που κάνουν το ένα έτσι και το άλλο αλλιώς. Η τσιρίδα στο χέβι μέταλ ας πούμε και το trance beat στο trance, το καρακομμάτιασμα του μπιτ στα σπασίδια, που είναι αυτά που προστατεύουν οι κάθε "τρου" κάθε είδους με ευλάβεια. Για αυτό σου λέω ότι για μένα ambient με χορευτικό μπιτ δεν υφίσταται πχ, γιατί ξεφεύγει από αυτό το πράγμα που είχε περιγράψει ο ένο τότε, πως να το κάνουμε. Α, και ο Roach και ο Rich μόνο σε ένα 10% του κυρίως πρώιμου άουτπουτ τους, που μάντεψε, δε-θεωρώ-άμπιεντ![]()
"we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"
κατεβασα και ακουσα κανσερ τη συλλογη που προτεινες. Ήπια κομμάτια εχει, και προτίμησα το chill out CD της συλλογής.
Και βέβαια τιμάμε τους Mushroom και ρίχνουμε χριστοπαναγίες που δεν πήγαμε γιατι είχαμε δουλειά.
Οι Prodigy της trance
όπως είχα γραψει και σε ενα αλλο τόπικ παλιότερα περιμένουμε δίσκο απο τους κυρίους. Συμφωνα με τους ίδιους θα είναι πιο σκληρό, αλλα δε πιστευουμε τίποτα μεχρις να το παρουμε στα χερια μας.
Juno Reactor που ανεφερες Mormengil είχα τσεκάρει παλιότερα απο το Last.fm και γούσταρα. Γενικά όταν ήταν ακόμα τσαμπέ το last.fm είχα ανακαλύψει αρκετα κομμάτια.
Η μπάντα με την οποία δεν εω ασχοληθεί καθόλου είναι οι astral projection Θυμάμαι γυμνάσιο ήμανε και είχαν παθει ολοι αμόκ με δαύτους. Ποτε δεν τους ακούμπησα αν και απ'ότι εχω καταλαβει θεωρούνται απο τους πρωτεργατες.
Ο Μαξ ήταν εγωιστής.
asteia pramata gia infected mushroom. eidika auto pou einai simera perissoteri sxesi me system of a down kai prodigy exei para me psytrance.
to kainourio tous pantws mporeite na to breite edw http://psytrance-il.blogspot.com kai mporeite na tous deite kai live 18 septemvri pou 8a ksanar8oun.
oi astral projection einai kati san tous iron maiden tis psytrance. tsekare h aftopirovolisu:
http://www.youtube.com/watch?v=xlDOUfxKCLA
pio glykoi ki apton ihsou![]()
Last edited by cancer; 07-06-2009 at 04:28.