Ας πω την άποψή μου για δύο πρόσφατες κυκλοφορίες.
Στερείται κάθε ικμάδας που θα ανέμενε κανείς από κυκλοφορία με Nocturno μέσα. Εγώ άκουσα να κλέβουν Celtic Frost, Motorhead, OST και ξανά Celtic Frost. Και εντάξει οι προγραμματικές δηλώσεις για Slayer επιρροές απλά ασχολίαστες! Καταλαβαίνει ο καθένας το τι μαμήσι πέφτει από τα πέντε πρώτα Slayer...
Εξ αρχής αναφέρω ότι δε με τρέλανε. Μάλλον καλύτερο, ωστόσο, από το προηγούμενο, το οποίο το βρήκα κουραστικότατο. To "In Every Grief-Stricken Blues" ενδιαφέρον κομμάτι, αλλά βρε αδελφέ αυτά τα περιμένεις από Shining μεριά. Απομακρυσμένο, εν ολίγοις, από την ορθοδοξία.
Μια πρόταση: εάν η μεγαλύτερη συνεισφορά σου είναι ένα instrumental κομμάτι ("In Paradisum"), γιατί δε το βγάζεις σε φάση Stigma Diabolicum, ωστέ να είσαι και cult;
Κι ένα σχόλιο: ωραίοι οι πειραματισμοί, αλλά πόσο καιρό έχουμε να ακούσουμε κομμάτι ισάξιο με "Thorspawn Chalice" (Isengard) και "Open the Gates" (Gorgoroth); Άλλο αμπαλίαση του σωρού κι άλλο πράγμα το raw melodic black metal στα καλύτερά του... Φθόγγοντα, θέλω τεκμηριωμένη άποψη...