Έχω την εντύπωση ότι σε time travels και λοιπά θέματα ικανοποιητικές εξηγήσεις δεν πρόκειται να πάρουμε. Δεν ξέρω, ο διάλογος Χέρλι-Μάιλς αυτό μου έδειξε, δηλαδή ότι το abc μετά τα πρώτα επεισόδια της σεζόν έβαλε ένα φρένο στα "επιστημονικά" και το γύρισε σε απλές και τακτοποιημένες εξηγήσεις για να τις καταλάβει ο μέσος αμερικάνος.
Για το θέμα του Richard, αν κάτσει κανείς και το σκεφτεί βλέπει ότι δεν είναι το μόνο που έχει μείνει αναπάντητο από την ιστορία του νησιού. Εξαιρώντας το άγαλμα, που παίζει να μην το ξαναδούμε, υπάρχει το ναυάγιο του Black Rock, η έλευση των others , η έλευση του Jacob, η δημιουργία του smoke monster. Οπότε θεωρώ απαραίτητο σεναριακά άλλο ένα γύρισμα του τροχού, στο οποίο βέβαια αυτή τη φορά θα επικεντρωθεί σε γεγονότα άκρως σημαντικά για την εξέλιξη της ιστορίας.
Επίσης αυτό με Bernard , Rose είναι αναπάντητο προς το παρόν, γιατί δεν έχει ακόμα απαντηθεί αν το νησί βλέπει (και μεταφέρει) τους ανθρώπους σαν μεταβλητές ή αν απλά μεταφέρει όσους χρειάζονται για να φτάσει σε κάποιο γεγονός. Ο Locke εμφανίζεται μετά την καρατιά, φαίνεται στο τέλος του "life and death of jeremy bentham" που η καινούρια του λέει πως ο πιλότος έφυγε μαζί με μια γυναίκα.
Που λέτε χθές βρήκα αυτό , το οποίο δεν είναι κάτι εξωφρενικό. Γίνεται όμως εξωφρενικό αν παρατηρήσετε την ημερομηνία που γράφτηκε. Θεωρώντας προσωπικά δεδομένο ότι γράφτηκε από μέλος της παραγωγής (δεν παίζει την περίοδο πριν το finale της season 1 κάποιος να τα σκέφτηκε όλα αυτά) αναλύστε την πιθανότητα ο Richard να είναι ο Jack Sparrow του Black Rock