Με τη λογική σου, δηλαδή, ας φεύγουν τα μπουκάλια αέρα πατέρα με τη συνείδηση μας καθαρή ότι τ' αφεντικά θα κάνουν το σωστό.
rat_poison, δε μου ξέφυγε αυτό που λες, το διάβασα προσεκτικά το post σου.
Δεν αρνούμαι τη σημασία της συγκεκριμένης διαδήλωσης, ωστόσο βρίσκω πολύ αδύναμη μία επιχειρηματολογία που θέλει να φορτώσει συνολικά την αποτυχία των αγώνων ενάντια στη λιτότητα εκείνης της περιόδου σε μία συγκεκριμένη διαδήλωση και τα "σκοτεινά κέντρα" που την εκτροχίασαν και μετά φοβήθηκε ο κόσμος ή έκανε πίσω ή η αγωνιστικότητα του κόπασε κλπ. Πόσο μάλλον όταν ουσιαστικά μιλάμε για την "εναρκτήρια" διαδήλωση του συγκεκριμένου κύκλου αγώνα, δεν υπήρχε ούτε ακολούθησε καμία διαδικασία ύφεσης -το ακριβώς αντίθετο. Όλοι θα θυμούνται, υποθέτω, τον Ιούνη του '11, τις συγκρούσεις με το ΠΑ.Μ.Ε. να φυλάει τη βουλή, το Φλεβάρη του '12 κλπ. Οι λόγοι για την ήττα ήταν πολύ πιο βαθείς από τη 5η Μάη, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τη σημασία της.
Για τα υπόλοιπα που λες, δεν ισχυρίστηκα ότι ξέρω τι και πως, κι ούτε ήμουνα σε κανέναν απολογισμό -δεν είμαι καν Αθήνα. Αυτό το λέω, δηλαδή, για να ξέρουμε ότι μιλάμε σ' ένα ίδιο επίπεδο. Αυτά που υποστήριξα είναι απλά λογικά συμπεράσματα που πηγάζουν από τον πολιτικό λόγο και την πρακτική ενός συγκεκριμένου κομματιού του α/α χώρου που έκανε, δυστυχώς, πολύ κόσμο να μην πέσει από τα σύννεφα όταν έμαθε το συμβάν, κι ούτε ν' αρχίσει την πρακτορολογία.