Γέλασα γιατί γενικά συμφωνώ, έχω βρει όμως ΕΝΑΝ που είναι γαμάτος άνθρωπος και γνώστης, αλλά θα πρέπει αφενός να ασχολείσαι και να αγοράζεις ηλεκτρολογικά μαραφέτια ή να κινείσαι στην ευρύτερη περιοχή της λάου λάου για να τον έχεις ακουστά.
Στα υπόλοιπα, δε νομίζω ότι διαφωνείτε με εξαίρεση ίσως το ότι ο Ρέηβεν δε θεωρεί τόσο θανατερό τον Μέτζη του Νεούκτη 19, γιατί πολλάκις έχει πει πως δεν είναι λανθασμένη η στρατηγική του περιορισμού συναθροίσεων, αλλά ότι είναι υπερβολική και όχι άδολη η στρατηγική που επιφέρει έξτρα μπατσιλίκι κι αφορά τις μετακινήσεις, τις δηλώσεις μετακίνησης (υπηρεσιακά) και φαντάζομαι τα πρόστιμα. Όλα αυτά, υπο το πρίσμα του ότι αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η κατάσταση "για την ασφάλειά μας" ξανά και έχει δημιουργηθεί κακό προηγούμενο.
Προσωπικά θεωρώ δεδομένα 2-3 πράγματα, όπως ας πούμε το ότι αν δεν ήταν το μακελειό στην Ιταλία, δεν υπήρχε περίπτωση να παρθούν τα όποια μέτρα εδώ, σωστά ή λανθασμένα, υπερβολικά ή χαλαρά, εκ του πονηρού ή εκ πρόνοιας. Επίσης, το ότι η παρουσία του Τσιόδρα είναι αυτή του "καλού μπάτσου" σε σχέση με τον nikosHARD.gr κι ότι 2 μήνες νωρίτερα έλεγε εντελώς διαφορετικά πράγματα, αλλά με τρόπο και μέσω αυτού του χαμηλού προφίλ έχει στηρίξει τη νουδούλα, στα σημεία. Το άλλο σιγουράκι είναι πως οι Βρούτσης - Σκυλακάκης και ΣΙΑ έκαναν γερή κονόμα με τις τηλεκαταρτίσεις και δε σε κάνει "ζαίο" να τους τρίβεις στη μάπα ότι αντί να δώσουν σε χρήματα αυτά τα γαμημένα vouchers στους ανθρώπους που τα δικαιούνται, πλήρωσαν πολλαπλάσια απ' όσα τελικά θα έδιναν για να τους καταρτίσουν "να ανοιγοκλείνουν το κουμπιούτερ".
Όσα επίσης ακούγονται περί χαλάρωσης των μέτρων και σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, δε θεωρώ πως σχετίζονται άμεσα με τα νούμερα ή τα επιτυχημένα μέτρα, όσο με το γεγονός ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου θα έχει παρέλθει το σαρανταπενθήμερο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, ως εκ τούτου θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι αυτοί οι άνθρωποι Ή να τους δώσουν επιπλέον 800€ για ακόμη 45 μέρες, αφήνονταςαπό τη μία και τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς ρευστότητα (αφού απ' τις δικές μας εισφορές πληρώνονται οι νυν συνταξιούχοι) αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε πλήρη απόγνωση για συνολικά 3 μήνες, χάνοντας κι ολόκληρη την άνοιξη, που για αρκετά επαγγέλματα είναι πολύ δυνατή περίοδος. Θα μου πεις, με τι ρευστότητα και διάθεση θα βγει ο άλλος να ψωνίσει/καταναλώσει κτλ κτλ και θα σου απαντήσω πως ποτέ δεν ξέρεις, άγνωσται αι βουλαί του καπιταλισμού. Πολύ καλός φίλος, μου είπε πως οι τελευταίες 2-3 εβδομάδες ήταν καλύτερες κι από εορταστικές περιόδους κτλ κτλ κι ότι πήγε ανέλπιστα καλά το e-shop τους.
Γενικώς, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε καμία ελάνια πρακτική, ζούμε στην χώρα - επιτομή του "ότι βρέξει ας κατεβάσει" και αυτό δεν επηρρεάζεται τελικά απ' το ποιος είναι φαινομενικά στο τιμόνι. Έτσι κι αλλιώς, δεξιά μας κυβερνάει απ' το 2000 κι έπειτα, απλώς ανά περιόδους ρέπει προς τα άκρα της. Κι όποιος λέει ότι υπήρξε όντως αυτή η αριστερή παρένθεση είναι είτε κομματόσκυλο ή φαντασμένος. Άντε, να αφήσω μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ χαραμάδα μέχρι τις δεύτερες εκλογές του 2015, αλλά πραγματικά η όλη φάση με το κούνημα του δαχτύλου έχει καταντήσει γελοία, κουραστική και εξόχως εκνευριστική, οπότε πέρα από τον Ζάλοθ που ούτως ή άλλως απλά προβοκάρει στείρα για το μαδομούνι, κάτι τσιτάτες ατακάρες από ασιμούληδες και σία δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές, τουλάχιστον όχι εδώ ή όχι απέναντι σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν πως παίζεται το έργο και τι παιχνίδι έχει στηθεί στις πλάτες μας.
Το βίντεο που πόσταρε ο tsimpouklano το είχα δει την περασμένη εβδομάδα, μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον αλλά και τρομακτικό συνάμα, αλλά πραγματικά, πώς μπορείς να πείσεις τον άνθρωπο να εγκαταλείψει τη smart ζωή της πολυτέλειας και της ψευδαίσθησης προόδου, όταν ας πούμε ο αγώνας για επιβίωση σε κάνει ολοένα πιο κυνικό, απάνθρωπο και να απομακρύνεσαι απ' οτιδήποτε συλλογικό; Όταν πχ στη θεσσαλονίκη υπάρχουν άνθρωποι που λένε "στα παπάρια μου, καλά έκαναν και έκλεισαν την παραλία αφού είναι ΖΩΑ όλοι και πηγαίνουν εκεί σε μπουλούκια. Αν έβαζαν και είσοδο στην παραλία, αλλά να ήταν καθαρή, προσεγμένη και κυριλέ, εγώ θα πλήρωνα" αντιλαμβάνεσαι ότι τα απαραίτητα βήματα προς τα πίσω, για να μπορέσει να υπάρξει ζωή μπροστά, δεν είναι διατεθειμένος να τα κάνει κανένας.