Results 1 to 15 of 486

Thread: COVID19 - ο ιός της Κορόνας

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member

Το πόστ σου είδα όχι το τσατ. Δε ρώτησα γιατί είναι συμβατό με αυτά που γράφεις και ποστάρεις δυο μήνες τώρα (aka τα πάντα είναι αναξιόπιστα, δε γνωρίζουμε τίποτα). Είδα τώρα το τσατ ωστόσο. Ωραίες οι ειρωνείες σου εκεί (όπως και αλλού), οπότε άσε μας βρε άνθρωπε που σε πήρε ο πόνος για το συνομιλητή σου και για τις εντυπώσεις!

Όσο για την αποψάρα μου, την παραθέτω περίπου όσο συχνά ποστάρονται οι μαλακίες του Ιωαννίδη. Μεταξύ άλλων έχω πει και για τη θνητότητα. Συγκεκριμένα ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα περί θνητότητας γιατί πρόκειται περί ανοησίας. Αν μολυνθεί μισό δις κόσμος, η τόσο μικρούλα θνητότητα του 0,1 θα σου δώσει αρκετούτσικους νεκρούς (και δεν είμαστε και τόσο μακριά, χωρίς καν να έχει μπει η Αφρική στο παιχνίδι). Ποιο είναι το σκεπτικό εδώ, δε μας νοιάζουν και πολύ οι απόλυτοι αριθμοί αρκεί το ποσοστό της θνητότητας να είναι μικρό; 'Η μήπως, όπως στην περίπτωση του Ιωαννίδη, που υπολόγισε και ο ίδιος στη χειρότερη 40εκ. νεκρούς, δε μας νοιάζει γιατί το χειρότερο σενάριο δεν πραγματοποιείται ποτε;

Να μια ερώτηση για να μην επαναλαμβανόμαστε: ποια η διαφορά απαγόρευσης κυκλοφορίας και λοκντάουν; To google μού δίνει τον εξής ορισμό για το λοκντάουν: "a state of isolation or restricted access instituted as a security measure". Εμένα μου φαίνεται αρκετά κοντά στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Χρησιμοποιείται με διαφορετική έννοια τώρα με την πανδημία; Το υπηρεσιακό τι είναι; Γενικά απ' ό,τι έχω καταλάβει υποστηρίζεις να μη πηγαίνουμε στις δουλειές, να μην πηγαίνουμε στα σχολεία και γενικά σε οτιδήποτε κλειστό, αλλά να είναι ελεύθερη η κυκλοφορία εκτός. Αυτό όπως έχουμε ξαναπεί είναι ηλιθιότητα. Αν δεν εννοείς αυτό αντιπαραβάλλοντας λοκντάουν και απαγόρευση κυκλοφορίας, σόρρυ δεν έχω καταλάβει τι εννοείς!

Περί του αν άλλαξε κάτι, αυτό που άλλαξε είναι πως είμαστε 2 μήνες μετά, χωρίς 20 χιλιάδες νεκρούς (εδώ έστω) και με περισσότερη εμπειρία όσον αφορά τη συμπεριφορά του ιού σε μια σειρά από θέματα. Όχι ότι η στάση της κυβέρνησης (εδώ) αφήνει ελπίδες για καλύτερη διαχείρηση εφόσον υπάρξει δεύτερη έξαρση, αλλά οκ, τα περισσότερα δεδομένα παραμένουν περισσότερα δεδομένα. Δεν ξέρω τι πίστευαν ότι θα αλλαζε ο Ιωαννίδης και λοιποί που θέλαν τα πάντα ανοιχτά, αλλά αυτοί που υποστήριζαν τον περιορισμό της εξάπλωσης σε πρώτη φάση σίγουρα δεν έδωσαν υποσχέσεις ότι μετά από δυο μήνες θα έχει εξαφανιστεί ο ιός ή ότι δεν υπάρχει περίπτωση δεύτερου γύρου. Η ιδέα ήταν: ας πεθάνουν τώρα όσο λιγότεροι γίνεται μια που απ' ό,τι φαίνεται μπορούν να πεθάνουν πολλοί και γρήγορα, άσχετα αν η θνητότητα είναι 0,1 και όχι 500, στο ενδιάμεσο μαζεύουμε περισσότερα στοιχεία, κάνουμε έρευνες με φάρμακα κ.λπ. και αφού περιοριστεί ο ιός, βλέπουμε. Κάτι σύνηθες δηλαδή. Τώρα γι' αυτούς που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι μπορούν να πεθάνουν πολλοί άνθρωποι ή δεν τους νοιάζει κιόλας βρε αδερφέ, ας συμφωνήσουμε ότι αυτοί θεωρούν μαλάκες εμάς κι εμείς αυτούς. Ας μας ενώσει το σατέν και το ατσάλι.

Last edited by sfinotouvlaki; 19-04-2020 at 20:55.