Α, τα σύνορα υπάρχουν για να έρχονται μπαγκλαντεσιανοί και να δουλεύουν με 3€ μεροκάματο; Μα πώς; αφού οι δεξιοί που θέλουν σύνορα δε θέλουν μετανάστες!!!
Αν πιστεύεις αυτό, οτι τα σύνορα υπάρχουν γι αυτό το λόγο, λυπάμαι πάλι δε θα αρχίσω κουβέντα.
Οι τράπεζες και τα κεφάλαια μας κάνουν πλακίτσα και το ξέρει όλος ο κόσμος, δε μας λες κάτι νέο.
Όσον αφορά την πατρίδα, και οικογένεια, όπως χαίρομαι για το παιδί μου που πχ πήρε 10 στο σχολείο αλλά δε χαίρομαι για το δικό σου (παράδεγμα λέω με καταλαβαίνεις), έτσι σε μια πιο μεγάλη κλίμακα αισθάνομαι περισσότερα πράγματα για μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων που ζούμε σε ένα συγκεκριμένο μέρος και έχουμε κοινα χαρακτηριστικά.
Ούτε οτι είμαστε καλύτεροι ούτε οτι είμαστε ομορφότεροι. Ντάξει; χαίρομαι για την εθνική μπάσκετ, χαίρομαι για τον Άρη μου (σπανίως) χαίρομαι για τη γιουροβίζιον (!) χαίρομαι για κάπιον έλληνα που διαπρέπει και στον τοίχο μου θέλω να έχω θαλασσογραφία του Βολανάκη.

Γενικώς βαριέμαι να γράφω σε φόρουμ οπότε βρίστε αλλά μη περιμένετε απάντηση, δε μπορώ να κουβεντιάζω με πλήκτρα.
Όπως εσύ χαίρεσαι για κάτι δικό΄σου αλλά γραφεις στα @@ κάτι δικό μου. Αυτό όσον αφορά πατρίδα.