Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post
Ακριβώς επειδή πρέπει να υπάρξει ψυχολογική μετατόπιση και ξαναμαύρισμα, δεν πρόκειται για κάθαρση. Πρόκειται για παράσταση. Ακριβώς όπως ο ηθοποιός ο οποίος πρέπει να συγκεντρωθεί για να πιάσει το συναίσθημα του ρόλου. Το θέμα είναι ότι για κάποιον λόγο όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι για να εκφράσεις συναισθήματα απόγνωσης, μαυρίλας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, πρέπει να κοπείς -κυριολεκτικά- κομμάτια. Το οποίο είναι γελοίο, αν όχι επικίνδυνο. Υποθέτω πως ένα μέταλ κοινό σαν το σημερινό είναι δύσκολο να το πιάσει οτιδήποτε άλλο, οπότε η παράσταση πρέπει να γίνεται όλο και πιο ακραία θεαματική, όλο και λιγότερο συμβολική όλο και πιο "ρεαλιστική".
Bλέπω το ποιντ σου, αλλά κάνεις ένα λάθος. Ένας άνθρωπος με χρόνια κατάθλιψη ή κάποια άλλη ψυχική διαταρραχή που έχει σα σύμπτωμα και την κατάθλιψη μεταξύ άλλων, σπάνια απαλάσσεται τελείως από αυτήν. Είναι κάτι που έρχεται, κρύβεται για λίγο, και ξανάρχεται. Σαν κύμα. Ουσιαστικά είναι πάντα εκεί, απλώς μετατοπίζεται, και αρκούν λίγες μόνο "λάθος" σκέψεις για να σε ξαναρουφήξει στον γνώριμο απόλυτο πάτο. Αυτό που βλέπεις λοιπόν, κατά τη δική μου αίσθηση, δεν είναι παράσταση, αλλά αναπαράσταση. Ανακαλεί όλα αυτά που τον μαυρίζουν, και τα ξαναζεί κυριολεκτικά επί σκηνής. Δεν υποδύεται όπως ένας ηθοποιός. Τώρα αν αυτό δε συνάδει με την αισθητική του καθενός, είναι άλλο θέμα.
Από κει και πέρα, η ανάγνωσή σου οτι κόβεται και δεν ξέρω τι επειδή το ζητάει η "αγορά", είναι τελείως άστοχη και δείχνει πως μάλλον δεν καταλαβαίνεις πως δουλεύει ο αυτοτραυματισμός σε κάποιον που πονάει αφόρητα ψυχικά, και πως οδηγεί τελικά σε κάθαρση.
Τέλος, δε νομίζω πως κανένα "μεταλ κοινό" καυλώνει με αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω από που το εξάγεις αυτό το συμπέρασμα, μιας και προσωπικά δεν έχω δει ποτέ ούτε έναν μεταλλά να δηλώνει κάτι τέτοιο. Ούτε σημερινό, ούτε χθεσινό.