όπως έχω ξανα-αναφέρει εδώ παλιότερα, κάποιος "παλιός" μου είχε πει "δεν είμαι υπέρ της μη βίας".
γενικά, το κεφάλαιο βία είναι πολύπλοκο. η πολιτική βία συχνά είναι αναπόφευκτη. π.χ. κανείς δε στεναχωρήθηκε που τις έφαγε ο κλεομένης. από τη στιγμή που δεν είναι τρολ και δεν καταλαβαίνει αλλιώς, χρειάζεται κάπως να "σωφρονιστεί" και να σταματήσει να εκμεταλλεύεται τη βλακεία "συνανθρώπων" μας (καταλαβαίνετε ότι χρησιμοποιώ τη λέξη άνθρωπος καταχρηστικά για τέτοια άτομα) και την αδηφαγία των ΜΜΕ. αν όπου σκάει μύτη τρώει τις ψιλές του, κάποτε θα κλειστεί στο λαγούμι του.
πολλές φορές η βία είναι αναπόφευκτη ως μορφή άμυνας στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική βία που ασκούν οι οικονομικά ισχυροί μέσω των κρατών και των οργάνων τους.
από την άλλη δε θέλω να φοβάμαι να ρίξω μια ξούρα στα μαλλιά επειδή είμαι κάποιας ηλικίας και η χαίτη έχει αραιώσει και δε θέλω να γίνω τέρμα γραφικός, μήπως βρεθούν κάποια χουλιγκάνια στο δρόμο μου, τα οποία θα με μπερδέψουν για οτιδήποτε.... τα πράγματα είναι λεπτά και η χρήση της βίας θέλει μεγάλη ωριμότητα.