Δηλαδή δε μπορεί όλα αυτά να τα λέμε επίτηδες γιατί απλώς σε θέλουμε πίσω στο φόρο; <3

Πέρα από αυτό, λοιπόν, δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω ότι δεν μπορείς να χωνέψεις ότι το Τραμπ-Χίλαρι δεν είναι δίπολο στο οποίο αν δεν είσαι με τον έναν, είσαι με τον άλλον, ή ότι πρέπει να διαλέξεις τον λιγότερο κακό, γιατί ο άλλος είναι περισσότερο κακός. Μπορώ να καταλάβω το επίπεδο που το θέτεις εσύ, ότι ζωές ανθρώπων γύρω σου -καθώς ίσως και η δική σου- αλλάζουν/είναι πολύ κοντά στο να αλλάξουν από έναν ψυχοπαθή, εγωπαθή πρόεδρο που υπογράφει ό,τι γουστάρει και αυτό γίνεται άμεσα πραξη. Και, επίσης, μπορώ να καταλάβω τον φόβο που μπορεί να νιώθει ο οποιοσδήποτε ζει στις ΗΠΑ του Τραμπ, που μέχρι χθες ζούσε μία ασφαλή (σχετικά, καθώς όλα είναι σχετικά) ζωή στις ΗΠΑ των Μπους, Κλίντον, Μπους, Ομπάμα: πλήρωνε τους φόρους του και τα χε καλά με το κράτος, ήταν συνεπής απέναντι στα δάνειά του και δεν κινδύνευε να του πάρουν το σπίτι οι τράπεζες, οδηγούσε κάτω από το όριο ταχύτητας γιατί δεν ψηνόταν να βρεθεί απέναντι από έναν ψυχασθενή αστυνομικό που κρατά όπλο, και άλλα πολλά που είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις καλύτερα.

Και όχι, η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά δε μπορώ καν να τα διανοηθώ, καθώς και είμαι αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά (απαντώντας στο πού) και δε μπορώ να πω πως γνωρίζω την κουλτούρα των Αμερικάνων (απαντώντας στο πώς). Δε μπορώ να νιώσω το φόβο του να απελαθείς, του να κτίζεις μια ζωή για δεκαετίες και να κινδυνεύεις να τη χάσεις κάτω από τα πόδια σου, επειδή ο μαλάκας υπέγραψε πως μία ντουζίνα χώρες είναι οι ΚΑΚΕΣ χώρες για το 2017. Ακόμη δε μπορώ να ξέρω πως είναι πεθαίνεις ή να βλέπεις τους δικούς σου ανθρώπους να πεθαίνουν. Να καταστρέφεται το σπίτι σου και να αναγκάζεσαι να βάλεις τα παιδιά σου σε βάρκες, γιατί ακόμα και με λίγες πιθανότητες επιβίωσης είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης, για να πας με τούτα και με κείνα σε χώρες όπου δε σε θέλουν και σε αντιμετωπίζουν σαν αριθμό. Δεν πιστεύω ότι είσαι χαζός, καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Σε αυτές τις σελίδες, ελάχιστοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ του Τραμπ (δεν ξέρω με πόση δόση τρολαρίσματος, βέβαια).
Η φάση είναι ότι και τα δύο θα ήταν/είναι σκατά. Πολύ σκατά. Ο Τραμπ είναι το τσιρλιό που σε πιάνει ενώ ανεβαίνεις το ασανσέρ και νιώθεις να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, ενώ η Χίλαρι οι σφικτές κουράδες της μπεκροχέσας που βρωμάν σα θάνατος. Προφανώς και δε γνωρίζουμε τι θα έκανε η Χίλαρι αν ήταν αυτή πρόεδρος. Ίσως να το μάθουμε κάποια στιγμή και τότε να μας τρίβεις στη μούρη τα posts αυτά. Το θέμα είναι ότι αυτά τα σκατά σε ανθρώπινες ζωές πέφταν και πέφτουν επάνω, οπότε στην περίπτωση που δε σε νοιάζει μονάχα η πάρτυ σου στον μάταιο τούτο κόσμο, μπορείς να πεις ούτε Τραμπ ούτε Χίλαρι.