Originally Posted by
Parasight
Έχεις μια μανία να πρέπει να θέσεις τα θέματα υπό ένα αυστηρό ακαδημαϊκό ή/και "αντικειμενικό" πλαίσιο. Προφανώς ο Raven το θέτει υπό το πλαίσιο της καθημερινότητας και το πώς την επηρεάζει η "θρησκεία" (ό,τι σκατά σημασία και έννοια έχει επικρατήσει να έχει η λέξη). Και κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ο τρόπος ο οποίος είναι και ο πιο ουσιαστικός, με τον οποίο δλδ θα έπρεπε προσεγγίζουμε γενικότερα τα θέματα της ζωής, το ποια δλδ είναι η έκφανσή τους στην καθημερινότητα και στην ανθρώπινη συνύπαρξη. Πραγματικά χέστηκα για το τι σημαίνει με ακρίβεια η "θρησκεία", η "εκκλησία", η "πολιτική", το "κράτος", η "εξουσία" ή οποιαδήποτε άλλη λέξη υπό αυστηρά φιλοσοφικά, πολιτικά ορθά, ή καθαρά ακαδημαϊκά ή οποιαδήποτε άλλα πλαίσια. Γιατί, όπως λες, κατά βάση δε διαφωνείς με τον Raven, αλλά σε ενοχλεί η χρήση όρων με ανακριβή τρόπο. Νομίζω ότι πάνω-κάτω καταλαβαινόμαστε, όχι; Ας κόψουμε προς το κυνηγητό. Από κει και πέρα, μπορεί να γίνεται αέναη κουβέντα περί εννοιών, σημασιών και όρων, και είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να βγάλει ποτέ πουθενά.