Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
ότι ο χριστιανισμός που ξέρουμε σήμερα δημιουργήθηκε από το σαούλ/παύλο και ένα μάτσο παπάδες στις οικομενικές συνόδους (φαντάζομαι αντίστοιχα ισχύουν για το ισλάμ αλλά δεν ξέρω), δεν το συζητάω. είναι απλή λογική και στοιχειώδης γνώση της ιστορίας. αν γίνει κάποια συνταρακτική ανακάλυψη στο μέλλον η οποία θα αποδείξει ότι υπήρξε ιησούς όπως περιγράφεται από τη θρησκεία και είπε αυτά που γράφονται στην καινή διαθήκη, τότε - επιστήμονες άνθρωποι είμαστε - το συζητάμε και αναθεωρούμε.
τώρα, το τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του ως θρησκεία και του αρέσει να το βαφτίζει ορθοδοξία ή χριστιανισμό αφενός δε με αφορά, αφετέρου μάλλον απέχει πολύ από το γράμμα της θρησκείας και σίγουρα αυτά δεν τα είπε κανένας ιησούς ή άλλη αντίστοιχη προσωπικότητα.
προσωπικά, αυτό που επηρεάζει τη ζωή μου είναι η εκκλησία και η θρησκεία ως εξουσία και ως έλεγχος τον μαζών.
Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
δεν έχω πρόβλημα με το τι έχει ο καθένας στο κεφάλι του εφόσον το κρατάει εκεί μέσα και δεν επηρεάζει τη ζωή μου. αν θέλει ο άλλος να προσεύχεται στον χ γιατί έτσι νιώθει καλύτερα με τη μιζέρια της ύπαρξής του, δε με αφορά.
αν θέλει όμως να χτίζει εκκλησίες και να πληρώνει ιερείς με τους φόρους που πληρώνω και εγώ, αν θέλει να επιβάλει συμπεριφορές και κώδικες ηθικής, τότε έχω πρόβλημα
Που είναι τα ρε πούστη θεέ;

Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post
Όντως, τόσο βαθυστόχαστη ανάλυση δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί!
Quote Originally Posted by sfinotouvlaki View Post
Α, οκ, οπότε το πρόβλημά σου είναι η θρησκεία ως έλεγχος των μαζών, όχι η θρησκεία. Δε μου φαίνεται παράλογο.
και που οι μούτζες να ρίξω 4 επώνυμες, δυο φορές με κάθε χέρι.