Page 37 of 71 FirstFirst ... 27353637383947 ... LastLast
Results 541 to 555 of 1054

Thread: MOTOSAKO

Χορχόδειλας BLiTzER's Avatar

Προφανώς δε μπορείς να ασφαλίσεις όχημα στο όνομά σου ΝΟΜΙΜΑ, αν δε διαθέτεις την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Γενικά, μπορείς να το ασφαλίσεις (π.χ. anytime, όλα ηλεκτρονικά, κανένας έλεγχος), αλλά ΜΗΝ το κυκλοφορήσεις, σε καμία περίπτωση, γιατί προβλέπεται και φυλάκιση, αν πέσεις σε έλεγχο. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση, χωρίς εμπλοκή σε ατύχημα.
    Last edited by BLiTzER; 07-07-2016 at 01:49.
    Life begins at 45°.

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

Μπορείς πάντα να το ασφαλίσεις στο όνομα κάποιου πολύ φίλου σου, μέχρι να βγάλεις το δικό σου δίπλωμα. Αλλά ακόμα κι αν το ασφαλίσεις, καλό θα ήταν να μην το κυκλοφορήσεις χωρίς δίπλωμα.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Mujahideen Taliban's Avatar

Ναι καταλαβα θα ξεκινησω τις διαδικασιες το συντομοτερο, ετσι κι αλλιως για την αναβαθμιση θελει μονο 10 ωρες οδηγηση μου ειπανε, να παω την αλλη βδομαδα να τελειωνω. Μεχρι τοτε μονο εντουραδες
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Mια που το εχω ξεκινησει σαν συζητηση καιρο, επεσα καταλαθως εδω περα http://a2bikes.co.uk/
    Τελικα ειναι πολλα μηχανακια που μπορεις να οδηγησεις με Α2, συμπεριλαμβανομενου κι αυτου που εχω στο ματι.
    Το μεγαλο θα το ξεκινησω παντως να το εχω
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

το βάζω εδώ για τον Μπλίτζερ (δεν ξέρω αν είχες λόξιγκα εχτές) αλλά και οι άλλοι να το δείτε δεν τρέχει μια

βάζω και το σχόλιο από κάτω που έκανα "αλλού"

Spoiler
    1. ο τύπος ξέρει τον δρόμο,
    2. ξέρει την μηχανή του
    3. αυτές οι μηχανές ακόμα και αν μπορούν να οδηγηθούν έτσι δεν είναι φτιαγμένες για αυτό
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Χαχα γελάω γιατί το είδα πριν 2 μέρες και ήθελα να το ποστάρω να το δεις κι εσύ.

Σωστότατα τα σχόλιά σου. Ο τύπος, προφανώς, ξέρει τον δρόμο σαν την παλάμη του. Αλλά αυτά τα μηχανάκια, ΟΣΟ κι αν προσπαθεί, έχουν όρια. Με οποιαδήποτε άλλη μοτοσικλέτα, θα πήγαινε πολύ πιο γρήγορα, με ελάχιστη προσπάθεια. Το CBR, που τον ακολουθεί, έχει ακριβώς τον ίδιο ρυθμό, με μισό γκάζι και το ένα χέρι στον φραπέ.

Επίσης στο 1.11 άνετα έτρωγε τα μούτρα του και έτρεχε για 2-3 ζωές, με το κοντομάνικο και το τζην. Κλασικός βλάκας.

ΟΛΑ τα μηχανάκια πάνε, αν έχεις χέρια. Απλά, με τα ίδια χέρια, μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα με το κατάλληλο μηχανάκι. Οι χάρλει είναι ακατάλληλες για οτιδήποτε άλλο εκτός από ατελείωτες ευθείες, με χαμηλές ταχύτητες.
    Life begins at 45°.

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

κάθε φορά που βλέπω το 1.11 πάντα σφίγγει το στομάχι
    ε και γενικά ότι λες, μαζί με το κοντομάνικο και το τζιν που πάει να κάνει τον καμπόσο
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

απο σημερα κοβω βολτες με το μωρο εδω
    Spoiler

Θελει λαστιχα γιατι ειναι σε βρεφονηπιακη ηλικια και εκανα παντιλικια σημερα.

Επισης δεν εχει βαση για πινακιδα οποτε την εχω δεσει στη τσαντα στη πλατη (20x20 ΤΡΑΓΙΚΟ).
    Εχεις κανεις καμια ιδεα;

Chilling in the name of. ypersyntelikos's Avatar

Αυτό είναι ένα παλιό Honda XLX του πατέρα, 250 κυβικά.

Είναι στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας ακίνητο εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον. Δεν έβγαλε κάποιο σοβαρό πρόβλημα ποτέ, απλώς ο πατέρας δεν ψήθηκε να την οδηγάει άλλο.

Αξίζει η φάση να πάει για full restore ή όχι; Φαντάζομαι μετά από 10 χρόνια είναι ικανό να έχει πάθει το οτιδήποτε. Αν ναι, ξέρουμε κάποιον μάστορα που να μπορεί να το κάνει αυτό; Και για τι τάξη μεγέθους χρημάτων μιλάμε;

Υπ' όψιν, είμαι ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετος με μηχανές (ξεκινάω μαθήματα για δίπλωμα τώρα).
    Κι εδώ τελειώνει η φάση.

Αν ήταν σε εξωτερικό χώρο, πολύ πιθανό να μην αξίζει, εκτός αν δε σε νοιάζει να ξοδέψεις κάτι παραπάνω. Με το "καλημέρα" είσαι στο 500άρικο πάντως, χωρίς να έχει κάποια βλάβη. Κατά τ'άλλα εξαρτάται πώς το αφήσατε (με/χωρίς υγρά κτλ). Φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αν δε σκοπεύεις να βάλεις προσωπική εργασία, πιθανότατα δε συμφέρει. Παρολαυτά καλύτερα να απευθυνθείς στο moto.gr που έχει γνώστες restorers.
    Life begins at 45°.

O Mikros K8oulou When Black Roses Bloom's Avatar

Quote Originally Posted by BLiTzER View Post
    Αν ήταν σε εξωτερικό χώρο, πολύ πιθανό να μην αξίζει, εκτός αν δε σε νοιάζει να ξοδέψεις κάτι παραπάνω. Με το "καλημέρα" είσαι στο 500άρικο πάντως, χωρίς να έχει κάποια βλάβη. Κατά τ'άλλα εξαρτάται πώς το αφήσατε (με/χωρίς υγρά κτλ). Φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αν δε σκοπεύεις να βάλεις προσωπική εργασία, πιθανότατα δε συμφέρει. Παρολαυτά καλύτερα να απευθυνθείς στο moto.gr που έχει γνώστες restorers.
    What he said. Χωρίς να θέλω να σε αποκαρδιώσω, έχεις μάνι μάνι καμμένα πλαστικά/λάστιχα/σέλα/σωληνάκια βενζίνης-φρένων και αν είσαι ΠΟΛΥ άτυχος, σκουριασμένα ηλεκτρικά.

Μετά, σχεδόν σίγουρα, κολημένους δίσκους σασμάν, εκτός και αν είχατε κάνει μαγκία να τραβήξετε τη μανέτα του αμπραγιάζ.

Φρένα, κατά πάσα πιθανότητα.

Ε, και 2 λαστιχάκια μετα.
    Ravel: There is no room for '2' in the world of 1's and 0's, no place for 'mayhap' in a house of trues and falses, and no 'green with envy' in a black and white world.

Γενικά, το restoring αξίζει ΜΟΝΟ (αν δεν κολυμπάς στο χρήμα) αν: 1. αφιερώσεις προσωπική εργασία, άρα πρέπει να έχεις γνώσεις και διάθεση και 2. έχεις την ευχέρεια να ξεφύγεις του προϋπολογισμού, γιατί σχεδόν πάντα κάτι θα προκύψει. Αν το πας σε συνεργείο, το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο και κανείς δε θα ενδιαφερθεί να κάνει τόσο καλή δουλειά, όπως κάποιος που νοιάζεται για το μηχανάκι, οπότε ίσως προκύψουν βλάβες με τη χρήση και ξανά από την αρχή. Σκοπός είναι, μετά από ολική ανακατασκευή, το μηχανάκι να βγει καινούριο και να ζήσει για πολλά χρόνια. Ειδικά τέτοια μηχανάκια που είναι αθάνατα.

Η γνώμη μου είναι, αν όντως ενδιαφέρεσαι και εφόσον είσαι παντελώς ανίδεος, να βρεις κάποιον γνώστη ιδιώτη, που όντως αγαπάει το "άθλημα" και να κανονίσετε μια τιμή που θα συμφέρει και τους 2 σας. Σίγουρα θα είναι καλύτερη από το συνεργείο και σίγουρα θα χαρεί να δουλέψει σε ένα τέτοιο μηχανάκι, οπότε θα γίνει και καλή δουλειά.
    Life begins at 45°.

Mazikeen Krux's Avatar

τα λεφτά που θα δώσεις για να το συμμαζέψεις είναι αρκετά για να πάρεις κάποιο άλλο μεταχειρισμένο.
    εκτός και αν παίζουν συναισθηματικοί λόγοι. εκεί αλλάζει το πράμα.
    I'll bury you in your god's fucked garden

Chilling in the name of. ypersyntelikos's Avatar

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ήσασταν λίγο αποκαρδιωτικοί. Αλλά ντάξει λογικό είναι να θέλει πολύ χρήμα αυτή η φάση.

Το βασικό βήμα είναι νομίζω, σε πρώτη φάση, να βρω κάποιον που να τη δει και να μου πει τι χρειάζεται να γίνει στη μηχανή, αναλυτικά. Ύστερα βλέπουμε αν αξίζει τον κόπο.

Το θέμα ιδιώτη και συνεννόησης πάντως μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Το πιο πιθανό είναι να παίξει γύρα συνεργείων τιμή από το καθένα, και αν και πάλι οικονομικά δεν αξίζει, δεν πειράζει, τι είχαμε τι χάσαμε.
    Κι εδώ τελειώνει η φάση.

Μια καλή ιδέα για να καταλάβεις πόσο πάνω από το 500άρικο βρίσκεσαι, είναι να δεις αν γυρίζει το μοτέρ. Αν δεν και θέλει ολόκληρο λύσιμο, πρόσθεσε ακόμα ένα 500ρικάκι χαλαρά.

Ξέρω ιδιώτες που κάνουν τέτοια πράγματα. Έχουν κάνει δεκάδες ανακατασκευές (μιλάω για πλήρεις ανακατασκευές, εντός και εκτός μοτέρ) και το διασκεδάζουν και οι ίδιοι. Αν θες, μπορώ να σε κατευθύνω.

Ξαναλέω, μπες moto.gr, άνοιξε ένα thread, δείξε 3-4 φωτογραφίες, για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και κάνε τις ερωτήσεις σου. Θα πάρεις μια καλή διάγνωση.
    Life begins at 45°.

Tags for this Thread