Quote Originally Posted by rage for order View Post
Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
edit: άλλη χτυπητή φάση που μου ήρθε στο μυαλό. το 2000 οι marauder κυκλοφορούν το αλμπουμ "1821". το επόμενο καλοκαίρι κανονίζεται φεστιβαλ σε κάποια παραλία του κορινθιακού (ναύπακτο ή γαλαξείδι δε θυμάμαι) με ελληνικά συγκροτήματα και τη συμμετοχή της μπάντας. διοργανωτές κ μπάντα προειδοποιούνται από αντιεξουσιαστές (?) ότι αν παίξουν οι συγκεκριμένοι θα γίνουν μπάχαλα. αποτέλεσμα, να ακυρωθεί το φεστ.
βεβαία, τα παιδιά από τους marauder δεν έχουν καμιά σχέση με την ακροδεξιά και με τη δεξιά γενικότερα - το ξέρω και προσωπικά. και μιλάμε για μια εποχή που η χα ήταν ανέκδοτο ακόμη.
έτσι από περιέργεια μπήκα να διαβάσω στίχους

Heroes Fight Like the Greeks

....

και έχουν και άλλα ωραία τέτοια τραγουδάκια. "δεν είμαι φασίστας αλλά..."
προφανώς στο τραγούδι "μιλάει" ο εξεγερμένος ελληνόφωνος που πίστευε αυτά τα πράγματα.
επίσης, είναι οκ για το νορβηγό, τον ιταλό, τον άγγλο ή τον αμερικάνο να γράφουν αντίστοιχα πράγματα για την ελλάδα ή για τις χώρες τους ή για άλλες χώρες, αλλά δεν είναι οκ για τον έλληνα? για να ξέρω τους "κανόνες" δηλαδή...

π.χ. το alexander the great αν το είχε γράψει ελληνική μπάντα θα ήταν αποδεκτό? μην πάω και στο "hellenic warrior spirit" των ιταλών holy martyr...
όλο το επικό/ηρωικό metal είναι φασιστικό με αυτή τη λογική.

ξέρεις ότι ποτέ δε θα υπερασπιζόμουν φασίστα για οτιδήποτε και ότι δεν είμαι εναντίον της βίας απέναντι σε κρούσματα μίσους γιατί δεν μπορείς να πολεμήσεις τη διανοητική καθυστέρηση με άλλο τρόπο από τη στιγμή που έχει ήδη δημιουργηθεί.
από την άλλη με ενοχλεί όταν εγώ δεν μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα σε ένα χώρο που θα έπρεπε να νιώθω άνετα. στην τελική σε ποια κοινωνία αποσκοπούμε? θέλουμε πάλι μια κοινωνία με κανόνες πολιτικής ορθότητας για τα πάντα? sorry αλλά στο μυαλό μου δε μου φαντάζει και πολύ ελεύθερη.

ΥΓ. @μπλιτζ είσαι φλούφλης