Page 169 of 199 FirstFirst ... 69119159167168169170171179 ... LastLast
Results 2,521 to 2,535 of 2980

Thread: ΨΟΦΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Mujahideen Taliban's Avatar

Εγω το ανεβασα γιατι βρισκω τουλαχιστον γελοιο το να ανεβει στο fb με λεζαντα "φασιστας down" .
    Αυτο με ενοχλησε ξεκαθαρα. Και αυτο ηθελα να συζητηθει.
    Το αν ο "φιλος" ειναι η οχι φασιστας ειναι αλλη συζητηση. Συμφωνω με Σαμπρελα. Ζουμε στο 2016 ξερουμε ολοι τι συμβολιζουν τα "μολων λαβε" μαυρα μπλουζακια με χρυσα γραμματα και τα παρεμφερη. Το "παιδια παρεξηγηση ειμαι απ'την Τσιμπρον" ειναι αστειο.
    Απλα, δε ξερω, εκνευριστηκα παρα πολυ με το τροπο που δημοσιευτηκε. Ειναι σα να προσπαθουν αυτοι που τον εδειραν να πουλησουν μουρη για αυτο. Κι αυτο ειναι που κανει αυτο που λεει ο Φιξξξερ σημαντικο. Για μενα το να βαρεσεις εναν τετοιο τυπο δεν ειναι πραμα που ανεβαζεις στο fb και κανεις bragging.
    H υπαρξη τετοιων ατομων ειναι εξ ορισμου λαθος. Mαζεψες μια κουραδα απο το πατωμα. Συμφωνω οτι καποιος πρεπει να το κανει αλλα δεν ειναι αναγκη να μου δειξεις τα σκατωμενα σου χερια.
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Εγω το ανεβασα γιατι βρισκω τουλαχιστον γελοιο το να ανεβει στο fb με λεζαντα "φασιστας down" .
    Αυτο με ενοχλησε ξεκαθαρα. Και αυτο ηθελα να συζητηθει.
    Το αν ο "φιλος" ειναι η οχι φασιστας ειναι αλλη συζητηση. Συμφωνω με Σαμπρελα. Ζουμε στο 2016 ξερουμε ολοι τι συμβολιζουν τα "μολων λαβε" μαυρα μπλουζακια με χρυσα γραμματα και τα παρεμφερη. Το "παιδια παρεξηγηση ειμαι απ'την Τσιμπρον" ειναι αστειο.
    Απλα, δε ξερω, εκνευριστηκα παρα πολυ με το τροπο που δημοσιευτηκε. Ειναι σα να προσπαθουν αυτοι που τον εδειραν να πουλησουν μουρη για αυτο. Κι αυτο ειναι που κανει αυτο που λεει ο Φιξξξερ σημαντικο. Για μενα το να βαρεσεις εναν τετοιο τυπο δεν ειναι πραμα που ανεβαζεις στο fb και κανεις bragging.
    H υπαρξη τετοιων ατομων ειναι εξ ορισμου λαθος. Mαζεψες μια κουραδα απο το πατωμα. Συμφωνω οτι καποιος πρεπει να το κανει αλλα δεν ειναι αναγκη να μου δειξεις τα σκατωμενα σου χερια.
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

χωρίς να εξετάζω τη συνολική εμφάνιση του τύπου που τις έφαγε, απομονώνοντας μόνο στο μπλουζάκι, αναρωτιέμαι αν θα τις έτρωγε σε περίπτωση που φορούσε τίποτα με βικινγκ σύμβολα ή με ιαπωνικά σαμουράι σύμβολα. επίσης, αν θα τις έτρωγε σε περίπτωση που φορούσε φανέλα εθνική ελλάδος σε σύγκριση με φανέλες εθνικών ομάδων άλλων χωρών.
    Rock or Nothing

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Ταλιμπάν καλά τα λες, σε γενικές γραμμές είμαι αυτής της άποψης, ειδικά ως προς το κοκόρευμα. Απλά είναι φορές που με πιάνω να είμαι ασυνεπείς στις ιδέες μου όταν κάτι με εκνευρίζει πάρα πολύ ή όταν βλέπω έναν φασίστα να κοροϊδεύει κάποιον.

Ρέιβεν λορδ ήμουν μπροστά σε φάση με Ούγγρους "οπαδούς" που ξεκίνησαν να κάνουν περίεργους χαιρετισμούς μπροστά από μια συγκέντρωση Κούρδων , και δεν είχαν δει το μαύρο μπλοκ παραδίπλα. (Σύνταγμα σκουέαρ)
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

δε λέω για εμφανώς φασίστες/ναζί - οι οποίοι μπορεί και να μη φορούν κανένα διακριτικό. μιλάω για το μέσο άνθρωπο - όπως εγώ - που του αρέσει η ιστορία και τα ιστορικά σύμβολα (ανεξαρτήτως λαού, έθνους και γεωγραφικής τοποθεσίας) ή έχει τύχει να έχει φανέλα της εθνικής της χώρας του.
    νομίζω έχουμε αφήσει τελείως αψήφιστα τους φασίστες να οικειοποιηθούν σύμβολα που δεν τους ανήκουν, να τα βρωμίσουν με τη μιαρή ιδεολογία τους.
    προσωπικά νιώθω άβολα που όταν βγαίνω εξάρχεια πρέπει να προσέχω μην τύχει και χω πάνω μου κάποιο "περίεργο" σύμβολο που μπορεί να παρεξηγηθεί, όπως νιώθω άσχημα όταν κυκλοφορώ σε "πράσινες" περιοχές (inb4 δεν εννοώ πασοκ ) και πρέπει να αποφεύγω τις κόκκινες μπλούζες (ναι έχω δει να σαπίζουν κάποιον για μια απλή τυχαία κόκκινη μπλούζα, όχι φανέλα κάποιας ομάδας και το λέω εγώ που είμαι αρρωστάρα βάζελος).
    Rock or Nothing

Συμφωνώ μαζί σου ότι πλέον έχει ξεφύγει η κατάσταση με το "ντρες κόουντ" αλλά έχει ξεφύγει η κατάσταση γενικότερα στην καθημερινότητα. Πλέον το αστείο με τον "αραπάκο" δεν είναι αστείο και είναι παρεξηγήσιμο, όταν η φασιστική ρητορική συναντάτε τόσο συχνά είναι η στιγμή που πρέπει να πάρεις ξεκάθαρα θέση.
    Δεν είναι λίγες οι φορές που εδώ σε αυτό το φόρουμ έχει γίνει χαμός για το τι είναι πολιτικαλ κορρεκτ και τι όχι, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα βλέπουμε πάντα σε συνάρτηση με την κοινωνική κατάσταση. Σκέψου ας πούμε ότι πριν 15 χρόνια η ΧΑ ήταν ένα κακόγουστο αστείο και τώρα είναι εδώ χωμένη στην διαπλοκή και στην καταστολή και συ πρέπει να αμύνεσαι

η θέση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αναμφισβήτητα.
    θέλει προσοχή όμως για να μη φτάνουμε κ εμείς στα όρια του φασισμού.
    Rock or Nothing

Quote Originally Posted by Raven Lord View Post
    η θέση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, αναμφισβήτητα.
    θέλει προσοχή όμως για να μη φτάνουμε κ εμείς στα όρια του φασισμού.
    μαζί σου 100%, απλά μιλάω σε επίπεδο επικινδυνότητας συμβόλων λόγο εποχής. Τώρα θα μου πεις σκάνε ουτσεκάδες στην Πλατεία που είναι άλλη συζήτηση αυτή ...

τεσπά, κατάλαβες τι θέλω να πω. η συζήτηση είναι ατελείωτη φυσικά
    Rock or Nothing

ρινς antimusic's Avatar

που του αρέσει η ιστορία και τα ιστορικά σύμβολα (ανεξαρτήτως λαού, έθνους και γεωγραφικής τοποθεσίας) ή έχει τύχει να έχει φανέλα της εθνικής της χώρας του.
    σε αυτην την περίπτωση εκτός από "αναρχικούς" να χει το νου του και για την αστυνομία γούστου.
    Talking monkey, yeah, yeah. Came here from the future. Ugly sucker, only says "ficus".

τόσοι χιπστερς κυκλοφορουν με σαγιοναρες κ μουστάκι, αυτοί που φορουν ποδοσφαιρικές φανέλες σε πείραξαν?
    Rock or Nothing

Συμφωνω με raven lord σε ο,τι λεει.Γενικα η κατασταση εχει γινει τετοια που ο κοσμος δερνει με τη παραμικρη μαλακια. Κι αυτο με τα εξαρχεια δεν ειναι μονο μπλουζακια μολων λαβε, γενικα πρεπει να προσεχεις τι κανεις/λες/φορας γιατι παντα θα υπαρχει μια παρεα με μαλακες που ψαχνεται.
    Το θεμα ειναι οτι (κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον) ο τυπος που ανεβαζει μια φωτο στο fb με λεζαντα φασιστας down ειναι ο μαλακας που θα ψαχνεται.
    Γενικα πιστευω οτι ολο αυτο με τη "σοβαροφανεια" ειναι ηλιθιο. Αν δε μπορεις να αστιευτεις με τετοιες γελοιοτητες (γιατι αυτα τα θεματα αποτελουν μια γελοιοτητα) δε μπορεις να τις νικησεις. Παρτε ενα παραδειγμα τους turbojugend (σε ενα podcast τους ακουσα και την ατακα περι αστεϊσμου και μου αρεσε ). Ποσο ευκολα ενας τετοιος τυπος που δε ξερει τι φαση παιζει με ολο αυτο, θα μπορουσε να τους βγαλει ομοφοβικους, σεξιστες ακομα και φασιστες (ubermench, nazipenis, alpha male κλπ καλουδια) και ποσο ευκολα μια ομαδα τετοιων τυπων θα μπορουσε να πιασει εναν jugend και να τον σπασει στο ξυλο για τα παραπανω;
    Για μενα οχι και τοσο. Ειναι καλο να ασχολειται πολυς κοσμος με ολο αυτο αλλα ειναι πραγματικα κριμα καποια πραγματα να μπερδευονται με οπαδικες και υποκοσμικες/παρακμιακες συμπεριφορες.

Quote Originally Posted by Taliban View Post
    Συμφωνω με raven lord σε ο,τι λεει.Γενικα η κατασταση εχει γινει τετοια που ο κοσμος δερνει με τη παραμικρη μαλακια. Κι αυτο με τα εξαρχεια δεν ειναι μονο μπλουζακια μολων λαβε, γενικα πρεπει να προσεχεις τι κανεις/λες/φορας γιατι παντα θα υπαρχει μια παρεα με μαλακες που ψαχνεται.
    Το θεμα ειναι οτι (κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον) ο τυπος που ανεβαζει μια φωτο στο fb με λεζαντα φασιστας down ειναι ο μαλακας που θα ψαχνεται.
    Γενικα πιστευω οτι ολο αυτο με τη "σοβαροφανεια" ειναι ηλιθιο. Αν δε μπορεις να αστιευτεις με τετοιες γελοιοτητες (γιατι αυτα τα θεματα αποτελουν μια γελοιοτητα) δε μπορεις να τις νικησεις. Παρτε ενα παραδειγμα τους turbojugend (σε ενα podcast τους ακουσα και την ατακα περι αστεϊσμου και μου αρεσε ). Ποσο ευκολα ενας τετοιος τυπος που δε ξερει τι φαση παιζει με ολο αυτο, θα μπορουσε να τους βγαλει ομοφοβικους, σεξιστες ακομα και φασιστες (ubermench, nazipenis, alpha male κλπ καλουδια) και ποσο ευκολα μια ομαδα τετοιων τυπων θα μπορουσε να πιασει εναν jugend και να τον σπασει στο ξυλο για τα παραπανω;
    Για μενα οχι και τοσο. Ειναι καλο να ασχολειται πολυς κοσμος με ολο αυτο αλλα ειναι πραγματικα κριμα καποια πραγματα να μπερδευονται με οπαδικες και υποκοσμικες/παρακμιακες συμπεριφορες.
    Θα διαφωνήσω, καμιά φορά η "χαλαρή" αντιμετώπιση θεμάτων περνάει σε απενοχοποίηση. Δεν έχεις να κάνεις πάντα με ανθρώπους που σκέφτονται το ίδιο.

τόσοι χιπστερς κυκλοφορουν με σαγιοναρες κ μουστάκι, αυτοί που φορουν ποδοσφαιρικές φανέλες σε πείραξαν?

πελοπ/σιακή λέρα attila's Avatar

οχι ξυλο στους χιπστερς,τους ατενιστας και τους ψηφοφορους ποταμιου.μονο βρεγμενη σανιδα

bi-curious The Good Son's Avatar

χωρίς να εξετάζω τη συνολική εμφάνιση του τύπου που τις έφαγε, απομονώνοντας μόνο στο μπλουζάκι, αναρωτιέμαι αν θα τις έτρωγε σε περίπτωση που φορούσε τίποτα με βικινγκ σύμβολα ή με ιαπωνικά σαμουράι σύμβολα. επίσης, αν θα τις έτρωγε σε περίπτωση που φορούσε φανέλα εθνική ελλάδος σε σύγκριση με φανέλες εθνικών ομάδων άλλων χωρών.
    Όχι, δεν θα τις έτρωγε.
    Το σκεπτικό "γιατί δεν θα τις έτρωγε κάποιος που φοράει αρχαία σύμβολα γενικότερα" είναι κατά τη γνώμη μου αφελές. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να τη βρίσκουν με την όλη φάση των συμβόλων και μεγειά τους και χαρά τους. Αλλά μην ξεχνάμε την έννοια και την χρησιμότητα του συμβόλου. Το μέσο αυτό απευθύνεται και χτυπά σε βαθιά ανθρώπινα ένστικτα. Πέραν της γοητείας που έχει αυτό όταν μελετάμε αρχαίους πολιτισμούς, δεν παύει να έχει εφαρμογή μέχρι σήμερα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι είναι συνυφασμένο με την ομαδοποίηση και τον φανατισμό. Λογικό είναι, σύγχρονες ομάδες να οικειοποιούνται αρχαία σύμβολα. Επίσης λογικό είναι αρκετά από αυτά να αλλάζουν έννοια. Όσο και να γουστάρετε αρχαίους πολιτισμούς, δεν νομίζω να κυκλοφορούσατε με μια τεράστια σβάστικα στο στήθος.
    Πράγμα που μας φέρνει ακριβώς στην αφέλεια του επιχειρήματος. Κάθε σύμβολο χρησιμοποιείται μέσα σε κάποιο context. Καλώς η κακώς τη σήμερον ημέρα με την άνοδο της ΧΑ, το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και ο μαίανδρος, είναι πράγματα συνυφασμένα με την ΧΑ. Και όχι μόνο αυτά, πολλά άλλα. Ο eddie των iron maiden, στα 80ς μόστραρε βρετανικές σημαίες. Δεν κατηγορήθηκαν οι maiden όμως για φασισμό. Πολλοί αριστεροί ακούνε maiden. Οι ίδιοι, αν μια Ελληνική μπάντα είχε μια μασκώτ που κυμάτιζε τη γαλανόλευκη, θα λέγαν ότι είναι φασίστες. Ας μη βιαστούμε να πούμε ότι υπάρχει λογικό gap εδώ πέρα. Οι κοινωνικές συνθήκες στη Βρετανία στα 80ς (ή και σήμερα) με την Ελλάδα το 2016, δεν είναι οι ίδιες. Την δεκαετία του 90, τα μπλουζάκια "μολων λαβέ" ήταν τουριστικό σουβενίρ. Τώρα είναι μαγνήτης για μενίρ.

Επίσης το "ας προσέχουμε για να μη γίνουμε φασίστες" είναι επίσης άτοπο. Είναι επικίνδυνη η εξίσωση. Δεν μπορούμε να λέμε ότι κάποιος που θέλει να δείρει κάποιον επειδή φοράει ναζιστικά σύμβολα είναι το ίδιο με κάποιον που θέλει να δείρει έναν αλλοεθνή.