Γεια σου αγαπητό ΕR,
...έχω μια ταυτότητα. Αυτή η ταυτότητα βρίσκεται εν ενεργεία από το 2002, και έχει τη φάτσα μου δεκαπέντε χρονών, κάπου εκεί. Επίσης αυτή η ταυτότητα έχει υποστεί φθορά (μόνο το εξωτερικό πλαστικό, το οποίο έχει ήδη αλλαχθεί μια φορά το 2004 αν θυμάμαι καλά) aka με αυτή την ταυτότητα στην παρούσα κατάσταση δεν ταξιδεύεις.
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:
1. Έστω ότι η ταυτότητα είναι σε άριστη κατάσταση, για ταξίδια στο εξωτερικό, τους πειράζει να είναι η φωτογραφία σου 3 αιώνες πριν;
2. Αν η απάντηση στο από πάνω είναι ναι, μπορώ να πάω απλώς να "βελτιώσω" την κατάστασή της; Εννοώ πλαστικοποίηση κλπ, όπως είχα κάνει παλιότερα, ή πια δε γίνεται;
3. Σε περίπτωση που η απάντηση στο 1 είναι όχι, τότε σημαίνει ότι αλλάζω εξ' ολοκλήρου ταυτότητα άρα πρέπει να κάνω και όλη τη σπασαρχιδιά να αλλάξω αριθμό ταυτότητας σε εφορίες, τράπεζες, ΙΚΑ, κλπ; Ή γίνεται απλά να εκδοθεί η "ίδια" ταυτότητα απλά με αλλαγμένη φωτογραφία;
4. Και τέλος, σε περίπτωση που θέλω να αποφύγω όλη τη σπασαρχιδιά του 3, ανανεώνω διαβατήριο με αυτόν τον τρόπο, έτσι;
ευχαριστώ βρε ER