Σπαμμαρισμα γιατι ετσι:
Πιο χαλαροποπ κατάσταση, αλλά εδώ έχετε βάλει Kylie Minogue..
Last edited by Drumsick; 20-09-2015 at 15:52.
Εντελως οφφ τοπικ η Sundfor, αλλα την αγαπαμε και την λατρευουμε εννοειται
EDIT: οκ το παιρνω πισω το "εντελως" για το πρωτο τραγουδι (που δεν ειχα ξανακουσει)
Και που να την έβαζα την κακομοίρα? Δε με ενέμπνευσε εκείνο το θρεντ του σταμ. Κάντε ένα σοβαρό συνθποπ/νιου ντισκο/ιντιτρονικα θρεντ να γουστάρουμε.
Ή απλα μπορουμε να μην ειμαστε τοσο αυστηροι με τις ταμπελες και να την αφησουμε εδω περα που ταιριαζει αρκετα τελικα. Γελάω με indytronica
Synthpop και New Disco εχει απειρη το θρεντ.
Τι φάση; Ο Perturbator κτενίζει όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης κηρύσσοντας τον λόγο του ατσάλινου retrowave; Ο συγκρητισμός του παρακάτω βίδεο, όπου ο φωτισμός a-la Mortuary Drape με κηρούς και οι παρευρισκόμενοι θεατές με φυσεκλίκια και ΜΠΛΑΣΦΕΜΟΦΑΓΚΕΡ ραφτά συνυπάρχουν αγαστώ τω τρόπω με τα μπητ του P., μου θυμίζει κάτι από τα Amalgam Comics.
Πού ξεκινάει και πού τελειώνει η δύναμη του image (και του hype) στη σημερινή underground (?) τέχνη; Διακρίνετε κάποιο δημιουργικό τέλμα / έλλειμμα; Πότε θα έρθει ο καιρός που στο Keep It True θα παίζουν μπάντες διασκευών grunge ηρώων; Θα λέγαμε ότι αποτελούν ένα όμορφο πάντρεμα όλα αυτά; Discuss.
ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!
Δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι μεταλλάς (όπως κι ο carpenter brut), η μουσική του σίγουρα κάνει γκελ σε μεταλλάδες gamers, το καλοκαίρι έπαιζε σε καφροφεστιβάλ (πχ). Δε βλέπω κάτι περίεργο.
Δεν έχω ιδέα για το σημερινό underground ώστε να πω πού ξεκινάει και πού τελειώνει το image, αλλά, θα υπέθετα ότι, σε γενικές γραμμές, δεν έχει αλλάξει δραστικά κάτι σε σχέση με το underground των παλαιότερων ετών. Που σημαίνει πως ένα μικρό ποσοστό underground καλλιτεχνών ξεχωρίζουν σαφώς από λοιπούς mainstream και underground καλλιτέχνες, ενώ, το μεγαλύτερο ποσοστό (των underground καλλιτεχνών), σε θέμα ύφους, απλώς ακολουθεί αυτούς τους λίγους και σε θέμα ιδεολογίας ενσυνείδητα αυτοπροσδιορίζεται σε αντίθεση με το mainstream. Κοινώς, πουλάνε αντεργκραουντίλα.
Όσον αφορά το τέλμα, δεν μπορώ να απαντήσω γενικά, αφού έχω μόνο μια μικρή εικόνα από το Heavy και Thrash underground. Οι περισσότερες μπάντες που έχω ακούσει, σαφώς και θα μπορούσαν να μην υπάρχουν καν, αλλά είναι αυτό τέλμα; Εξαρτάται από το αν θεωρεί κάποιος ότι μια "σκηνή" έχει κάποιους συνειδητούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα την πρωτοτυπία. Εγώ δυσκολεύομαι να διακρίνω τέτοιους σκοπούς, συνήθως είναι ρητορεία και image της undergound σκηνής. Ο μόνος σκοπός αυτών των μπαντών, και πρόκειται για αναδυόμενο και όχι συνειδητό σκοπό, είναι το να χρησιμεύσουν ως η διαφορά μέσα από την οποία θα αναδειχθεί ως "καλύτερο" κάποιο group. Κοινώς, σε επίπεδο "σκηνής", τα περισσότερα είναι μετριότητες, αλλά μετριότητες χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αναδειχθεί το μη μέτριο.
Σε σένα, απ' ό,τι κατάλαβα, η υποψία τέλματος δημιουργείται μέσα από φαινόμενα συγκρητισμού. Ίσως. Ίσως πάλι όχι. Το θέμα είναι πως για κάποιον που αισθητικά θέλει το Heavy Metal τυπικό και παραδοσιακό, ο συγκρητισμός είναι εξ ορισμού σημάδι παρακμής. Και όταν κάτι είναι αξίωμα, μπορεί να συζητηθεί και να διαπραγματευθεί μόνο σε μια κουβέντα περί αξιωμάτων, όχι σε μια κουβέντα που αυτό το αξίωμα εφαρμόζεται ως κριτήριο άλλων ποιοτήτων. Αν πάλι ο συγκρητισμός δεν είναι αξίωμα, ποια ακριβώς είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτόν τον συγκεκριμένο συγκρητισμό μη επιθυμητό ή και σημάδι παρακμής;
Last edited by sfinotouvlaki; 19-02-2016 at 10:57.
Τι λετε ρε πστ μου. Τελειο φαινεται το λαηβακι οσον αφορα το εκτελεστικο κομματι της σκηνης.
Leech οταν γινω πλουσιος θα μας αγορασω τα εισιτηρια και θα παμε να τον δουμε στην Ευρωπη, καθως δεν ερχεται απο δω ο παπαρας.
Τα κερια και ολα αυτα ειναι αστεια, αλλα θα τα αγνοησουμε.
Είναι τεράστια η αλλαγή που συνέβη στο underground λόγω internet, όχι απλά δραστική (εκτός αν μιλάς κατ' αναλογία). Στα υπόλοιπα, χωρίς να είμαι σίγουρος πως ισχύουν πλήρως, δεν έχω καμία ένσταση. Αλλά στο ότι απ' το tape trading φτάσαμε στο bandcamp είναι κάνα 2-3 έτη φωτός μακριά. Έχουν αλλάξει τα όρια, έχει πολλαπλασιαστεί ο όγκος τως ακροατών που ψάχνονται με διάφορα πράγματα, επειδή έχει γίνει πολύ εύκολη η πρόσβαση σ' αυτά. Είναι πολύ πιο ευκολο για μια μπάντα να γράψει ένα δίσκο, να τον προωθήσει κλπ. Έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα (αν και υπάρχουν άνθρωποι με τέτοιο μεράκι που θ' ασχολούνταν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες).
Ευκαιρίας δοθείσης, να πούμε ότι κάποια στιγμή ότι τύποι σαν τον Carpenter Brut δεν είναι και ο ορισμός του underground ε. Περισσότερο παραδόπιστο/εμποράκο θα τον χαρακτήριζα, να κάνουμε μια στιγμή και ένα thread για το άρμεγμα των μουσικόφιλων κορόιδων από μικρές ανεξάρτητες δισκογραφικές, γαμώ το φετίχ του βινυλίου μου γαμώ;
Kαλά ρε, τόσο ξεφτίλα είσαι, στο φορουμ του Firestorm γράφεις;
ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΕΚΤΑΝΗ!
Δε διαφωνώ καθόλου σε αυτό, αλλά νομίζω πως σχετίζεται περισσότερο με τη διανομή, διακίνηση και διαφήμιση της μουσικής σε πρακτικό επίπεδο και όχι με το πώς κατανοεί το underground τον εαυτό του σε αισθητικό και ιδεολογικό επίπεδο ή με το ποιες δυναμικές αναπτύσσονται μεταξύ των συγκροτημάτων. Θεωρητικά, βέβαια, αυτό το πρακτικό επίπεδο θα μπορούσε να αλλάξει τη δομή των άλλων δυο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι στην πράξη έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Υπάρχει δηλαδή ακόμη ο ετεροπροσδιορισμός του μεγαλύτερου μέρους του underground ως προς το mainstream κ.λπ. Ή κάνω λάθος;
Στο θέμα που θίγεις, έχει ενδιαφέρον να δούμε και σε τι βαθμό έχει κατακερματιστεί το όντως μεγαλύτερο ακροατήριο, λόγω της πολύ μεγαλύτερης προσφοράς υλικού και της εύκολης προσβασιμότητάς του. Νομίζω πως η κάθε σκηνή έχει δυνάμει τη δυνατότητα προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού ακροατών, αλλά, εν τέλει, μικρότερο πραγματικό αριθμό ακροατών. Τουλάχιστον σταθερών και πιστών ακροατών, όχι απλώς περίεργων.
Last edited by sfinotouvlaki; 20-02-2016 at 12:48.
Δε διανέμει, διακινεί και διαφημίζει μόνο τη μουσική του όμως, αλλά και την αισθητική του, και την ιδεολογία του. «Επικοινωνεί» με τον δέκτη πολύ πιο άμεσα, πιο εύκολα και πιο φτηνά. Δε χρειάζεται να ψάξεις ένα 'zine για να δεις ένα group ή να διαβάσεις μια συνέντευξή του, δε χρειάζεται να αγχώνεσαι για τα ΕΛΤΑ άμα θα φτάσει το γράμμα/demo, τα κάνεις όλα απ' το pc σου. Αυτό συμβαίνει και μεταξύ συγκροτημάτων, και ως επικοινωνία και ως άμεση επαφή (μέσω κοινών συναυλιών/περιοδειών). Κι έχει βοηθήσει μπάντες να «μεγαλώσουν» χωρίς να εξαρτώνται τόσο απ' τη δισκογραφική τους όσο παλιότερα.
Γενικά, ενώ το τί βαφτίζει καθένας «underground» είναι αρκετά θέμα οπτικής, το ότι όλο αυτό γιγαντώθηκε μέσω του internet είναι πανανθρώπινη αλήθεια. Κι αυτό το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα να προσελκύσει εκτός από παραδοσιακούς ακροατές, και εκατομμύρια περίεργους (απ' τους οποίους και λίγοι να μετατραπούν σε «ακροατές», κέρδος είναι). Έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους που άκουγαν, ν' ακούσουν περισσότερο, και σ' αυτούς που ψάχνονται, ν' ακούσουν κάτι καινούριο. Τί είναι αυτό που θεωρείς ότι χάνει; (αν είναι ότι έχουν ανέβει οι τιμές στους δίσκους, έχεις ένα δίκιο)
Να γίνει split
Last edited by Skalani Caveman; 20-02-2016 at 13:59.
Kαλά ρε, τόσο ξεφτίλα είσαι, στο φορουμ του Firestorm γράφεις;
ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΛΕΚΤΑΝΗ!
Και πάλι σύμφωνοι. Δες όμως ότι εγώ σχολίαζα την ερώτηση του ραπαράια για το πού αρχίζει και πού τελειώνει η δύναμη του hype και του image στο σημερινό αντεργκράουντ. Προσωπικά θεωρώ πως, παρά τις αλλαγές που ανάφερες, δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική διαφορά σε αυτό το επίπεδο.
Δεν υπονόησα ότι χάνεται κάτι. Για την ακρίβεια, ακόμη και αν λάβω υπόψη όλα τα κακά που κουβαλάει μαζί της η οποιαδήποτε αφθονία και ευκολία πρόσβασης στην πληροφορία, προτιμώ τον δρόμο στον οποίο έχει μπει η μουσική τα τελευταία χρόνια. Για τον απλό λόγο ότι προτιμώ να έχω τη δυνατότητα να διαχειριστώ την πληροφορία, ακόμη και αν υπάρχει πιθανότητα κακοδιαχείρισης, από το να μην έχω καθόλου τη δυνατότητα αυτή.
Last edited by sfinotouvlaki; 20-02-2016 at 15:21.
Καντε ενα σπλιτ οντως.
Εδω εχουμε φρεσκο πραγμα που σαλευει, και βγαινει το Μαιο:
Perturbator - The Uncanny Valley [2016]
1. Neo Tokyo
2. Weapons for Children
3. Death Squad
4. Femme Fatale [feat. Highway Superstar]
5. Venger [feat. Greta Link]
6. Disco Inferno
7. She Moves Like a Knife
8. Sentient [feat. Hayley Stewart]
9. Diabolus Ex Machina
10. Assault
11. The Cult of 2112
12. Souls at Zero [feat. Astronoid]
13. The Uncanny Valley