Results 1 to 15 of 178

Thread: Ναι, είσαι μισογύνης

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member

Quote Originally Posted by Λεκές View Post
    Σφινότουβλε αυτό το έχουν πιάσει οι κεραίες σου;

http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTi...470674512.html

Δεν το έχω διαβάσει (και δε νομίζω να προλαβαίνω να το διαβάσω σύντομα) οπότε ρωτάω μπας και αξίζει να το ρίξω μια ματιά στο σχετικό μέλλον. Έχω διαβάσει μερικά άσχετα papers του Benatar και δε μου φαίνεται για τύπος που θα καθόταν να γράψει τον συνηθισμένο αντι-φεμινιστικό οχετό.
    Δεν το έχω διαβάσει, Κωστή. Οχετός σίγουρα δεν θα είναι, αν κρίνω από τον τρόπο γραφής του στο "Better Never to Have Been Born". Στη χειρότερη θα είναι μια εξαιρετικά δομημένη, αναλυτική και επιχειρηματολογημένη υπεράσπιση μιας αντιδραστικής θέσης. Όπως και στην περίπτωση του αντιγεννητισμού δηλαδή. Μου κάνει ως κακός ερμηνευτής και καλός ρήτοτας ο Benatar. Πάντως, να πούμε εδώ, ότι ο ισχυρισμός πως υπάρχει καταπίεση (και) του άντρα είναι σωστός. Άλλωστε, ένας μη μυωπικός φεμινισμός αναγνωρίζει ότι η πατριαρχεία θέλει να υποτάξει στις νόρμες της τους πάντες, ανεξαρτήτως φύλου. Aυτή τη λειτουργία επιτελεί η ρητορική περί "πραγματικού άντρα" και "πραγματικής γυναίκας" και, εν τέλει, η απελευθέρωση της γυναίκας δεν μπορεί παρά να σημαίνει και την ταυτόχρονη απελευθέρωση του άντρα.
    Last edited by sfinotouvlaki; 12-12-2015 at 00:58.