Quote Originally Posted by Ιζανούσι View Post
Απλά νομίζω ότι η έμφαση που δίνεται στην υπερβολή και τον φανατισμό που υποτίθεται ότι διακατέχει το κίνημα είναι περισσότερο ανάκλαση από τα δικά μας άλυτα θεματάκια που έχουμε. Το ότι τόσοι τα θεωρούν ξεπερασμένα και κλισέ είναι καλή ένδειξη για αυτό. Γενικά η αντίληψη πως ο ρατσισμός είναι κατά κάποιο τρόπο ριζωμένος στον πολιτισμό μας, περνάει υποσυνείδητα σε πολλά μέρη και άρα θέλει και αρκετή δουλειά (θεωρητική και πρακτική) για να τον βγάλουμε

Το θέμα με τον φανατισμό και τα άλυτα θεματάκια που λες, είναι πως εμένα, σαν τυπούλη εκτός του κινήματος, λιγότερο διαβασμένο και γραμματιζούμενο επί των θεμάτων αυτών, δεν με κάνει να αισθάνομαι πως αυτός/αυτή που έχω απέναντι μου και μου φωνάζει με το δάχτυλο στη μούρη και χατζηστεφανίζωντας, είναι κάποιος που μπορώ να εμπιστευτώ και να τον/την πάρω στα σοβαρά. Είτε σχετικά με την αξιοπιστία του, είτε σχετικά με τις προθέσεις του. Ίσως τα άλυτα θεματάκια που λες, (για μένα) να είναι περισσότερα από όσα πρέπει.

εξζίμπιτ εϊ/ Προ 10ετίας έχω βγει με μια κοπέλα και 4 γκεϋ φίλους της. Στο τέλος της βραδυάς και ενώ μιλάμε περί ρατσισμού/δικαιωμάτων και άλλων με την κοπέλα, γυρνάει και μου λέει ''μακάρι το παιδί μου να βγει gay''. Όχι πάνω σε αντίλογο και όχι σαν αντίδραση σε κάτι που είπα. Απλά σαν προτίμηση.

Γιατί να θες να βγει γκεϋ/στρεϊτ/ό,τι και όχι απλά γερό το παιδί σου? Το ερώτημα που δεν απαντήθηκε ποτέ.

Στο internet τον τελευταίο καιρό βλέπεις 10 φορές χειρότερα πράγματα όσον αφορά την χαζομάρα τους btw.