Page 29 of 68 FirstFirst ... 19272829303139 ... LastLast
Results 421 to 435 of 1014

Thread: Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα

Otaku

Θελω να πιστευω πως ο Βαρουφακης εκανε μια "τακτικη υποχωρηση" και σχεδιαζει κατι...

Ειπαμε δεν ειμαστε μεσσιανιστες αλλα δεν μπορω να σκεφτω καποιον αλλον Ελληνα οικονομολογο με το κυρος του, που να εχει ασχοληθει με game theory κτλ, αν δεν βγει ακρη με αυτον τωρα ως FinMin δεν θα βγει ποτε RIP

δήθεν asimoulis's Avatar

Δεν συμφωνώ καθόλου. Τον διαβάζω χρόνια, έλεγε παλιότερα πως ούτε θα βγει πρωτογενές πλεόνασμα ούτε το αναγνώρισε όταν βγήκε. Τώρα όχι μονο το αναγνωρίζει ως θυσίες του λαού αλλά στρογγυλοκάθεται πάνω του και διαπραγματεύεται.

Γενικά από ότι έχω διαβάσει δικά του για τη συγκυρία φαίνεται σαν να μην έχει την παραμικρή ιδέα για τι μιλάει και έχω πετύχει τραγικά λάθη στις αναλύσεις του.

Θα προτιμούσα πολύ περισσότερο Λαπαβίτσα που ειναι τίμιος στην κριτική του και ξέρει για τι μιλάει.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Senior Member atom_smasher's Avatar

Quote Originally Posted by asimoulis View Post

Γενικά από ότι έχω διαβάσει δικά του για τη συγκυρία φαίνεται σαν να μην έχει την παραμικρή ιδέα για τι μιλάει και έχω πετύχει τραγικά λάθη στις αναλύσεις του.
    Δεν φέρνεις να τα δούμε και μεις, γιατί η πρώτη αντίδραση είναι ότι λες μαλακίες.
    1) e4, c5
    2) Νf3

δήθεν asimoulis's Avatar

Αν έκανες τον κόπο να τον διαβάσεις πάντα έλεγε ότι δεν είναι θέμα ρευστότητας αλλά βιωσιμότητας του χρέους και τελικά υπέγραψε παράταση του μνημονίου για να πάρει ρευστότητα.

Θέμα βιωσιμότητας του χρέους σε αυτήν την μορφή που έχει πάρει δεν υφίσταται μιας και το ποσοστό εξυπηρέτησης ως προς το ΑΕΠ ειναι ένα απολύτως λογικό νούμερο.

Επίσης δεν θές να σου ποστάρω ανάλυση από το μπλογκ που υπολόγισε ο ότι η ελλάδα έχασε 13% ΑΕΠ το 2012 και 1% το 2013 γιατί μέτρησε τη διαφορά σε δολάρια λολ. Και ούτε κι εγώ θέλω γιατί δεν με ενδιαφέρει η φαση του σαν καθηγητής των οικονομικών (όλη η έννοια είναι προβληματική) αλλά σαν τέτοιου που θέλει να χωθεί στην πολιτική, στον αληθινό κόσμο δηλαδή.

Μπορεί να σου φαίνονται απλά αυτά αλλά μιλάμε για άτομο με περγαμηνές όχι τον χ,ψ συριζοφρουρό του φέησμπουκ
    Last edited by asimoulis; 21-02-2015 at 15:07.
    Η σκέψη μου είναι πλήρως αλλοτριωμένη, ιδεαλιστική, αταξική, αντιπατριωτική και "ολίγον άρρωστη".

Senior Member freak brother's Avatar

τουλαχιστον καταργηθηκαν ματ και χημικα

Spoiler
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Δίκιο έχει ο Βαρουφάκης ασημούλη. Κάθε λίγους μήνες πληρώνεις ένα ομόλογο που σου διαλύει κάθε προοπτική για ρευστότητα. 7 δις πρέπει να τους σκάσεις τον Ιούνιο μόνο.
    Τώρα όμως το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ήταν όντως η ρευστότητα. Η κυβέρνηση έκανε πίσω γιατί σύμφωνα με τις δηλώσεις Μάρδα (που έχει συναίθηση των μεγεθών της χώρας διότι δεν μετέχει στη διαπραγμάτευση), βγάζουν δεν βγάζουν τα ταμεία του κράτους τον Μάρτιο. Και ας μην μιλήσουμε και για τράπεζες. Εκεί ό,τι και να ρίξεις δεν το ξαναβλέπεις.

Όπως καταλαβαίνω εγώ η λογική Βαρουφάκη είναι 'τρενάρουμε όσο πάει μέχρι να αρχίσουν οι εκλογές αλλού'. Μέχρι τότε κοιτάμε μπας και καταφέρουμε να νοικοκυρευτούμε λίγο και ταυτόχρονα κάνουμε μια μετριοπαθής κοινωνική πολιτική που θα μας δώσει δυο, τρεις διαπραγματευτικούς άσσους στο ενδιάμεσο. Το αν θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με όλη την Ευρώπη και τη μισή χώρα εναντίον του είναι άγνωστο βέβαια.
    Last edited by Λεκές; 21-02-2015 at 15:14.

δήθεν asimoulis's Avatar

Πριν συνεχίσουμε οποιαδήποτε συζήτηση.

Έχει αντιληφθεί κι ο τελευταίος ότι το Ελληνικό κράτος δεν εξυπηρετεί το χρέος του ουσιαστικά (πέρα από 2-3 λογιστικά δις) αλλά οι Ευρωπαίοι το εξυπηρετούν μετακυλύωντας το;

Έχει αντιληφθεί κι ο τελευταίος ότι το Ελληνικό κράτος το 2010 κατέρρευσε ολοκληρωτικά και έκτοτε αντιμετωπίζει θέμα ρευστότητας κάτι που είναι το πιο ξεφτιλισμένο πράγμα που μπορεί να πάθει οικονομικά ένα κυρίαρχο κράτος; Αν θες να βγάζεις μισθούς και συντάξεις πρέπει να σου λένε πήδα και να πηδάς. Ο κύριος καθηγητής το κατάλαβε τώρα σε ένα μήνα μέσα μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ελπίζω να το κατάλαβαν και όλοι οι άλλοι.

Ε λοιπόν η ένσταση μου με αυτούς τους κυρίους είναι ότι είτε δεν τα λογάριαζαν αυτά από γνήσια ασχετοσύνη και άγνοια είτε τα αγνόησαν από αγνό λατινοαμερικάνικο λαϊκισμό. Είτε πιθανότατα ένας συνδυασμός και από τα δύο. Δεν πειράζει όμως. Ακόμα και αν πόνεσε η σύγκρουση με τον τοίχο της πραγματικότητας, η κυβέρνηση αξίζει μια ευκαιρία μέχρι το καλοκαίρι, γιατί μοιάζουν καλύτεροι διαχειριστές από τους προηγούμενοι.
    Last edited by asimoulis; 21-02-2015 at 15:40.

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Δε διαφωνούμε σε τίποτα νομίζω, εκτός ίσως απ'το ότι ο Βαρουφάκης τα γνώριζε/γνωρίζει αυτά. Τα ίδια πράγματα που έγραψες λέει. Εκεί που διαφοροποιείται ελάχιστα ίσως είναι που θεωρεί το χρέος βασικό υπαίτιο για την έλλειψη ρευστότητας αφού λειτουργεί σαν βαρίδιο για όλη την οικονομία. Τυχαίνει να συμφωνώ μαζί του γιατί στο χρέος μπήκε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το χρέος παραμένει ο μοχλός πίεσης για νέα προγράμματα συνεχώς. Οπότε η 'ανακύκλωση' έχει ουσία για τους έξω, δεν είναι απλώς ανακύκλωση.

Το πρόβλημα είναι που βγήκε και το είπε και όλη η Ευρώπη ετοιμάστηκε να μας ρίξει πυρηνικά. Τακτική υποχώρηση οπότε, αφού ξέρει πως δεν είναι ετοιμη η ίδια η Ευρώπη για τέτοια κουβέντα. Για διαχειριστής δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαπραγματευτής σίγουρα είναι. Οι προηγούμενοι το ξεφτίλισαν να πούμε έλεος.
    Last edited by Λεκές; 21-02-2015 at 15:49.

δήθεν asimoulis's Avatar

Δεκτό, και καλύτεροι διαπραγματευτές είναι γιατί είναι πιο γνήσιοι και έχουν συγκεκριμένη ιδεολογική αφετηρία. Σε αντιδιαστολή με τον εκάστοτε πασοκο και τον εκάστοτε ντινόπουλο που και καλά κόπτεται για απολύσεις στο δημόσιο π.χ.

Senior Member babality's Avatar

οι ερωτησεις των ξενων δημοσιογραφων ητανε το πως φανταζεται η ελλαδα τα νεα μετρα και οι ερωτησεις των ελληνων ηταν αν θα παιξει προγραμμα βοηθειας για τις φτωχες οικογενειες και αν υπαρξει καταργηση του ενφια. οι αλλοι προσπαθουσαν να μιλησουν με αριθμους μπροστα σε ολη την ευρωπη και να εξηγησουν το οτι ειναι σημαντικο ο ξενος να μη σε βλεπει σαν σκαρμόγυφτα αρα προσπαθουμε να κανουμε καμια ψευτοκαλη σχεση και οι ελληνες περιμεναν να δουνε αν θα ανακοινωσει κατι για τις συνταξεις. να πει για τις συνταξεις στο eurogroup δλδ. εεεε μας ειπατε αυτα προεκλογικα και τωρα δεν τα κανετε...ψευτες κι εσεις. το εχω δει πολυ αυτο τελευταια. με το που βγηκε νεα κυβερνηση ο κακομοιρης ελληνας που πειναει (μονο αυτος) περιμενε καπακι με το χερι απλωμενο να παρει φραγκα. ουτε να γελασω δε μπορω πια με το μενταλιτι. βγηκε η νεα κυβερνηση και γελασε το χειλακι ολων εχοντας ελπιδες. τωρα μετα απο 10 μερες παλι ταφος στα προσωπα επειδη δεν ανεβηκε ο μισθος. θα παρει η ελλαδα 1.8 δις κι απο αυτο πρεπει να βγουν μεταρρυθμισεις για τις τραπεζες, να ανεβουν οι εξαγωγες, να δωσουν στον πεινασμενο του οαεδ και να κοψουν τον ΕΝΦΙΑ και να βγουν προγραμματα αναπτυξης. Μετα διαβαζεις σε φορουμς κατι ξεθαμμενα του βαρουφακη απο τοτε που ηταν φοιτητης ψαχνοντας να βρουμε αν ειναι απατεωνας. λες και οι εποχες ειναι παντα οι ιδιες και αυτα που βλεπουμε και λεμε δεν αλλαζουν. εκειιιιιι...τα ιδιααααα....μετα βγαινεις να πεις την αποψη σου και σε λενε συριζαιο. και αυτος που τον λενε συριζαιο το πιο πιθανο ειναι να πεταγε στις καλπες σαλαμι αερος μεχρι σημερα και απλα επειδη η φατσα του βαρουφακη δεν του προκαλει λυγισμα απτα γελια οπως η φατσα του σαμαρα η του βενιζελου βλεπει ενα φως στο τουνελ. ναι αυτουνου του λαϊκατζα τυπακου του φορουμιτη που σκεφτεται ετσι κι ετσι.
    Μην ξεχνάς το 3ο γράμμα...

δήθεν asimoulis's Avatar

Συριζαίος είναι ένα φιλαράκι που είναι συνασπισμός από το 2006. Οι όψιμοι που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα είναι συριζοφρουροί. Επίσης αυτοί τα τάξανε στο λαό και μάλιστα από την επαύριο των εκλογών δεν τα φαντάστηκε ο λαός. Την επόμενη φορά ας μην τάζουν πράγματα που δεν μπορούν αν δώσουν, τώρα μόνο σκληρή κριτική.

Quote Originally Posted by asimoulis View Post
    Επίσης αυτοί τα τάξανε στο λαό και μάλιστα από την επαύριο των εκλογών δεν τα φαντάστηκε ο λαός. Την επόμενη φορά ας μην τάζουν πράγματα που δεν μπορούν αν δώσουν, τώρα μόνο σκληρή κριτική.
    τι λεω πιο πανω ρε φιλε? γιατι να απλωσει καποιος χερι ενω εμαθε τις νεες εξελιξεις? γιατι να μην αφησει λιγο χρονο στον αλλον να αποδειξει τι μπορει να κανει?

δήθεν asimoulis's Avatar

Όσο χρόνο χρειάζεται. Η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία. Απλά θα παίζει κριτική. Ας είχαν φροντίσει να εξηγήσουν ότι τα οικονομικά είναι χάλια. Ας είχαν επιλέξει τον δύσκολο δρόμο αυτόν που διαπαιδαγωγεί το λαό. Στο χέρι τους ήταν.
    Last edited by asimoulis; 21-02-2015 at 22:49.

α επρεπε να εξηγησουν τα οικονομικα χαλια γιατι δεν ταξερε ο λαος. σωστα.
    μα καλα σοβαρολογουμε τωρα? δεν ειπανε λαμβανουμε μια χωρα μπουρδελο και θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε? αν μη τι αλλο ειναι οι πιο φειδωλοι σ'αυτα που λενε απο ολους εκει εξω.
    κι επισης κριτικη δεν επαιζε καθολου ως σημερα. ε οκ. εγω θυμαμαι απο νιανιαρο τον ελληναρα να κραζει τους παντες και τα παντα. ξερει δεν ξερει

δήθεν asimoulis's Avatar

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες, απλά θα ήταν πιο τίμιο να βλέπαμε αυτόν τον σύριζα ("οικονομικα χαλια" "θα δουμε τι μπορουμε να κανουμε" "φειδωλοι" "είναι ελληναράδικο να κραζεις τους παντες και τα παντα") όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αυτήν την ασυνέχεια θα τη βρει μπροστά του, θα την βρει από τον καμμένο θα τη βρεί από το εσωτερικό του θα την βρει από ψηφοφόρους του. Η κριτική από τη δική μου πλευρά γίνεται ώστε αυτό που βλέπουμε να αποτελέσει ένα μάθημα για κάθε μελλοντική κυβέρνηση αυτού του τόπου.