Με βάση τα όσα έχουν γίνει, από πραγματική τύχη δεν έχει υπάρξει νεκρός. Θέλω να πω, οι συνθήκες μια χαρά έχουν υπάρξει, μπορεί να μην ήταν εργαζόμενοι, ήταν μπάτσοι. Εμένα δεν μου κάνει διαφορά. Μια φορά να χεις δει έστω και video, αρκεί για να καταλάβεις τι εννοώ.
Επίσης, ποτέ δεν υπονόησα ότι ο σύριζα θα ανεχθεί τις "ανομίες", όμως θέλω να πιστεύω δε θα μοιράζει αδιακρίτως σπασμένα χέρια, πόδια και κόσμο στα νοσοκομεία και στα κρατητήρια. Όχι πως τρέφω καμιά εμπιστοσύνη, ΟΛΑ με βάση ό,τι έχει πει είναι αυτά, και εδώ θα μαστε να πράξουμε αναλόγως σε ό,τι κάνει (π.χ. με τι όρους διατηρεί ακόμα διμοιρίες στο βουνό).
Και κάτι τελευταίο. Ο αγώνας μεταξύ άλλων είναι συσχετίσεις και σχέσεις. Μεταξύ των αγωνιζομένων, μεταξύ των 2 πλευρών, μεταξύ των "αντιπάλων" (δεν έβρισκα καλύτερο). Αναλόγως πως διαμορφώνονται, προχωρά και η διαδικασία. ΕΑΝ δεν ήταν ο κόσμος που έδινε σχεδόν βδομάδα παρά βδομάδα το παρόν είτε με πορεία είτε χωρίς (που φυσικά έκανε κοιλιά, ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και έπειτα), τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα όσον αφορά το στάδιο των εργασίων και κανένας σύριζα δε θα έβγαινε να μιλήσει για έργο που δε θα γίνει ποτέ κλπ, κλπ. Και δε ξέρω εάν θα μπορούσαμε καν να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Για αυτό, λοιπόν, πιστεύω πως μόνο με συνέχιση των διαδικασιών του αγώνα (που δε νομίζω κανείς να φαντασιώνεται μονάχα ειρηνικές διαδηλώσεις και κατσαρόλες), ίσως υπάρχει μια ελπίδα το έργο να μη γίνει, να φύγουν οι όποιες εταιρίες και να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από μεταλλευτική ζώνη. Τώρα εάν ο σύριζα (και ο όποιος σύριζα) θέλει να πάει κόντρα σε αυτό, ας το κάνει και ας κριθεί από όσους είναι να κριθεί.
(τα παραπάνω έχουν ως μία από τις αφετηρίες τους τον προβληματισμό ότι ο σύριζα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες απέναντι στην εταιρία και αυτή να σηκωθεί να φύγει χωρίς να πάρει τα μαλλιοκέφαλά της, οπότε και δεν ξέρω μέχρι ποιο σημείο και αν θα κινηθούν αυτές οι διαδικασίες. Μακάρι να γίνει, ξαναλέω, αλλά ας κρατάμε χαμηλά τη μπάλα)