Στη μία και μοναδική πρότασή μου που αναφέρεται σε αυτό, κανένα κεντρικό επιχείρημα εναντίον του ΚΚΕ δεν υπήρξε ΙΚΟΝΟΚΛΑΣΤ. Άλλωστε ξεκαθάρισα από την εισαγωγική πρόταση ότι το ποστ μου ήταν σχετικά συγκεχυμένο και είχε άλλη αφετηρία, αλλά μοιραία κατέληξε αλλού. Όχι πάντως στο να θάψει το ΚΚΕ συγκεκριμένα. Το να προσωποποιείς επιθέσεις, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενα κάποιου, είναι μάλλον γνώρισμα του Κομματικού Σωλήνα. Το έχουμε συνηθίσει ορισμένοι.
Στο παραπάνω quote ο rat-poison λέει με αφοπλιστική ευγένεια ό,τι θα ήθελα να σου πω. Και πραγματικά, ούτε από αυτόν, ούτε από μένα γράφτηκε κάτι τόσο δυσνόητο, ώστε να καταφύγεις σε τέτοια ανούσια και σιχαμένη επίθεση. Δόξα και τιμή, ηλίθιε κομπλεξικέ, σε κάθε μεροκαματιάρη αγωνιζόμενο γονιό. Πόσο μυαλό θέλει για να το καταλάβεις αυτό;
Όσο για το τι χρωστάμε στο ΚΚΕ, αυτό είναι τα καντάρια ξύλου που έχουμε φάει στο δρόμο, οι συνεργασίες με τη ΝΔ το '89, το κάθε καταπνγιμένο κίνημα πολιτών, τα μεγαλύτερα κόκκινα σομπρέρο του πλανήτη και τώρα ακόμα, χρωστάμε τον Καμμένο στην κυβέρνηση, αφού το ΚΟΜΜΑ δε δέχεται να αναλάβει για πρώτη φορά διακυβέρνηση και να κάνει κάτι σε αυτή τη χώρα γαμωτημπαναγία.
Επίσης, όσο εσύ μιλάς για το ποιους κράτησε και στήριξε το ΚΚΕ στα χρόνια των αγώνων του, τόσο εγώ θα μιλώ για τα κουπόνια που αγοράζει ο σύντροφος Κρόκους και στηρίζει το ΚΚΕ ως ο καλύτερος χρηματοδότης του.
Κάτι τελευταίο. Το αναρχικό κίνημα δε χρωστάει ούτε την ταυτότητά του, ούτε τη δράση και τη ριζοσπαστικοποίησή του στο ΚΚΕ. Οι σημερινοί σαραντάρηδες είναι κατά πλειοψηφία στους δρόμους με αφορμή τις ίδιες μαθητικές καταλήψεις του '92, απ' όπου ξεπήδησε κι ο σημερινός πρωθυπουργός, μόνο που επέλεξαν εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον αγώνα τους και σου εξήγησε πολύ καλά ο rat-poison από που αυτή είναι θεμελιωμένη. Οι παλιότεροι αυτών (ο Νώντας, ο μακαρίτης ο Φούντας κτλ κτλ) ουδεμία επαφή δεν είχαν με ΚΚΕ και ΚΝΕ. Τουναντίον θα έλεγα. Και οι πιτσιρικάδες σήμερα είναι θρέμματα του '08. Αλλά, όπως είπα και πριν, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΚΚΕ, το καπέλωμα των πάντων.