Page 5 of 8 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 119

Thread: Αποτελέσματα εκλογών 25/1/2015

Χιογιοκάγια OniBocho's Avatar

Αυτό το ποστ αλλάχθηκε αρκετές φορές, γιατί άλλος ήταν ο αρχικός μου στόχος, αλλιώς παρασύρθηκα στη συνέχεια και εν τέλει από ένα αρχικό μικρό σχόλιο για τη δεκαετία του '80, κατέληξα σε έναν πιο γενικό σχολιασμό των προχθεσινών αποτελεσμάτων.

Χωρίς καμία διάθεση να δικαιολογήσω το ρημαδιό που προκλήθηκε, γνωρίζοντας ότι αυτό που θα γράψω μπορεί να επιφέρει μουντζοθύελλα, θέλω να εκφράσω κάτι υπέρ των απλών ανθρώπων που τις προηγούμενες δεκαετίες έκαναν αυτό που πίστευαν σωστό, ψηφίζοντας το προηγούμενο κόμμα της αλλαγής. Θέλω να το κάνω, γιατί βλέπω ότι 35 χρόνια μετά, είναι πολύ εύκολο για εμάς -αλλά και για νεαρότερους από εμάς, που επομένως δε ζούσαν καν σε εκείνη την περίοδο- να αναθεματίζουμε και να ισοπεδώνουμε τα τότε (κακώς; ) καμωμένα.

Σε συζήτηση με τον μπαμπά μου όσον αφορά στο ζήτημα της επιλογής ψήφου τότε, μου είχε πει κάτι που ακόμα και τώρα με συγκινεί, αν μπω στη διαδικασία να μπω στα παπούτσια του και να το κρίνω από τη σκοπιά του. "Ο Ανδρέας μου έδωσε τη δυνατότητα να κοιτάξω στα μάτια γονείς άλλων κοινωνικών τάξεων και να προσφέρω στα παιδιά μου τις ίδιες ευκαιρίες και πράγματα που ούτε φανταζόμουν".

Θέλω να πω λοιπόν ότι δεν ήταν όλοι οι ψηφοφόροι του πασοκ εκείνης της εποχής βολεμένοι, κολλητοί, στις κλαδικές και στους κομματικούς μηχανισμούς. Ήταν άνθρωποι που έχοντας ζήσει δικτατορία (και κάποιοι παλαιότεροι μέχρι κατοχή) είδαν το εισόδημά τους να ανεβαίνει, έζησαν τη δημιουργία του ΕΣΥ και που πίστεψαν ότι κάτι όντως αλλάζει στη χώρα που ζούσαν.

Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση ότι δεν υπήρξαν όλοι αυτοί οι παράγοντες που οδήγησαν τον κόσμο αυτό στη σημερινή του εξαθλίωση. Δεν υπαινίσσομαι ότι "ο Ανδρέας" δεν έφταιξε ή πως ό,τι έπραξε ήταν σωστό. Δε μπορώ να δικαιολογήσω Λαλιώτηδες, Άκηδες, Σημίτηδες, Βενιζέλους και σία. Το κακό που συνέβη στον κόσμο που ανήγαγε σε τρόπο ζωής το "κιτς", το "σκυλάδικο", τον "Κωστοπουλισμό" και την "ταπηροκρανίωση" είναι ανυπολόγιστο και προφανώς δεν είναι οικονομικής φύσεως. Το να έχει φτάσει σήμερα η κατάσταση όπου από τη μία οι μεν να παραμιλάνε για τη χαμένη τους μαρμίτα και οι εξυπνότεροι απ' αυτούς να έχουν παρεισφρύσει στο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσουν το φαγοπότι κι από την άλλη οι δε να μιλούν για "κατοχή της χώρας από κομμουνιστάς" ή ένα κομμάτι τους να μιλάει για τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ένα άτομο που οπλοφορούσε επί γερμανικής κατοχής στην κρήτη, ενώ ήταν τιμωρούμενη με θάνατο η οπλοφορία, που αργότερα πουλούσε στη μαύρη αγορά ψωμί και λάδι στην Αθήνα, που άνοιξε το δρόμο για τη χούντα και κατ' επέκταση την εισβολή στην κύπρο, που ως πρωθυπουργός δημιούργησε την απεργιακή βόμβα και πόσα ακόμα να πεις) ως τον πιο οραματιστή πρωθυπουργό που αν δεν διακόπτονταν με προδοσία η πολιτική του η χώρα θα ήτο σήμερα Ελβετία, είναι κατάντια και η πραγματική εικόνα του μεταλλαγμένου κοινωνικού ιστού.

Το γεγονός ότι μαζί αυτοί συγκέντρωσαν πάλι ένα ποσοστό που ξεπερνά το 40% (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ, ΠΟΤΑΜΙ) χωρίς να υπολογίζω όσους έκαναν στροφή προς ΣΥΡΙΖΑ, είναι πραγματικά ανησυχητικό, ακόμα και τώρα. Για το ΚΚΕ δεν έχω να πω κάτι. Σιχαμένοι μέχρι το τέλος των αιώνων. Ελάχιστος ο Κουτσούμπας, πολιτική αθλιότητα αυτό που προηγήθηκε αλλά και ακολούθησε τις εκλογές. Θέλουν να βρίσκονται εκεί που είναι και δεν τους νοιάζει καθόλου. Αρκεί να βγαίνει ο Ριζοσπάστης και να τραγουδάμε τον ύμνο του ΕΑΜ όταν πηγαίνουμε για ρετσίνες. Και να προστατεύουμε τη Βουλή φυσικά, όταν το πράγμα βράζει.

Στο φαινόμενο της ΧΑ, με καλύπτει πλήρως ο Σαμπρέλας. Κι άλλωστε, πέρα από το να ΜΗ γυρίζεις και το άλλο μάγουλο, τον φασισμό δεν το καταπολεμάς με τις δικές τους τακτικές.
    Last edited by OniBocho; 27-01-2015 at 14:29.
    "Why do they blame me for all their little failings? They use my name as if I spent my entire day sitting on their shoulders, forcing them to commit acts they would otherwise find repulsive. "The Devil made me do it." I have never made one of them do anything. Never. I need no souls. And how can anyone own a soul? No, they belong to themselves. They just hate to face up to it..." -

Lord Lucifer Morningstar

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Η ιστορία με το ΠΑΣΟΚ του 81-89 είναι μεγάλη, περίεργη και ιδιάζουσα.
    Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να μην θεωρήσω τον μεγαλύτερο λαοπλάνο όλων τον εποχών τον Α.ΠΑΠ , αλλά όσοι ζήσαμε αυτό που λέει ο ονιμπότσος είναι μεγάλη αλήθεια.
    Η ουσία είναι ότι ίσως μιλάμε για την μεγαλύτερη απάτη στην πολιτική ιστορία της χώρας , αλλά υπήρξαν άνθρωποι χωρίς στον ήλιο μοίρα (όπως οι γονείς μου) που ξαφνικά βρέθηκαν να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα, ακόμα και εκδρομές. Βρέθηκαν οι μη έχοντες να έχουν κάτι. Μην είστε τόσο κάφροι με τους 60+ που ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ , το να αλλάξει και να μάθουν τι έγινε στην πραγματικότητα είναι δική μας δουλειά.
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Senior Member

- Ναι, αλλά είναι παιδευμένος/μορφωμένος ο "διαβασμένος" φασίστας;

- Δεν κατάλαβα αν συμφώνησες, νομίζω πως ναι.

- Νομίζω, στην Ελλάδα, αυτό το ποσοστό δεν είναι μεγάλο. Για την ακρίβεια, μου φαίνεται ότι οι πραγματικά περιθωριοποιημένοι δεν είναι φασίστες, ενώ οι φασίστες είναι σε γενικές γραμμές κοινωνικότατοι, αν όχι δικτυωμένοι.

- Οπότε, ίσως είναι χρήσιμο να γίνει ένας διαχωρισμός στο ποιος είναι φασίστας με περικεφαλαία, ποιος περιθωριοποιημένος/απελπισμένος, ποιος λούμπεν και τι κάνει τον καθένα τέτοιον.

- Άρα, μάλλον μιλάμε για μια ασσυμετρία μεταξύ λόγων/πράξεων κι όχι για την κυριαρχία κάποιου λόγου που λειτουργεί ως (μερική) αιτία της κυρχιαρχίας μια συγκεκριμένης πρακτικής.

- Agreed.

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz MoRmEnGiL's Avatar

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post
    Quote Originally Posted by Aleister View Post
    , και (για να ειμαι και ο πρωτος που θα δειξει τον ελεφαντα στο δωματιο) το αχρειαστο, πουθεναδικο, το κομμα-κομπαρσος, ΚΚΕ που βρεθηκαν ανθρωποι να το ξαναβαλουν στη Βουλη...
    Θα σου απαντήσω μια και μόνο φορά σοβαρά.
    Την συνέπεια στις ιδέες και την στάση τους στην πολιτική δεν τους έχει κανένα. Μπορεί να πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που αγωνίζονται, αλλά όταν είναι να βγουν στον δρόμο , βγαίνουν. Μην αρχίσουμε για τα περί κνατ και τι έχουν κάνει, απλά απαντάω γιατί θα μπορούσε να το ψηφίσει κάποιος που δεν είναι εγγεγραμμένος στο κόμμα.

Οπότε σε προκαλώ ποιο άλλο κόμμα έχει δείξει στην δρόμο την δύναμή του.
    Nai re man, alla auta mporei na ta kanei kai xwris na einai komma. Dhladh ws politikh parousia sth boulh kai ws diekdhkhtes enos alfa logou ekei mesa apotygxanoun plhrws. Pantelhs eleipsh dia8eshs synergasias me thn aristera. Auto egw den to katalabainw. Eipame exoume kapoia ideals, alla ti kanoume gia na ta pragmatopoihsoume? Apexoume apo ta panta se politiko epipedo?

My morning sun is the drug that brings me near
    To the childhood I lost, replaced by fear

αναρωτιέμαι ΑΝ διαβάζει κανείς τι γράφω ή απλά απαντάει.
    Αγάπη η ερώτηση είναι γιατί να ψηφίζει κάποιος που δεν είναι στο κόμμα, ΚΚΕ.

Senior Member Shirime's Avatar

Quote Originally Posted by Aleister View Post
    Κουβεντα κανουμε φιλε Κνιτη, αν περνουσε απ'το χερι μου δεν θα ηθελα να μπει κανεις τους στη βουλη, αλλα να διασπαστει η χωρα (εστω προσωρινα) σε μικρες αυτοδιοικουμενες περιφερειες και να περνουσαν ολες σε ενα πολιτευμα αμεσης δημοκρατιας.
    Quote Originally Posted by Shirime View Post
    Αχ, μακάρι να 'χαμε πόλεις κράτη να ησύχαζε ο Aleister
    ^με συγχωρείς το διόρθωσα

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz MoRmEnGiL's Avatar

Akribws se auto anaferomai. Den katalaba pou mplexthkame? Kalou kakou pare ena omws giati mporei na exasa kati kai na fainomai e3airetika hli8ios

My morning sun is the drug that brings me near
    To the childhood I lost, replaced by fear

ɐuıɥɔ uı ǝpɐɯ ɯɐ ı.... tsonos's Avatar

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

Η ιστορία με το ΠΑΣΟΚ του 81-89 είναι μεγάλη, περίεργη και ιδιάζουσα.
    Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να μην θεωρήσω τον μεγαλύτερο λαοπλάνο όλων τον εποχών τον Α.ΠΑΠ , αλλά όσοι ζήσαμε αυτό που λέει ο ονιμπότσος είναι μεγάλη αλήθεια.
    Η ουσία είναι ότι ίσως μιλάμε για την μεγαλύτερη απάτη στην πολιτική ιστορία της χώρας , αλλά υπήρξαν άνθρωποι χωρίς στον ήλιο μοίρα (όπως οι γονείς μου) που ξαφνικά βρέθηκαν να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και φάρμακα, ακόμα και εκδρομές. Βρέθηκαν οι μη έχοντες να έχουν κάτι. Μην είστε τόσο κάφροι με τους 60+ που ψηφίζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ , το να αλλάξει και να μάθουν τι έγινε στην πραγματικότητα είναι δική μας δουλειά.
    επιβεβαιώνω κ εγώ. εκεί που μέναμε σε πλίνθινο σπίτι με ξυλόσομπα κ ο πατέρας μου αναγκάζονταν να κάνει φροντιστήρια και να δουλεύει χωράφι με τους παππούδες για να συμπληρώσουμε τα απαραίτητα, γίναμε άνθρωποι με ασφάλιση, με πρόσβαση στην παιδεία, με κανονικό σπίτι.
    και μέσα σε πέντε χρόνια κατάφεραν να με γυρίσουν στο ίδιο πλίνθινο σπίτι, το οποίο έχει πια λέβητα, αλλά μέχρι πέρσυ δεν είχε πετρέλαιο και να κάνω αγροτικές εργασίες για να συμπληρώσω τον επιούσιο και τα ξύλα για τη σόμπα...
    τελικά, ότι δεν κατάφερε η αριστερά μέσα σε 100 χρόνια στην ελλάδα (και γενικά στην ευρώπη), το κατάφερε η μέρκελ, η τρόικα και το δντ σε 5 χρόνια. ριζοσπαστικοποίησε (επιτέλους) ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που είχε τα κότσια να αγνοήσει την τρομοκρατία και να ποντάρει σε μια διαφορετική (?) προσέγγιση των πραγμάτων. γιατί μη γελιόμαστε, η συντριπτική πλειοψηφία που ψήφισε συριζα δεν είναι αριστεροί ούτε καν ιδεολόγοι, απλά έφτασαν στο σημείο όπου θεώρησαν ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν. πολύ σύντομα θα δούμε πού θα καταλήξει η όλη φάση.
    Rock or Nothing

Quote Originally Posted by MoRmEnGiL View Post
    Akribws se auto anaferomai. Den katalaba pou mplexthkame? Kalou kakou pare ena omws giati mporei na exasa kati kai na fainomai e3airetika hli8ios
    ε δεν κατάλαβα <3

lcsgp FIXXXER's Avatar

Αριστεριζουσα κυβερνηση στην Ελλαδα φερνει τοσο ριζοσπαστικες αλλαγες που μεχρι κι ο Ονιμποτσο μαζευει πινκς

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Αριστεριζουσα κυβερνηση στην Ελλαδα φερνει τοσο ριζοσπαστικες αλλαγες που μεχρι κι ο Ονιμποτσο μαζευει πινκς

Mujahideen Taliban's Avatar

Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Εμενα με συγκινησε ο ονιμποτσος
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Ποιος με μουτζώνει γαμώ την πουτάνα μου; Μόνο εγώ εξοργίζομαι που ακόμα και σε αυτή τη συγκυρία κάποιοι το παίζουν ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ;

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Επίσης, ένα εξαιρετικό άρθρο με τίτλο "Μα είναι όλοι ναζιστές;", που καταπιάνεται με το θέμα της ΧΑ που συζητάτε: http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/m...-oloi-nazistes