Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Gone Girl (2014)

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

Default Gone Girl (2014)

http://www.imdb.com/title/tt2267998

κανείς δεν το είδε ακόμη αυτό? εμένα μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. οκ, είναι καλογυρισμένο, παραγωγή, σκηνοθεσία, ερμηνείες όλα κομπλέ και βλέπεται άνετα παρόλη τη μεγάλη διάρκεια. για εμπορικό θρίλερ είναι πολύ καλό.
    ως εκεί όμως. ίσως να φταίει ότι ήμουν ψιλιασμένος για μεγάλες ανατροπές, λίγο τα σκηνοθετικά κόλπα να δείξω στο θεατή ό,τι θέλω να δει ως εκείνη τη στιγμή... κάπου την έβγαλα έγκαιρα την άκρη.
    Last edited by Kaserinos; 21-11-2016 at 15:14.
    Rock or Nothing

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Κι εγώ χθες το είδα με το που έσκασε το BRrip. Όπως τα λες, άρτιο εκτελεστικά και κρατάει τον θεατή με τις ανατροπές, αλλά την υπέρβαση δεν την είδα πουθενά. Όχι κακό, αλλά κρατάτε μικρό καλάθι εν ολίγοις.

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

Το είδα κι εγώ στο σινεμά πριν λίγες μέρες.
    Έξυπνο σενάριο, καλές ερμηνείες (ντάξει, εκτός του Μπεν Άφλεκ λολ) και μια ταινία που χτίζει χτίζει χτίζει, αλλά τελικά περνάει από κάτω.

Επίσης, μάλλον με κατέστρεψε το ότι δεν έχω δει άλλη δουλειά του Νιλ Πάτρικ Χάρις μετά το ΗΙΜΥΜ. Ο τύπος στην ταινία γαμάει αλλά συνέχεια περίμενα να σκάσει ένα "Challenge Accepted!" fml.

Senior Member Shirime's Avatar

Ταινία-εμετός

ρινς antimusic's Avatar

βασικά είναι τέλειο.
    Talking monkey, yeah, yeah. Came here from the future. Ugly sucker, only says "ficus".

Senior Member freak brother's Avatar

βλεποταν ευχαριστα , αλλα οχι τπτ το τρομερο..
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Carlos the Dwarf Kelldorain's Avatar

Απ' τις καλύτερες του Φίντσερ, πλησιάζει επίπεδα καλών ταινιών του Verhoeven.

Quote Originally Posted by Shirime View Post
    Ταινία-εμετός
    Γιατί;

Mazikeen Krux's Avatar

το ειδα στο σινεμα (γιατι ειμαστε και φανς τζιλιαν φλυν)

μου αρεσε μεχρι και ο αφλεκ.

ροζαμουντ σε αγαπω.
    I'll bury you in your god's fucked garden

Quote Originally Posted by Kelldorain View Post
    Γιατί;
    Επειδή καταφέρνει να είναι τόσο μισογύνικη και μισανδρική μαζί. Αντίθετα οι ταινίες του βερχόφεν ας πούμε που ανέφερες (χωρίς να είμαι κανάς φαν) είναι τόσο pulp και κυνικές που οι μοιραίες γυναίκες του φαίνονται σαν σάτιρα. Μόνο το πρώτο μισό του Gone Girl μου κράταγε κάπως το ενδιαφέρον κι αυτό επειδή διασκέδαζα με την μπαναλιτέ της φτηνής πλοκής σε συνδυασμό με το καλό στήσιμο.

edit: και τι 2μιση ώρες ρε.....
    Last edited by Shirime; 22-12-2014 at 16:09.

Αν είναι μισογύνικη και μισανδρική ταυτόχρονα δεν αυτοακυρώνεται? ;p Δεν είναι ακριβώς μισογύνικη, δεδομένου ότι δεχόμαστε ότι οι χαρακτήρες είναι αυτό που είναι για το λόγο που είναι και το αφήνουμε εκεί. Αυτό το quote κάτω δηλαδή θα μπορούσε να προβληματίσει, αλλά πες ότι "οκ, γιατί να μη δείξουμε και την σπάνια περίπτωση".

Writing in The Guardian on October 6, 2014, Joan Smith criticized what she saw as the film's "recycling of rape myths", citing research released in 2013 which found that false allegations of rape in the UK were extremely rare.[67] She wrote: "The characters live in a parallel universe where the immediate reaction to a woman who says she’s been assaulted is one of chivalrous concern. Tell that to all the victims, here and in the US, who have had their claims dismissed by sceptical police officers
    Αλλά έχει επίσης και αυτή τη χροιά "μας κηνυγάνε εμάς τους άντρες" και "οι γυναίκες εκμεταλλεύονται την αδυναμία τους" περισσότερο στις λεπτομέρειες κάποιων σκηνών. Η χροιά αυτή μπορεί να είναι κυρίως του Φίσερ επειδή η σεναριογράφος είναι γυναίκα (χωρίς και σημαίνει απαραίτητα και τόσα αυτό!). Πέρα από αυτό και γενικότερα ψιλομπλιαχ σα ταινία παρά τις χίλιες ανατροπές και τα κλασικά λοιπά, στον κινηματογράφο την είδα και βασικά απλά περίμενα να τελειώσει.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Carlos the Dwarf Kelldorain's Avatar

Quote Originally Posted by Shirime View Post
    Quote Originally Posted by Kelldorain View Post
    Γιατί;
    Επειδή καταφέρνει να είναι τόσο μισογύνικη και μισανδρική μαζί. Αντίθετα οι ταινίες του βερχόφεν ας πούμε που ανέφερες (χωρίς να είμαι κανάς φαν) είναι τόσο pulp και κυνικές που οι μοιραίες γυναίκες του φαίνονται σαν σάτιρα.
    Spoiler
    Η ταινία (για το βιβλίο δεν έχω ιδέα) είναι σάτιρα -και μάλιστα αρκετά αστεία- ακριβώς του τύπου άντρα που θεωρεί τις γυναίκες "τρελές" σαν την Amy. Απ' την πρώτη σκηνή φαίνεται αυτό που ο Άφλεκ κρατάει το επιτραπέζιο Mastermind και ακόμα περισσότερο μετά το twist: ο Άφλεκ είναι μεν αθώος για τον φόνο της, αλλά ταυτόχρονα περιγράφεται αρκετές φορές σαν μέτριος/βαρετός, ακριβώς ο λευκός, στρέητ όμορφος άντρας που λόγω αυτών δεν έχει κανένα πρόβλημα στη ζωή του. Όλες οι γυναίκες τον γουστάρουν ακόμα κι όταν είναι θλιμμένος και μπορεί να προσλάβει τον καλύτερο δικηγόρο. Πηδάει την 20χρονη μαθήτρια και ζει στο μπαρ που αγόρασε με τα χρήματα της γυναίκας του, είναι όλα τα κλισέ μαζεμένα. Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή, πανέξυπνα παρουσιάζεται σαν να ζει σε ένα κόσμο που οι γυναίκες έχουν την εξουσία (η ντετέκτιβ της υπόθεσης δεν αμφισβητείται από κανέναν, οι γυναίκες ρεπόρτερ επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ακόμα σημαντικότερα κατηγορίες ενδοοικογενειακής βίας δεν περνάνε από χίλια κύματα) και φαίνεται να εκνευρίζεται απ'αυτό.

Την ίδια στιγμή η Amy ζει σαφώς μια πιο ενδιαφέρουσα ζωή, σκοτώνει τον NPH (ο οποίος εμφανίζεται σαν το κλισέ του white knight αλλά τελικά συμβολίζει το είδος του "μετριοπαθή" σεξιστή που θα κρατάει τη γυναίκα με το ζόρι στο σπίτι, θα ελέγχει τις κινήσεις της και θα την παρομοιάζει με έπαθλα) σε σκηνή ορισμό του camp και η επιστροφή της στον Άφλεκ δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου είδους αγάπης όπως θα γινόταν στα διάφορα rom coms.

Ο όποιος μισανδρισμός προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου, αρκετά πατριαρχικά/σεξιστικά μανιφέστα κυκλοφορούν στο hollywood (see: Interstellar) για να πρέπει για κάποιο λόγο να κρατάμε ίσες αποστάσεις.
    Last edited by Kelldorain; 22-12-2014 at 16:47.

Wishful thinking...

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

ο φίντσερ είναι απλά ο καλύτερος σκηνοθέτης της εποχής, κατάφερε να κάνει να περάσω πολύ ωραία βλέποντας μια ταινία όπου ο συγγραφέας είχε ξεχάσει να γράψει το τέλος. λίγες φορές έχω τσαντιστεί τόσο με την έλλειψη κάθαρσης.

επίσης μην είστε haters, μια χαρά είναι ο άφλεκ (καλύτερα φυσικά να σκηνοθετήσει ταινία με τον αδερφό του πάλι).

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

ήθελα να γράψω κ γι'αυτό αλλά θεωρώ ότι πρέπει να μπει σε spoiler το παραπάνω γεγονός
    Spoiler
    η έλλειψη κάθαρσης την ανέβασε ένα επίπεδο στα μάτια μου. δε θα άντεχα ένα αποτυχημένο τέλος σε μια ταινία κατά την οποία ακροβατούσα ανάμεσα στο πολύ καλή και το "μεχ"
    Rock or Nothing

Mujahideen Taliban's Avatar

Κι εμενα με εκνευρισε το τελος.

Spoiler
    Βασικα ηταν σαν να ειχε αλλα 10 λεπτα ταινια που δε παιχτηκαν ποτε.
    Last edited by Taliban; 22-12-2014 at 18:43.
    "Καλό ταξίδι Ντέζο... Μπορεί πλέον να έγινες "Τέζος" αλλά η εκδίκηση είναι κοντά... Τον ξέρω τον πούστη που σου προσέφερε φόλα... Ούτε πινακίδες δεν έχει στα κωλάμαξά του... Και έχει και κληρονόμες δυο αγελάδες κόρες... Θα μου το πληρώσει.. Να μου φιλήσεις τη μαμά Ντέζη και το φίλο Αρμάν..."