Results 1 to 15 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Φιλελεκές Λεκές's Avatar

@ikonoklast, εννοώ πως αυτά περί σωφρονιστικού χαρακτήρα των φυλακών είναι το συμπέρασμα, εγώ ρωτάω πως έφτασες εκεί. Ποιες είναι οι παραδοχές σου, τι προηγείται κτλ.

Quote Originally Posted by KoiliaSamprela View Post
    Λεκέ ώρες ώρες σπας αρχίδια για να σπας, τι θα πει
    Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση απόρριψης φυλακών υψίστης ασφαλείας.
    Μετά θα ρωτήσεις
    Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση της θανατικής ποινής.
    Καλό το πνεύμα αντιλογίας, καλές και οι ενστάσεις για να σκεφτούμε και λίγο διαφορετικά αλλά ξαναδιάβασε τι λες.
    Θέλω να πιστεύω πως αυτά που γράφω έχουν αξία και είναι κρίμα να θεωρείς πως σπάω αρχίδια απλά για να σπάω. Υποτιμά τις σκέψεις μου και την προσπάθεια να τις μεταδώσω αυτό το πράγμα.

Σε κάθε περίπτωση, το βαθύτερο νόημα εδώ είναι πως έχουμε γεμίσει τρελούς που δεν διαπραγματεύονται τίποτα επειδή 'ξέρουν'. Ίσως μερικά πράγματα να είναι μη-διαπραγματεύσιμα (βέβαια κι εδώ καλό θα ήταν ένα επιχείρημα για να δείξουμε ποια) τελικά. Κανένας κοινωνικός θεσμός όμως -καλή ώρα το σωφρονιστικό σύστημα - δεν πιστεύω πως εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Αν θέλουμε να είμαστε καλύτεροι απ' τους τρελούς, καλό θα ήταν να είχαμε να πούμε και δυο πραγματάκια παραπάνω.

Αν και βρίσκω την αναλογία με την κουβέντα περί θανατικής ποινής αποπροσανατολιστική, δεν νομίζω πως πρέπει να δικαιολογηθώ αφού ό,τι έγραψα πιο πάνω ισχύει κ εδώ. Θέλω να καταλαβαίνω γιατί η θανατική ποινή είναι προβληματικός θεσμός. Δεν μου αρκεί απλά να το ξέρω. Διότι πολύ απλά κάποιος θα πει πως κάποιοι ξέρουν πως δεν είναι προβληματικός θεσμός. Αλλά δε χρειάζεται να ξεφύγουμε τόσο στην παρούσα συζήτηση.
    Last edited by Λεκές; 04-12-2014 at 14:45.