Quote Originally Posted by Drumsick View Post
Όσοι έχετε ζήσει/ζείτε Αγγλία, δε φάγατε τρελή ήττα με το θέμα του καιρού? Ακούω πως συνηθίζεται, αλλά δεν πείθομαι (είμαι αδιανόητα κρυουλιάρα, φάση με ζορίζει ο ελληνικός χειμώνας, και με την παραμικρή συννεφιά πέφτω σε κατάθλιψη). Επίσης, ποιες πόλεις εκτός Λονδίνου και Μπράιτον που αναφέρατε, θα συστήνατε? Τέλος, αν θεωρήσουμε πως με έναν μισθό 800ευ καθαρά στην Αθήνα ζεις οκ (βγαίνουν τα έξοδα, βγαίνει η διασκέδαση, χωρίς τρελές πολυτέλειες όμως), ποιος είναι ένας αντίστοιχος μισθός με τον οποίο μπορεί να την παλέψει κανείς στην Αγγλία? Καταλαβαίνω πως εξαρτάται πολύ από την περιοχή, οπότε πείτε με βάση τις περιοχές που ξέρετε.

Και μια τελείως υποκειμενική/φιλοσοφική ερώτηση: Είναι προτιμότερο να κάνεις μια δουλειά που σε ενδιαφέρει αρκετά, σε μέρος που δε την παλεύεις μια, ή να κάνεις μια δουλειά που δε την αντέχεις, σε μέρος που σου αρέσει, έχει ωραίο κλίμα κτλ?
4 χρόνια σε δουλειά που δεν την παλευεις με αφεντικό έλληνα, απλά για να βγαίνουν τα έξοδα και να βελτιώσω την κατάστασή μου μέχρι να είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα - στο κενό - προκειμένου να βελτιώσω την θέση μου, σε μέρος με σκατά καιρό συνήθως..Ο καιρός δεν με εχει απασχολήσει τόσο πολύ όσο έχει απασχολήσει τους περισσότερους μη δανούς γνωστούς μου, ειδικά νοτιοευρωπαίους. Και παράτησα δουλεία στην ελλάδα στο αντικείμενο των σπουδών μου που γούσταρα, που πλήρωνε όποτε να ναι. Το ερώτημα που θέτεις έχει να κάνει και αμα το βλέπεις μακροχρόνια ή βραχυχρόνια. Έτσι όπως το περιγράφεις, μου φαίνεται για βραχυχρόνια φάση. Η δουλειά δεν είναι το μόνο κομμάτι της ζωής, ούτε ο καιρός. Επίσης, μπορείς να πεις ότι ξεκινάς με κάτι σκατά με σκοπό να εκμεταλλευτείς τις ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ή τις ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ που θα σου παρουσιαστούν στην χώρα χ. Δεν πρόκειται να μείνεις και μια ζωή σε μια δουλειά κατα πάσα πιθανότητα..εννοώ στον ίδιο εργοδότη. Αν το δεις λοιπόν μακροχρόνια το να κάνεις μια σκατά δουλειά σε ένα γαμάτο μέρος που δεν σου δίνει προοπτικές για κάτι καλύτερο, φαντάζει χειρότερο απ΄το να έχεις μια καλή δουλειά σε ένα σκατά μέρος που μπορεί να σε οδηγήσει κάποια στιγμή σε ένα καλύτερο μέρος...Αλλά αμα είσαι κρυουλιάρα κλπ άραξε ελλάδα ή πήγαινε κοίτα μόνο ζεστές χώρες για να μην ακούμε την γκρίνια σου μετά. Σιγά τον χειμώνα δηλαδή στην Νότια ηπειρωτική Ελλάδα.