Καλα δε στο ειπα για να συγκλονιστεις. Αν εσυ εχεις γραμμενη την αποψη μου μια φορα, να δεις εγω ποσο γραμμενη εχω την αποψη ενος χιψτερ που πριν δει την ταινια ειχε αποφασισει οτι θα ειναι σκατα και πως θα γραψει σεντονι για να την κραζει!
1. Σε ποιους αναφερεσαι για το The Dark Knight Rises? Κανεις δεν ειπε οτι ειναι ρεαλιστικη, αλλωστε προκειται για μια ταινια που ενας τυπος εχει βαλει βομβες σε 200 σημεια της υποδομης του Μανχαταν και καταστρεφει ενα γηπεδο φουτμπολ για να αποδειξει "κατι", ενω μετα εχουμε να κανουμε με μια πυρηνικη βομβα που εχει ΑΚΡΙΒΩΣ εξι μηνες αντιστροφη μετρηση. Δεν ειναι ξερω γω η πιο αληθοφανης ταινια. Ισα ισα που οσοι τη γουσταραμε, το καναμε γιατι εχει μια σκοτεινη αισθητικη, η οποια ειτε σου αρεσει ειτε οχι, ειναι κομιξαδικη αισθητικη, κι ας προσπαθησε λιγο ο Νολαν να της την αφαιρεσει.
2. Ποιο Μαν Οφ Στηλ μωρε, πρωτον αυτη η ταινια εχει φαει απιστευτο κραξιμο, δευτερον ο Νολαν δεν ειχε και κανεναν ενεργο ρολο, τριτον μιλας για μια ταινια στην οποια το πρωτο μισαωρο ειναι στον γαμημενο πλανητη Κρυπτον και δειχνει διαστημοπλοια, τερατα και σουπερ οπλα, ενω στο τελος της ταινιας καταστρεφεται η μιση Μετροπολις απο ενα καυγαδακι μεταξυ εξωγηινων. Φοβερος ρεαλισμος ρε πουστη μου.
3. Ζουμε σε μια anti-hero era στην οποια εδω και πολλα χρονια η Μαρβελ βγαζει περιπου 4 ταινιες το χρονο με σουπερ ηρωες και το ενα πραγμα που εχουν σε μεγαλο βαθμο ολες αυτες οι ταινιες ειναι στυγνη επιδειξη των σουπερ ικανοτητων τους, ενω μεσα στα επομενα 10 χρονια θα κυκλοφορησουν περιπου 45 ταινιες απο Marvel και DC οι οποιες θα ειναι βασισμενες σε σουπερ ηρωες.
4. Ζουμε σε μια εποχη που ολα πρεπει να εξηγουνται στο σεναριο και ετσι χανουμε τις καλες ιστοριες. Αρα δηλαδη μια ταινια με σεναριο που δεν εξηγει τιποτα και καποια πραγματα δε βγαζουν καν νοημα ειναι μια καλη ταινια.
5. Το Star Trek: Into Darkness ειναι μια αντικειμενικα πολυ καλη ταινια, ειδικα αν δεν εισαι φανατικος Τρεκκι. Οι οποιοι Τρεκκιζ δικαιουνται να ενοχληθουν λιγο απο την αλλαγη υφους της ταινιας, εσυ γιατι τοσος εμετος?
6. Φυσικα ολα αυτα τα παραπανω δεν αφορουν το Ιντερστελλαρ, αλλα ειναι γραμμενα στο τοπικ για το Ιντερστελλαρ. Γιατι ολοι μας αλλωσε οταν ξυπνησαμε, θελαμε να διαβασουμε κραξιμο για το Νολαν, το Μαν Οφ Στηλ, το Σταρκ Τρεκ και το Νταρκ Ναητ Ραηζης, αλλα και οτιδηποτε αλλο μπορει να γουσταρει αρκετος κοσμος, απο καποιον που ευτυχως μας θυμιζει οτι ολα αυτα δεν αφορουν το Ιντερστελλαρ. Σε θρεντ για το Ιντερστελλαρ.
Μην απορεις μετα που σου χαριζουν ολοι αρκουδακια μανιωδως!