Θα είμαι δριμύς στο post μου. Σας προειδοποιώ.
Είμαι βέβαιος ότι ο λατρείας ο Freak άνοιξε με καλή πρόθεση (και διάθεση) το παρόν thread. Θεωρώ όμως ότι ενδόμυχα προσδοκά να βγει ένα συμπέρασμα πως το «ΧΕΒΙ μεταλ» είναι τελειωμένη υπόθεση απ' το '90 (μην πω απ' το '88 ), και άρα καλώς κάνει και δεν ασχολείται ο ίδιος συστηματικά πια με αυτό το είδος.
Η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος (ιδίως άνθρωποι 30+, κατασταλαγμένοι» σε πολλά θέματα, που δεν είναι [πια] χεβυμεταλλάδες - δεν στηρίζουν δηλαδή το heavy metal με κανέναν τρόπο, ούτε καν με views στο yt) συχνότατα δεν λογαριάζουν καν το hm ως υπαρκτό και ενεργό είδος μουσικής, στην καλύτερη περίπτωση να διατηρούν την πεποίθηση ότι είναι μια μουσική που έχει 4-5 χρόνια ζωής ακόμα μπροστά της. Η εδώ και σχεδόν μιάμιση δεκαετία κατάσταση που επικρατεί στο hm το έχει καταστήσει ιδιαίτερα uncool στα μάτια των περισσότερων ακροατών. Δημοσιογραφίσκοι με προκάτ reviews και απόψεις, τραγικά κολλημένοι μεταλλάδες, προκάτ μουσικές παραγωγές, τραγελαφικά τεκταινόμενα από τη ζωή των ίδιων των μουσικών, εταιρείες που έχουν κάνει το κιτσαριό και την κακογουστιά σημαία, όλα μαζί τα προαναφερθέντα προσπαθούν σκληρά να απαξιώσουν πλήρως το είδος «από τα μέσα».
Πιστεύω πραγματικά ότι ο μέσος σημερινός ακροατής/τρια θα αντέξει για περισσότερη ώρα ένα τελείως μέτριο/κακό post metal/occult doom/stoner/fem fronted punk/blackened crust album παρά τον νέο δίσκο των Accept ή των Riot. Δεν υπάρχει αυτή η μουσική στον χαρτή γι' αυτόν/τήν. Ή μάλλον υπάρχει: για να κάνει μεθυσμένο headbanging + air guitar σε μια έξοδο υπό τους ήχους του Aces High ή του Creeping Death.
Το heavy metal πολύς κόσμος το θέλει νεκρό καλλιτεχνικά, ώστε να του είναι μια χαρτογραφημένη (= γνωστή) περιοχή και να μπορεί, συνεπώς, να συμφωνήσει με τον κολλητό του στον καφέ ότι ο καλύτερος hm δίσκος είναι αδιαμφισβήτητα το Number of the Beast ή το Master of Puppets. Δύο δηλαδή από τους τριάντα-σαράντα που άκουσε ποτέ στη ζωή του (και συνεχίζει σπανίως να ακούει).
Δεν θεωρώ το παρόν thread χώρο όπου πραγματικά θα γίνει συζήτηση για τους (όποιους) καλούς δίσκους των '00's ή 10's, γι' αυτό λοιπόν δεν συμπεριλαμβάνω και τους αγαπημένους μου πρόσφατους δίσκους.![]()