Το 'χεις κουράσει ολίγον ρε μαν...

Στα γρήγορα κάποια...

Τι θα πει ευτυχία; Να ζεις όλες τις δυστυχίες. (Κ.)
Απ' το ποίημα "Η ευτυχία μου": ...από τότε που ένας άνεμος μου εναντιώθηκε σαλπάρω με όλους τους ανέμους. (Ν.)

Για ν' ανέβεις στον ουρανό πρέπει να πάρεις φόρα απ' τον πάτο της κόλασης (Κ.)
Μπας και βρίσκεται στον πάτο της Κόλασης, Κύριε, η πόρτα του Παραδείσου; (Κ.)
Αγαπώ αυτούς που δεν ξέρουν να ζουν παρά μόνο σαν καταβάτες, επειδή είναι οι υπερβάτες (Ν.)
Όπου κι αν βρίσκεσαι, σκάβε βαθιά. Κάτω είναι η πηγή. Άσε τους σκοταδιστές να φωνάζουν πως «κάτω είναι η κόλαση». (Ν.)

Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ… (Κ.)
Τι λέει η συνείδησή σου; Πρέπει να γίνεις αυτός που είσαι. (Ν.)

Επίσης, του Κ.:
Ένας δρόμος, ένας μονάχα οδηγάει στο Θεό, ο ανήφορος.
Αλάτι ο θάνατος και τη ζωή πολύ τη νοστιμίζει.
Νίκησε το στερνό, τον πιο μεγάλο πειρασμό, την ελπίδα. Τούτο είναι το τρίτο χρέος.
κ.α....

Αυτά, όπως κι άλλα, είναι Νιτσεϊκά εντελώς... Τα ξες, διαβασμένο παιδί είσαι. Τέτοια συναντάει κάποιος συνέχεια στον Κ...

Ο διάολος μπορεί και μπαίνει μονάχα στην Κόλαση, ο άγγελος μπορεί και μπαίνει μονάχα στην Παράδεισο. Ο άνθρωπος όπου θέλει! (Κ.)
Πέρα απ' το καλό και το κακό;

Ασχετα με το συγγραφικό... Άλλο που δεν ήξερα και πέτυχα τώρα είναι ότι το 1936 αρνήθηκε να υπογράψει από κοινού με άλλους διανοούμενους την καταδίκη της ιταλικής εισβολής στην Αβυσσηνία... Όπως, επίσης, ότι είχε δηλώσει: "ο Κομμουνισμός είναι πνευματική ψώρα". Δεν είχε άδικο, αλλά μετά χαιρέτιζε τον απελευθερωτή σοβιετικό στρατό στην Ουγγαρία...

Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λεύτερος. (Κ.)
Ερωτήσαντος δε τινός, τις αυτώ όρος ευδαιμονίας είναι δοκεί, μόνον ευδαίμονα, έφη, τον ελεύθερον, εκείνου δε φήσαντος πολλούς ελευθέρους είναι, αλλ' εκείνον νομίζω τον μήτε ελπίζοντα τι μήτε δεδιότα... (Δ.).