Οι αναφορές μου στο mic κλπ εξήγησα γιατί έγιναν, όχι γιατί συμφωνώ με ό,τι γράφει πλήρως αλλά για την αντίστροφη πορεία από/προς το σκληρό ήχο και πώς αυτή επηρεάζει το πώς βλέπει κάποιος αυτό το πάντρεμα διαφορετικών έως πρόσφατα μουσικών επιρροών. Δηλ. εμένα μου είναι πλήρως αδιάφορο το αν έχουν τηρηθεί οι παραδόσεις/προδιαγραφές που αναφέρει ο shirime ενός cult είδους, που ενώνεται με είδη πιο κοντά στα δικά μου ακούσματα (shoegaze/post whatever). Αν μιλούσαμε για άλλου είδους crossover, ξέρω γω σε ένα γκαράζ να χώσει κάποιος επικά μέταλ φωνητικά (χεχ), ίσως βρισκόμουν σε αντίθετη θέση, θα μου ξυνιζε λογικά. Παρεμπιπτόντως όταν οι Last Drive άφησαν πίσω τους το καθαρό garage/rock'n'roll των 2 πρώτων δίσκων για το πιο high energy του Blood Nirvana, ανάλογο ξύνισμα δημιούργησαν σε διάφορους κύκλους (μερικοί εκ των οποίων γράφουν στο mic, lol). Για αυτό φαντάζομαι λοιπόν, σε αυτόν τον Τύπο, θα διαβάσουμε για αυτές τις μπάντες που παντρεύουν το μέταλ με πιο "ποπ" πράγματα (και οι 4 μπάντες που ανέφερες φθόγγον, μνημονεύονται πολύ θετικά στο πιτσφορκ που τσέκαρα στα γρήγορα) αλλά όχι για πιο κλασσικές μεταλ μπάντες. Είναι διαφορετική η αφετηρία αυτού του Τύπου. Πρόσθεσε και το hype στην εξίσωση και φτάνουμε στις υπερβολές των Deafheaven, αλλά αυτό δεν θα πρεπε να αφαιρεί από την αξία του δίσκου.
Πείτε κάτι άλλο. Πώς εξηγείται αυτό το συγκεκριμένο πάντρεμα black metal με shoegaze; Δηλαδή πηγαίνοντας πίσω στην παράδοση του μπλακ, πού θα μπορούσε κάποιος να εντοπίσει σημεία που να σκεφτεί να εδώ κουμπώνει ωραία με την ονειρική ποπ.