οχι οχι θα διαφωνήσω με αυτό reject. τουλάχιστον η Σκανδιναβική εικόνα που έχω είναι τελείως διαφορετική. πρόκειται για μια λαική μουσική που απευθύνεται στην εργατική τάξη που αρκετά κομμάτια της φλερτάρουν με παραβατικές συμπεριφορές, αντικοινωνικότητα και απομόνωση από το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Εργατική τάξη που στην Ελλάδα δεν ήταν ποτε τόσο ξεκάθαρη, αλλοτριωμένη και εξαθλιωμένη. εξ ου και τα διάφορα σύνδρομα που έχουν διάφορες μπάντες και τα οποία περνάνε και στην στιχουργική τους έκφραση συν λαικές παραδόσεις και εθνικές αφηγήσεις. Ακόμα και στις ζόρικες περιόδους ως και τα μέσα του 90 κάθε υποκουλτουρα στην Ελλάδα αντιμετώπιζε έναν, στην καλύτερη, σκεπτικισμό εώς ρατσισμό από τις κυρίαρχες ομάδες αλλά αυτός είναι πολύ επιφανειακός όσο και αν πληγώνει. Μετά τα μέσα του 90 νομίζω ότι η αντίληψη άλλαξε μιάς και νομίζω ξεπέρασε κάποια στεγανα και υπήρχαν πάρα πολλοί. Αναμεσά τους και περαστικοί και βλάκες και άτομα που άλλαξαν μουσικά γούστα αργότερα. Το να επιδιώκεις παρέα μόνο με τους όμοιους σου δεν είναι φυσιολογικό, αλλά να θες να κουβεντιάσεις και για το λαιβ του 2002 μόνο με εκείνους που θα σε καταλάβουν για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι κάτι αρνητικό. Άσε που η συντριπτική πλειονότητα των νέων ως τα 22 έχει σταματήσει να αγοράζει το χάμερ. Το ταργκετ γκρουπ του είναι σαφώς ως επι το πλείστον άντε βαριά 25. Αρκετοί βέβαια ξεχνάνε τα όποια θετικά αποκόμισαν και το γυρνάνε στο θάψιμο και στο φτύσιμο για το περιοδικό, δικαιολογημένα κάποιες φορές αφού έχουν μαζέψει μπόλικη σαβούρα στην δισκοθήκη τους ακούγοντας τον κάθε μαλάκα, όντας ανίδεοι. Το χω πάθει μία φορά και ακόμα το θυμάμαι. Και μου το είχε προτείνει σε συζήτηση επάνω ότι είναι καταπληκτικός δίσκος κλπ κλπ...Αλλά εκεί φταίνε και οι ανίδεοι..Ευτυχώς ποτέ δεν είχα λεφτά για να παίρνω ότι μαλακία κυκλοφορούσαν. Ο Χρονόπουλος έχει την άποψη του και την στηρίζει. Απο κει και πέρα τι κάνει ο οπαδός έχει να κάνει και με την δικιά του νοημοσύνη. Τεσπα, λείπω και 5 χρόνια και δεν έχω πολλά πάρε δώσε με την κατάσταση τώρα. 1 φορά έχω βρεθεί μπροστά σε σκηνικό στο Αγκάθι που πρέπει να ήταν 2001-2002 και μία μεθυσμένη κοπέλα μας έδειξε την σβάστιγκα που μόλις είχε κάνει ταττου στο στήθος...είμασταν 2 και αυτή. Και οι 2 της το σχολιάσαμε αρνητικά. Δεν την ξαναείδα από τότε, αλλά ήταν σε έναν τέτοιο κύκλο ήδη. Αλλά αυτό δεν χαρακτηρίζει την πλειονότητα. Στα γενικότερα πλαίσια του κοινωνικού συνόλου και εκει που έχει πάει το πράγμα θα υπάρχουν περισσότεροι,αλλά οι αντιδράσεις θα είναι και περισσότερες.Θυμάμαι στην συναυλία των 3 γερμανικών θρας πάντως ότι σαπίσαν ένα παληκάρι με την υποψία πως είναι φασίστας. Και ας ανοίξει και την συζήτηση ο ικονοκλαστ για το παρελθόν.