Μηπως του γαμάμε λίγο τα πρέκια του θέματος, με την προσέγγιση "τα χρυσαύγουλα βρίσκουν πάτημα και εκκολάπτονται μόνο μέσα από το metal γιατί είναι κατ'εξοχήν χώρος περιθωριακών" ; Δεν βλέπετε τι παίζει γύρω μας; Θέλετε να πειτε οτι περισσότεροι που γοητεύονται σήμερα από τον Κατσαριδιάρη έχουν ένα παρελθοντικό μέτσαλ μπακγκράου; Και οι σφακιανάκιδες, οι χρύσπες, οι γαϊτάνοι, οι γονίδηδες και οι πλούταρχοι ; Τι παίζει με αυτούς; Αν δεν κάνω λάθος, οι προαναφερθέντες άγγιζαν και αγγίζουν πολύ πλατύτερες μάζες από λοβοτομημένους γερμενίδες.
Προφανώς δεν είμαι της άποψης οτι το "άγιο τίμιο μέτσαλ", δεν εμπεριέχει βλαμμένους και ανισόρροπους στους κόλπους του, αλλά από το να κοιτάμε αφοριστικά με το μάτι του μπάρμπα: "Είναι βλάκες και ρηχοί, η μουσική τους ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ οπότε η φάρα τους γεννάει χρυσαύγουλα" πάει πολύ. Πόσος αριθμητικά είναι πια ο "μέτσαλ όχλος" στην Ελλάδα που ενεργεί έτσι, και μας απασχολεί περισσότερο από τους υπόλοιπους "όχλους"; Θέλω να πω, αυτός είναι η πηγή του κακού;
Ο εκφασισμός μιας κοινωνίας, την διατρέχει σχεδόν σε όλες τις υποκουλτούρες της (υποπολιτισμικές ομάδες αν θες) και ο λόγος είναι ο κοινός παρονομαστής της έλλειψης παιδείας, και του κοινωνικού ξεχαρβαλώματος. Και αν προσωπικά δεν είμαι σίγουρος αν τα σανίδια με τους μαλλιάδες εκφασίζουν περισσότερο από τις πίστες με τις γαρδένιες, είμαι απόλυτα βέβαιος οτι έχουν εντελώς διαφορετική απήχηση και αριθμητική διαφορά στην ελληνική κοινωνία.
Με άλλα λόγια αν sony και καλά πρέπει να παντρέψουμε μια κάποια υποκουλτούρα με θύλακες εκφασισμού, στην κοινωνία που ζούμε, νομίζω οτι τουλάχιστον σε ποσότητα θα έπρεπε να μας απασχολεί περισσότερο το "ψημένο λαικό παιδί" που ακούει Noti γιατί "τα λέει χύμα και τα χώνει στους πολιτικούς" από τον τυπάκο που ακούει κιλεμώλς για να φανεί σκληρότερος στο σχολείο.