Έτσι κι αλλιώς το 2003 που η ΧΑ δεν αφορούσε πολύ κόσμο, νομίζω ότι μέσα σε τέτοιους κύκλους και μόνο θα μπορούσε να αναπτυχθεί. Μας περιγράφεις (και μας θυμίζεις φυσικά αφού όλοι κάπως έτσι τη βγάζαμε) μια κατάσταση κατά την οποία κάποια νέα παιδιά δεν είναι όπως τα υπόλοιπα. Δηλαδή το ενδιαφέρον τους δεν εξαντλείται στο να πηδήξουν και να καμακώσουν γκόμενες, την ψάχνουν λίγο παραπέρα και μπαίνουν σε αναζητήσεις πέραν των συνηθισμένων στις οποίες επιδίδεται η πλειοψηφία της ηλικίας τους. Ε, για πολλούς λόγους είναι προφανές ότι ένας φασίστας είναι απείρως πιθανότερο να κολλήσει σε μια τέτοια παρέα παρά στην κλασσική της καφετέριας που 24 ώρες το 24ωρο ασχολείται με γκόμενες και μηχανάκια. Το 2003 όλα αυτά. Τώρα, εκεί που είναι τέζα από τα ουίσκια και γκαρίζει για τις πουτάνες τις γυναίκες που του φάγανε τη ζωή (στα 19) ε πετάει κι ένα "αίμα τιμή" γιατί "αυτοί τα λένε έξω απ' τα δόντια και είναι κιμπάρηδες, το λέει και ο Σάκης από το γυμναστήριο".
Οι μεταλλάδες επέλεξαν να είναι ή να το παίζουν εκ του ασφαλούς περιθωριακοί. Στην Ελλάδα βοήθησε πολύ και το μέταλ χάμμερ σε αυτό. Ή μάλλον το χάμμερ και κυρίως ο Χρονόπουλος που προτίμησαν να ανάγουν το μέταλ σε ιδεολογία. Όταν οι ιδεολογίες σου είναι τόσο επιφανειακές, ε δεν θέλει πολύ να κολλήσεις με τέτοια κόλπα. Και πολλές μπάντες της μουσικής αυτής ήταν πέρα βρέχει. Διάβαζες ας πούμε συνέντευξη Σάκη Τόλη πίσω στο 2002 να λέει "θέλω να συγκρουστώ με άλλα είδη μουσικής και να βγω νικητής". Αναλογίσου ρε διάολε ότι σε διαβάζουν 18χρονοι και σε παίρνουν στα σοβαρά. Μη τους καις τον εγκέφαλο με τέτοιες παπαριές...
Είναι λίγο ασυνάρτητα και άσχετα με το θέμα αυτά που γράφω εκ πρώτης όψεως. Στην πραγματικότητα έχω την αίσθηση ότι κάπως κολλάνε.
Εντιτ: Ένας λόγος που έκοψα κάποια στιγμή από μεταλλοπαρέα της πόλης που ζω, ήταν ότι η ΧΑ είχε ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά συμπάθειας και όλα αυτά το 2004 που ένας στους τρεις Έλληνες άκουγαν ΧΑ και νόμιζαν ότι είναι κάνα παραθαλάσσιο καφέ ή ουζερί. Ε η παρέα αυτή όλη μα όλη μέρα ασχολούνταν με το μέταλ και μόνο με το μέταλ και δεν είχε κανένα ενδιαφέρον και απολύτως κανέναν προβληματισμό πέρα από το μέταλ. Άντε να έβλεπαν και κάναν ΠΑΟΚ τις Κυριακές. Αλλά ως εκεί. Αυτό είναι αντικοινωνικότητα κατά κάποιο τρόπο και πάντως αυτή η στάση ζωής έχει απείρως περισσότερες πιθανότητες να σε οδηγήσει στη ΧΑ.