Όχι. Ναι είχα διάλογο με άλλο χρήστη, αλλά το θέμα παρέμενε το ίδιο και η ερώτηση σου είχε να κάνει με το ίδιο θέμα. Το σωστό είναι να διαβάσεις όλα τα ποστς μου (και των άλλων) για το θέμα πριν κάνεις παρέμβαση. Έτσι γλυτώνεις το ενδεχόμενο να έχει απαντηθεί, να κάνεις την ίδια ερώτηση με άλλον κλπ. Δεν το έκανες και τσίμπησες άξια ειρωνεία. Με τις υγείες σου.Katarxas, otan milas me MENA, otan exoume dialogo, kai sou leo oti ta diabazo OLA prin apantiso, tha to pisteyeis. Otan mou kaneis quote ena post mou se ALLO TOPIC, se dialogo pou eixes me ALLO XRHSTH, sto opoio grafo pos nai men de diavasa ola ta sentonia, alla apo auta pou diavasa, katalava oti egrapses ekeino kai to allo, auto den exei kamia ma kamia sxesi me ton dialogo mas sto paron topic.
Αισχρή τακτική είναι να φάσκεις και να αντιφάσκεις με σκοπό να αποδείξεις το οτιδήποτε, ελπίζοντας ότι κανείς δε θυμάται τι έχεις πει.Genika i pagia taktiki xethapsimatos palaion post, epilektikon quotes, metafora quotes apo post xriston se alla topic sto paron topic gia na apodeikseis kapoio (?) epixeirima pos faskei kai antifaskei kapoios xristis, einai opos gnorizeis kai o idios pithanotata, aisxri taktiki.
Δεν πάω να εξηγήσω τίποτα που δεν εξήγησα και εκεί. Ακόμα και αν ήμουν ασαφής στο πρώτο ποστ στο άλλο τόπικ, από τη στιγμή που εξήγησα παρακάτω στον νάθινμαν (εκεί στα σεντόνια που δε διάβασες) θεωρώ ότι είμαι καλυμμένος επαρκώς και δεν χρειάζεται να ξαναπαντήσω σε κάποιον που βαριέται να τα διαβάσει την ίδια ερώτηση.o FANTASMAS (a ego eimai autos) sto allo topic me ton amyntiko tou Ari, eixe diabasei ta posts sou prin xsekiniseis na kaneis ta sentonia sou, kai apo ta arxika sou post, itan entelos antitheto to sumperasma apo auto pou theleis na peraseis me to anothi post sou, kai min pas tora na mou ta allakseis kai na ta "eksigiseis" epeidi ekanes allo ena sentoni.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ. Αυτό δε με κάνει να αλλάξω γνώμη για την ερμηνεία του κανονισμού και κατά πόσο πρέπει να αλλάξει.Stin teliki, kai apo prosopiki empeiria pollon eton (!), otan pidas gia mia kefalia, parolo pou o allos einai psiloteros/se kaluteri thesi/pio kavleouras, KAPOIES FORES tin kefalia tin pairneis esy, giati autos mporei na pidikse se lathos xrono, i mporei na exei aera, h mporei apla na fovithike o kavleouras kai teleutaia stigmi na ekopse to alma tou. An pas na empodiseis kapoion na parei kefalia kai einai emfanis i prothesi sou na MHN pareis mpala, alla na sprokseis/kaneis skamnaki/xoseis kavlaki ston allon paikti, tote einai foul kai kitrini karta, opote de xreiazetai na allaksei kanenas kanonismos. To an efarmozetai o kanonismos h oxi apo tous diaitites sosta, einai ALLO THEMA.
Εγώ θέλω να δίνεται φάουλ και η περίπτωση που πας στη μπάλα (με αντίπαλο που πηδάει κάθετα, έχει δηλαδή κατοχυρωμένο το χώρο του) και δεν την προλαβαίνεις με το κεφάλι. Μπορεί να διαφωνήσει ο οποιοσδήποτε (πχ ότι έτσι θα γίνουν φλώρικες οι διεκδικήσεις και θα μειωθεί το θέαμα), αλλά πιστεύω ότι αν ο αμυντικός ξέρει ότι έτσι και δεν προλάβει μπάλα θα πάρει ο αντίπαλος φάουλ, θα μειωθούν οι επικίνδυνες φάσεις. Αυτό που γίνεται στις διεκδικήσεις με πόδια δηλαδή, δε χρειάζεται αλλαγή κανονισμού, απλά ερμηνείας. Όσο ο αμυντικός ξέρει ότι δεν έχει σημασία αν θα την προλάβει, πηδάει προς τη μπάλα και βλέπουμε, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες φορές άσχημες συγκρούσεις.
Δεν ξέρω αν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το θέμα του NFL τελευταία και τις μηνύσεις για τα τραύματα στο κεφάλι που έχουν οι παίκτες και τα κουσούρια που τους αφήνουν. Είναι μεγάλο θέμα για να εξηγήσω εδώ, για όποιον ενδιαφέρεται http://en.wikipedia.org/wiki/Concuss...rican_football
Προφανώς δεν είναι το ίδιο θέμα, αλλά υπάρχει ο εξής παραλληλισμός: Η μια παράταξη θεωρεί ότι το άθλημα πρέπει να αλλάξει για να είναι πιο ασφαλές, η άλλη ότι δεν έχει νόημα γιατί οι συγκρούσεις στο line of scrimmage είναι τόσο εγγενείς στο παιχνίδι που οποιαδήποτε αλλαγή θα άλλαζε τον χαρακτήρα του παιχνιδιού και δε θα είχε την "ομορφιά" που έχει (άρα απλά αρκεί οι παίκτες να γνωρίζουν τους κινδύνους και να υπογράψουν κάποιο waiver). Είναι και τα δυο σοβαρά επιχειρήματα. Για το NFL δεν έχω γνώμη, αλλά για το ποδόσφαιρο, ενώ οι ατυχείς τραυματισμοί στα πόδια είναι μέσα στο παιχνίδι, για μένα όποια προσπάθεια μειώνει τραυματισμούς στο κεφάλι είναι θετική - δεν είναι μέρος του παιχνιδιού οι κουτουλιές, σε αντίθεση με τα κλωτσίδια. :ρ
Πέρα από την αφορμή του ελληνικού αγώνα, η ιστορία με το NFL ήταν πρόσφατη στο μυαλό μου, γι' αυτό και το έκανα θέμα.
Να μας μαγειρέψεις μια μέρα.