Results 1 to 15 of 128

Thread: νεο 'status" των μαγαζιων για Live

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Ο μουσικος ανήκει στην κατηγορία θέαμα/ακρόαμα στο Ίκα. Όπως και ο ηχολήπτης και ο ηθοποιός. Αυτο σημαίνει οτι μπορείς, ΑΝ θες, να έχεις μπλοκάκι, και να κόβεις , "σαν" το Τέβε (διαφορετικη φορολογια) . Αλλά είσαι Ίκα.
    Αυτά όλα συμβαίνουν λογω της "εποχιακής" φύσης του επαγγέλματος.
    Ίκα με μπλοκάκι λοιπόν. Ρωτήστε τους φίλους σας τους ηθοποιούς.

Παλιότερα ίσχυε ότι για να έχεις ιατροφαρμακευτικά ίκα χρειάζοσουν 50ενσημα τόν χρόνο (μετα εγινε 100, νομιζω εναι παλι 50,
    αυτό το ψάχνω). Αυτό θα σημαίνει αυτόματα, οτι οι εισφορές σου τον χρόνο ειναι ενα μικρό ποσό.

Αρα με αυτή την ακολουθία, αν με πιάσουν επι σκηνής να παίζω, λεώ εχω μπλοκάκι , θα κόψω μολις τελειώσω την παροχή υπηρεσιών, όλα καλά.

Αν απο την άλλη, εισαι στο τεβε , μπορεις να ανοιξεις μια σχετική ιδιότητα (παροχές ηχοληψίας που ειναι και τέβε π.χ. η κάτι σχετικό) και δεν νομίζω οτι θα έρθει καποιοςγια ελεγχο θα του πεις, ειμαι τεβε δηλώμενος ηχολήπτης και θα κόψω παροχης ηπηρεσιών και θα σε βγάλει και παράνομο, δεν πας να κοροιδέψεις κανέναν.

Αυτά αν έχεις φρόντισει απο πριν να έχεις καλλυμένη την "επιχειρηματική" σου δραστηριότητα.

Η όλη ιστοριά όπως έχει αναφερθεί , έχει να κανει με την μαυρη εργασία, δεν έχει να κανει με τους μουσικούς ειδικά,
    οι δικές μου πληροφορίες λένε, ότι στοχο έχουν την μαυρή εργασία που δεν είναι περιστασιακή. Δηλαδή το μαγαζί που έχει ανασφάλιστο σερβιτόρο, όχι τον ερασιτέχνη που σήμερα
    είναι εδώ αυριο σπίτι του , και τον αντιμετωπίζουν σαν χαβαλέ στην τελική, ΚΑΙ δεν δουλέυει κάθε μέρα σε μαγαζί.

Τώρα μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο νόμος λεει οτι σε ένα φαγαδικο (13% φπα) αν εγώ σηκωθώ δίπλα απο το τραπέζι μου και ριξω μια στροφή γιατι μεράκλωσα ακούγοντας την tv Που παίζει Mad, αλλάζει κλιμακιο το μαγαζί και πρεπει να χει φπα 23%, και άρα είμαστε όλοι "παράνομοι". Τώρα λέτε να πίασουν καναν μεθυσμένο στα everest που μαλακίζεται με σάντουιτς στο χέρι?

Προσωπική μου εμπειρία (σεπτέμβριος) , ήμουν σε μαγαζί, έσκασε μεικτό κλιμάκιο , περάσαν δίπλα μου, έκανα ήχο σε μια μπάντα, ακούσαν και λίγο μπάντα, έφυγαν ουτε ρώτησαν τι και πώς. Ούτε εμένα που εμφανώς "εργαζόμουνα" Ούτε καν στον πάγκο με τα μπλουζάκια πήγαν, που εκεί θα γελάγαμε.

Σίγουρα είναι έξω και ψάχνονται,γιαυτό όλοι είναι προσεκτικοί, πιθανότατα αυτό θα ξεφουσκώσει γρήγορα, και επισης αν θέλουν να κάψουν το μαγαζί, τοπαμε, 1000 πράγματα θα βρούν ρε παιδιά, Ο μουσικάντης στην γωνία, το τελευταίο πράγμα θαναι. Που δεν αποκλείει όμως, τώρα που ειναι καυλωμένοι και μαζεύουν χρήμα, να βρεις και τον μπελά σου έτσι?

Επίσης, αν αυτο το πράγμα τραβήξει πολύ, για τις περιπτώσεις που είναι όντως οχι επάγγελμα, θα βρέθουν λύσεις, οπως το καθεστώς
    συλλόγου, λέσχες κτλ, που το νομικα είναι διαφορετικά.

Πάντως, σε παλιότερη ιστορία όπου δούλευα και έγινε πέσιμο , και δεν είχα καν όρεξη να δίνω εξηγήσεις (επειδή κράταγα guestilist και μπορεί με κρατάγανε πόση ώρα να εξακριβώσουν σε τι αντιστοιχει αυτό κτλ.), είμαι ο πρώτος που βλέπουν στην πόρτα, μου λένε, ποιος είσαι εσυ τι κάνεις εδώ, σηκόνομαι στην ψύχρά και ΄φευγώ, λέω βόλτα κάνω,και βαρέθηκα φεύγω, και δεν μπορούν να με σταματήσουν κίολλας, δεν είναι μπάτσοι.

Επίσης αν κάτι λέω λάθος και κάποιος το ξέρει καλύτερα, ας μας το πεί γιατί, το θέμα με ενδιαφέρει πολύ.
    Last edited by manos g; 25-10-2013 at 01:08.