Quote Originally Posted by Impure View Post
Εχω μια βεβαιωση αποδοχων (οχι δικια μου)
1. το συνολικο ποσο δεν εχει καταβληθει στον εργαζομενο
2. σε αλλο σημειο αναγραφεται με σφραγιδα και υπογραφη το ποσο που πραγματικα εχει κατατεθει στον εργαζομενο.
Εχω 2 θεματα
α) πως στο καλο υπολογιζω τον αναλογών φορο στο ποσο που πραγματικα εισεπραξε? ( ο παρακρατουμενος υπολογιζεται με 1,5% προσαυξηση στον αναλογων ?)? Βασει της κλιμακας? πλιζ παραδειγμα
β) Το συνολικο ποσο της βεβαιωσης αποδοχων εχει μεγαλη αποκλιση απο τον μηνιαιο γινομενο του μηνιαιου( πχ 724*14=10.136 και του αναγραφουν καθαρες αποδοχες 10.800 και του λενε κατι βλακιες για δικαιολογιες)
Fucking wiz περιμένω τα φωτα σου

Impure, κανονικα δεν πρεπει να 'πειραξεις' την βεβαιωση.Μεταφερεις τα ποσα οπως ειναι (τις αποδοχες που πληρωθηκε, και τους φορους οπως αναγραφονται).Το σωστοτερο ειναι να συννενοηθεις με τον λογιστη της επιχειρησης να σου δωσει αλλη βεβαιωση, γιατι τιθεται και ενα αλλο θεμα:Εχουν πληρωσει τους φορους που παρακρατησαν? Συνηθως,οταν δεν πληρωνουν τους υπαλληλους,δεν θα δωσουν και προτεραιοτητα και για τους φορους τους.
Για το αλλο θεμα να ζητησεις τις αποδειξεις πληρωμης.Αν δεν σου δινανε, να σου εκτυπωσει ο λογιστης, εστω και ανυπογραφες για να δεις τα ποσα.Υποψιαζομαι οτι αλλαξαν την συμβαση χωρις να πειραξουν τον μισθο.

12αστερε πρεπει να δηλωσεις εισοδημα στη φετινη δηλωση.Θελει κτηνοτροφικη βεβαιωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για να φαινεται οτι ειχες μελισσια το 2012.